Kameravalvonnan avulla voidaan vähentää turhia hälytyksiä ja tarkkailla tiloja 24/7. Kameravalvonta on moderni ja tehokas tapa luoda turvallisuutta ja ennaltaehkäistä vaaratilanteita, ja silloin vartija saadaan kohteeseen, kun häntä todella tarvitaan. Kameravalvonta mahdollistaa myös maantieteellisesti riippumattoman seurannan ja reagoinnin. Tekemiemme tutkimusten mukaan 99 % hälytyksistä ei vaadi vartijakäyntiä, mikäli tilanne voidaan todentaa kameravalvonnan avulla.

Hälytyskeskuksemme, jonne reaaliaikaista valvontakuvaa siirrämme, mahdollistaa ympärivuorokautisen seurannan. Ratkaisevaa kameravalvonnassa on todentaa kulloisenkin hälytyksen luonne. Tilanteen vaatiessa, kutsumme paikalle vartijan tai tarvittaessa viranomaisen.

– Järjestelmä osaa myös analysoida tilannetta asiakkaan tiloissa. Esimerkiksi jos jokin objekti on liian kauan jossakin ei-toivotussa paikassa, kuten hätäuloskäynnin tukkeena, järjestelmältä tulee meille hälytys, jonka jälkeen toimimme asiakkaan kanssa ennalta sovitun mukaisesti, SOLin hälytyskeskuksen esimies Pasi Perkiömäki kertoo.

Turvallisuuskartoitus selvittää kameravalvonnan tarpeen

Turvallisuuskartoituksen olennaisin asia on selvittää kameravalvonnan tarve: mitä valvotaan ja miksi valvotaan? Kameroiden sijainnit ja määrät kartoitetaan tarkasti ja optimaalisesti. Kameroiden tallennus- ja kuvasiirtoa varten SOLin etävalvontakeskukseen määritellään paras tiedonsiirtomenetelmä. Kalliit tallentimet voidaan korvata ohjaamalla kameroiden dataa suoraan SOLin hälytyskeskukseen. Joustavalla palvelumallilla ratkaisu on asiakkaalle helppo ja kustannustehokas.

Kameravalvonta mahdollistaa myös porttien ja ovien ohjaamisen hälytyskeskuksesta käsin. Toteutamme kamerajärjestelmämme aina asiakkaan tarpeen mukaan. Erikokoisia kamerajärjestelmiä, analogisia kameroita, IP-kameroita, etävalvottavia tai paikallisvalvontaa. Tarve tunnistaa rekisteri, tunnistaa kasvot, tai havaita liike jne. palvelun toimivuus on tärkeintä.

SOL Aisti -turvallisuusratkaisu

Vartiointitekniikka kehittyy nopeasti, ja ala elää muutenkin jatkuvassa muutoksessa.
– Olemme kehittäneet jatkuvasti asiakkaidemme käyttöön uudenlaisia toimintamalleja ja -tekniikoita. Jalostamme palveluita usein asiakasyritystemme yksilöllisistä tarpeista, joita kuuntelemme tarkkaan. Perinteisen piirivartioinnin voi esimerkiksi korvata kameravalvonnalla, SOLin palvelujohtaja Arto Mäkinen kertoo.

SOL Aisti on asiakkaidemme tarpeeseen kehitetty reaaliaikainen, dynaaminen, ulko- ja sisätiloissa toimiva turvallisuusratkaisu.
– Analyysiemme perusteella SOL Aistin avulla liikkuva vartija on merkittävästi tehokkaampi kuin perinteinen piirivartiointi. Teknisen palvelun avulla havaitsemme toimintaympäristössä tuntemattoman ja poikkeuksellisen liikkeen, jolloin kamera aktivoituu hälytyskeskuspäivystäjän tarkasteltavaksi. Aisti-palvelumme avulla myös niin sanotut turhat hälytykset vähenevät, Mäkinen kertoo.

Kysy meiltä lisää