SOLin vahvat vastuullisuusteot jatkuvat

SOL nimesi vuoden 2021 vastuullisuustekojen vuodeksi. Ja tekoja todellakin tehtiin! Alueiden ideoimat vastuullisuusteot ovat poikineet esimerkiksi työtä, harrastusmahdollisuuksia lapsille ja siistimpää ympäristöä. Samanlaisella otteella voidaan jatkaa myös vuona 2023.

Työtä ja työn tukemista

SOL Palveluiden Varkauden alueella vastuullisuusteko konkretisoitui upeasti. Yhteistyö Tukeva-säätiön SEPPÄ-työvalmennuksen kanssa lähti liikkeelle heti helmikuussa 2021. Hankkeen tavoitteena oli työllistää osaajia todellisiin työsuhteisiin ja siinä onnistuttiin heti ensimmäisenä vuonna. Solisti-lehdestä saatiin lukea Meri Hämäläisen uudesta työpaikasta SOLilla.

Vastuullisuusteko-ideana lähti Kainuussa liikkeelle myös idea kulttuuritulkista. SOLin palveluesimies Valeriia Iankovskaia kehitti uudenlaisia tapoja kansainväliseen rekrytointiin sekä Suomeen muuttaneiden työtekijöiden tukemiseen.

Maahanmuuttajien kotouttamisen tukemiseksi muutamissa Helsingin ja Jyväskylän tiimeissä aloitettiin suomenkielen koulutus. Koulutuksessa harjoitellaan asiakaspalvelutilanteita ja opetellaan toimialasanastoa.

Tampereella SOL Palvelut lähti mukaan  PYRY-hankkeen tiimoilta SOL Palvelut lähti hakemaan uusia näköaloja työhön ja osallisuuteen. Hankkeessa tavoitteena on edistää osatyökykyisten ja ammatillista oppilaitoksista valmistuvien erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden työllistymistä. Hankkeen kautta on työllistetty kaksi vajaatyökykyistä, joiden kanssa kokeillaan ja kehitetään vertaisoppimista ja vertaismentorointiin perustuvaa toimintatapaa.

Ympäristö siistiksi ja futiskerhotoimintaa

Keväällä reippaat solistit siivosivat ympäristöä. Seinäjoella siivottiin Pohjan kaupunginosaa ja Rovaniemellä kerättiin 2 tunnin aikana 150 litraa roskia Rovaniemen Lainaanrannan puistoalueelta.

Helsingissä SOLin vastuullisuustekona lähdettiin pyörittämään koululaisten futiskerhoa. Helsingin piirin työntekijöistä löytyi juuri oikeanlaiset valmentajat Kankareenpuiston koulun futiskerholle. Syksyn mittaan futiskerhon toiminta laajeni myös Keinutien ala-asteelle.