Futiskerholaiset

SOL:n innostuneet jalkapalloilijat vetävät nyt koululaisille omaa futiskerhoa

Mikko Heinonen toimii Helsingissä esimiehenä SOL:n piirissä, jossa työskentelee noin 50 työntekijää. Työntekijöistä on hitsautunut yhtenäinen porukka, vaikka he edustavat monia erilaisia kulttuureita ja useita kieliryhmiä. Yksi hyvä syy hyvään henkeen on futis.  Asia, josta voi keskustella, vaikka yhteistä kieltä ei aina olisikaan.

Jalkapallo yhdistää, se on huomattu, Mikko Heinonen sanoo.

Porukassa on myös oikeaa jalkapallo-osaamista. Työntekijöistä esimerkiksi Jasse Ryhänen valmentaa vapaa-ajallaan nuoria PK35:ssä. Hän on myös työn ohessa opiskellut nuoriso-ohjausta. Lisäksi kentällä on aina myös Gavin Musah, joka on pelannut jalkapalloa koko ikänsä.

Intoa vaikka muille jakaa

Pelaaminen on hauskaa ja se yhdistää. Se on niin kivaa, että porukka haluaa innostaa muitakin. Juuri tähän saumaan Mikko Heinonen kuulee SOLin vastuullisuusvuoden tempauksesta. Vastuullisuusvuoden aikana jokainen SOL-piiri saa toteuttaa juuri omaan piiriin sopivan vastuullisuusteon. Mikko Heinosen päässä syntyy idea, joka yhdistää piirin futisinnon, lasten liikkumisen ja koulujen vähät resurssit.

Syntyy idea koululla järjestettävästä futiskerhosta. Jasse ja Gavin lähtevät tietysti mukaan eli osaava valmentaja ja apuvalmentaja löytyy omasta piiristä heti.

19 lasta ensimmäisellä kerralla mukaan

Mukaan lähtee Kankareenpuiston koulu. Heti ensimmäisellä futiskerhotapaamisella kentällä on 19 lasta. Alkuun lähdetään ensin alakoululaisten kanssa, mutta syksyllä mukaan voisivat päästä jo yläkoululaisetkin.

– Jos intoa riittää, tätä ideaa voisi laajentaa myös muihin kouluihin. Jalkapallo on kiva laji, se sopii kaikille ja yhdessä pelaaminen saa meidät liikkeelle ja synnyttää hyvää yhteishenkeä. Olemme sen ihan omalla työpaikallamme saaneet todeksi todistaa, Mikko Heinonen sanoo.

Helsingin Uutiset uutisoivat vastuullisuustekoa 
Lue lisää Keinutien futiskerhosta