Kasvutarina ekstraajasta myyntipäälliköksi

Lue koko Elisan juttu näköislehdestä.

Kuka olet ja millainen työurasi  SOLilla on ollut?

”Olen Elisa Käyrä ja toimin myynti päällikkönä SOL Pesulapalveluissa. Olen ollut vuodesta 2012 Pesulapalveluilla töissä. Näiden vuosien aikana olen tehnyt monta erilaista hommaa. Aloitin Tampereella ihan käytännön töistä eli ekstraajana. Tein muutamia päiviä viikossa eri pesuloissa, kun tuurasin vapaapäiviä ja lomalaisia. Siitä etenin alkuun myymälänhoitajaksi. Sitten muutin Helsinkiin ja olin alkuun vilkkaimmassa Stockmannin pesulassa, jonka jälkeen siirryin toimistolle palveluohjaajaksi ja sitä seurasi palvelupäällikön sijaisuus. Tämän jälkeen sitten siirryn myynnin maailmaan ja olen näin kulkenut kohti nykyistä työtäni.”

Miten työurasi on vaikuttanut nykyiseen työhösi?

”Kyllä tuo kuljettu polku on helpottanut nykyisessä työssä. Ymmärrän tuotannon ja operatiivisen puolen ja voi kertoa asiakkaille mitä pesulassa tapahtuu. Tietysti käytännön tuntemus helpottaa myös hinnoittelussa ja pesuloiden ohjeistamisessa. Kun ymmärrän molemmat puolet, kommunikaatio asiakkaan ja pesulan välillä onnistuu parhaiten.

Olen kiinnostunut monesta asiasta, joten on hienoa päästä oppimaan ja kehittymään. Olen näin pystynyt vaihtamaan työnkuvaa ilman, että minun on pitänyt vaihtaa työnantajaa.”

Millaista työsi on ja mikä siinä on parasta?

”Tässä työssä aika menee pitkälti asiakkaiden kanssa. Teen tarjouksia ja sopimuksia. Työhön kuuluu tietysti yhteydenpitoa sekä asiakkaiden että pesulan suuntaan. Aikataulut tulee suunnitella tarkkaan, että ehtii tehdä kaiken sovitussa ajassa. Kun on ollut pitkään talossa, myynnin ohessa tulee tehtyä muutakin hommaa, joten monipuolisuutta työhön tulee sitäkin kautta. Minulla on tunne, että voin olla avuksi myös pesulatoiminnan kehittämisessä.

Vaihtelevuus ja monipuolisuus onkin parasta. Työssäni ratkomme yhdessä asiakkaiden ja pesulanväen kanssa erilaisia kysymyksiä, joten yksikään päivä ei ole samanlainen.”

Mitä työn merkityksellisyys sinulle tarkoittaa?

”Kun aamulla on kiva aloittaa työt ja mielessä on, että mitä mielenkiintoista tälle päivälle on luvassa, se kertoo työn merkityksellisyydestä.

Olen opiskellut tekstiilisuunnittelua ja koen, että työ sopii omaan arvomaailmaani. Pystyn työssäni auttamaan asiakkaita pitämään huolta tekstiileistä ja näin saada ne myös kestämään pidempään.

SOLissa työnantajana arvostan sitä, että täällä on vapaus tehdä työ omalla tavalla ja oman persoonan kautta. Meillä ei ole tiukkaa muottia ja työssä saa käyttää omaa arkiluovuutta. SOL kannustaa tiettyyn vapauteen ja täällä valitsee luottamus siihen, että kaikki haluavat tehdä työnsä hyvin.

Minulla on työssäni ollut mahdollisuus osallistua koulutuksiin. Erilaisia koulutusmahdollisuuksia on tarjottu myynnin saralla ja olen työurani aikana myös opiskellut paljon. Kävin muun muassa Aalto EE:n tarjoaman palvelu-muotoilukoulutuksen ja se on osoittautunut todella hyödylliseksi työssäni.  Tällä hetkellä opiskelen työn ohessa liiketaloutta LAB-korkeakoulussa.

Minusta on hienoa, että työssä  voi kasvaa. Vaikka aina silloin,  kun aloittaa uudessa työtehtävässä,  siihen sisältyy epävarmuutta, olen kokenut, että on kiva päästä haastamaan itseään. Ja tietysti työkaverit tuovat sisältöä työhön. Vuosien varrella on kertynyt paljon mahtavia kontakteja ja uusia ystäviä. ”

Lue koko Elisan juttu näköislehdestä.