HR-harjoittelija Aino yhdistää sujuvasti opinnot ja työskentelyn SOLilla

Kuten monen muun, myös Aino Suuniityn ura SOLilla alkoi kesätöiden parissa.
EnsimmäisenKesätyöntekijä ja HR-harjoittelija Aino kesätyösopimuksen hän teki lukion jälkeen vuonna 2015. Sen jälkeen hän on työskennellyt niin siivouspuolen palveluvastaavana kuin SOLin pesulapalveluissa. Kesällä 2021 hän otti uuden askeleen ja siirtyi henkilöstöhallinnon harjoittelijaksi. Ainolla onkin paljon näkemystä sekä kenttätyöstä että nyt hallinnon sisältä katsottuna. Minkälaisena hän näkee matkansa SOLilla?

SOL on opiskelijaystävällinen yritys

Aino pääsi opiskelemaan Helsingin yliopistoon kasvatustieteitä vuonna 2017. Ensimmäisen opiskelusyksyn hän malttoi pitää taukoa työnteosta, mutta ymmärsi nopeasti, että haluaa työskennellä opintojen ohessa osa-aikaisesti. Ennen opintoja Aino oli työskennellyt SOLin siivouspalveluiden puolella, mutta oli kiinnostunut siirtymään pesulapalveluiden puolelle.

–  Itselleni pesulassa oli sekin mukava puoli, että pääkaupunkiseudulla on helppo liikkua yliopiston ja pesulapisteiden välillä ilman autoa. Opintojen aikana kun en pystynyt käyttämään autoa ja liikkumaan samalla tavalla kätevästi kuin siivoushommissa.

Hän kertoo hakeneensa pesulaan nimenomaan osa-aikaisiin töihin ja siksikin opiskelijan tilannetta ymmärrettiin yrityksessä hyvin.

– Tosi hyvin sain ohjaajani kanssa näistä työvuoroista sovittua, kun etukäteen ilmoitin, milloin minulla on opintoja. Tilanteen mukaan aina yritin päästä, kun välillä tuli äkillisiäkin pyyntöjä. Pesulassa työskentely oli kyllä todella opiskelijaystävällistä työtä.

Perheyrityksen arvot puhuttelevat

Kesällä 2021 Aino aloitti uusien haasteiden parissa, sillä yliopisto-opintoihin kuuluva harjoittelu vei hänet SOL:in HR-harjoittelijaksi. Ainolle oli hyvin luontevaa kysyä harjoittelupaikkaa itselleen jo ennestään tutusta yrityksestä. Mutta mitä on kesä henkilöstöhallinnossa Ainolle opettanut?

Täällä huomaan hyvin eri tavalla, miten iso yritys SOL on ja miten monipuolisia tehtävät ovat.

Yliopistolla Aino ymmärsi, että moni kasvatustieteilijä aloittaa uransa HR:n parissa ja mahdollisuuksia on, jos uskaltaa rohkeasti kysyä.

– Ajattelin, että kyllä tämän yrityksen sisältä löytyy varmasti myös kasvatustieteilijälle tehtäviä. Ja kyllähän täältä sitten löytyikin.

Aino kokee SOLin kirjaimellisesti perheyrityksenä, sillä myös hänen perheenjäseniään on työskennellyt SOLin palveluksessa. Tärkeäksi hän kokee myös samojen arvojen jakamisen yrityksen kanssa, jossa työskentelee. SOLilla niistä korostuu Ainon mukaan erityisesti monimuotoisuus ja ihmislähtöisyys.

– Jos vain töitä riittää, niin kyllä mielelläni olisin jatkossakin kuvioissa mukana, muodossa tai toisessa, Aino päättää hymyillen.

Kiinnostaako sinua työt opiskelujen ohessa? Katso avoimet keikkapaikkamme kautta Suomen >