Kemiallinen pesu – hellävaraisin pesumenetelmä

Mitä tarkoittaa kemiallinen pesu

Pesuohjeesta löytyvä P- tai F-merkki saattaa hämmentää kokenuttakin kotipesijää. Merkit kertovat, että vaate on syytä tuoda pesulaan pestäväksi. Kyseessä on nimittäin kemiallinen pesu, kuivapesuksikin kutsuttu, englanniksi Dry Cleaning. Nimestään huolimatta, pesumenetelmä on ympäristöystävällinen ja vaatteelle se hellävaraisin pesumenetelmä. Lisää pesumerkeistä voit lukea täältä.

Voinko pestä kotona kemiallisesti pestävän vaatteen?

On olemassa tietyt tuotteet, joille kemiallinen pesu on ainoa oikea pesutapa, kuten puvut, villakangastakit, villa- ja silkkineuleet, solmiot, huivit, silkkipuserot ja -mekot. Useissa näissä vaatteen rakenne kuten tukikankaat tai eri materiaaliyhdistelmät vuori- ja päälliskankaissa vaativat kemiallisen pesun. Jos peset kemiallisesti pestäviä vaatteita kotona, ne saattavat venyttyä, vanuttua, kutistua tai menettää ryhtinsä. Vaikka pesu onnistuisi, saattaa vaatteen silitys olla hankalaa ja vaate näyttää epäsiistiltä. Jos haluaa jättää vaatehuollon ammattilaisten käsiin, kannattaa vaatteet tuoda lähimpään SOL Pesulaan. Yhteystiedot löydät täältä.

Kemiallinen pesu on pesutapana kaikkein hellävaraisin, jolloin tekstiili säilyttää hyvin mittansa, sekä värin ja tunnun. Kemiallinen pesu ei rypistä materiaalia ja myös vaatteen ryhti pysyy paremmin ennallaan. Pesumenetelmä puhdistaa myös tietyt tahrat, kuten rasvan, pihkan ja steariinin paremmin kuin vesipesu. Kurkkaa aikaisempi blogikirjoitus tahrakäsittelystä.

Esimerkkinä kemiallisen pesun hellävaraisuudesta on paperinenäliina. Pesuun joutunut paperinenäliina aukeaa taitoksistaan, mutta pysyy pesussa täysin ehjänä.

Katso videolta, mitä nenäliinalle tapahtuu:

Hyväksythän statistics evästeet katsoaksesi videon

Oikean pesutavan valinta lisää käyttöikää

Laadukas ja mieleinen vaate kannattaa huoltaa oikein, jotta se säilyy käyttökuntoisena mahdollisimman pitkään. Arvostatko omistamaasi vaatetta niin, että tuot sen oikeanlaiseen pesuun pesulaan? Pesuhinnalla vaatteesi saa ammattilaisen suorittaman huollon ja viimeistelyn, jolloin sen saa takaisin palautettuna täyteen loistoonsa.

Kemiallinen pesu on ympäristöystävällistä!

Tuote kastuu ja peseytyy kemiallisessa pesussa veden sijasta ympäristöystävällisellä liuottimella ja myös kuivaus tapahtuu osana pesuohjelmaa. Pesuprosessissa käytetty liuotin tislataan ja puhdistetaan uudelleen käytettäväksi. Tällä menetelmällä pesut onnistuvat SOL Pesulassa tahranpoistoineen ja viimeistelyineen tarvittaessa niinkin nopeasti kuin kolmen tunnin toimitusajalla!

Useimmille tuotteille on suositeltavaa tehdä pesun yhteydessä suojakäsittely, koska se suojaa vaatetta likaa ja kosteutta vastaan. Neste jää pisaraksi kankaan pinnalle eivätkä tahrat pääse kiinnittymään syvälle kankaan kuituihin, jolloin ne lähtevät varmemmin pois seuraavassa pesussa. Suojakäsittely ei muuta kankaan hengittävyyttä tai muita ominaisuuksia, mutta sen ansiosta vaatteen pesuväli pitenee ja näin ollen myös käyttöikä kasvaa. Lue lisää suojakäsittelystä täältä

Tervetuloa lähimpään SOL Pesulaan kaikissa vaate- ja tekstiilihuollon asioissa. Me pesemme kaikki tekstiilit Suomessa ja työllistämme Pesulapalveluilla n. 200 suomalaista. SOL Pesulapalveluille on myönnetty Avainlippu -merkki osoituksena Suomessa työllistävästä palvelusta.

Elisa K. Tekstiilialan koulutuksen saanut pesula-alan moniosaaja: työkokemusta reilun 8 vuoden aikana kertynyt erilaisissa työtehtävissä myymälänhoitajasta palvelupäällikköön. Parasta SOLilla on mahdollisuus kehittyä ja päästä oppimaan uutta.