Asiakastarina: ŠKODA TRANSTECH

Tampereen ja Helsingin ratikat, VR:n uudet makuuvaunut – muun muassa nämä valmistetaan Škoda Transtechin tehtailla. Kainuussa sijaitsevan tehtaan tuotteet ovat vaativia valmistaa, joten työntekijöiden on oltava alansa huippuammattilaisia.

Otanmäkeen on jo useiden vuosien ajan saatu hitsaajia SOL Henkilöstöpalvelun kautta Škoda Transtechin hr-asiantuntija Johanna Keski-Petäjän mukaan tehtaalle tarvitaan jatkuvasti ammattitaitoisia ja motivoituneita hitsaajia.

– Meidän tuotteemme ovat vaativia, joten työntekijöiden on oltava ammattilaisia. Lisäksi toivoimme, että saamme tänne työntekijöitä, jotka haluavat olla täällä pidempään. Olemme aina iloisia, jos työntekijät saavat esimerkiksi perheen mukaansa tänne Kainuuseen, hän kertoo.

SOL Henkilöstöpalveluiden rekrytoimat vuokratyöntekijät ovat Škoda Transtechille tärkeitä, sillä työ on sen laatuista, että tarvitaan tiettyä joustavuutta.

On erittäin tärkeää, että kumppanimme henkilöstöpalveluissa on vastuullinen ja prosessit pitää olla kunnossa. Koska hitsausalan huippuosaajista on kova pula ja kilpailu, SOL Henkilöstöpalveluiden hyvät verkostot ja lähtömaiden tuntemus auttaa meitä paljon, Keski-Petäjä kertoo henkilöstöpalvelufirman hyödyistä.

Škoda Transtechin tapaisessa työpaikassa korostuu, että heille tulevat työntekijät ovat alan huippuammattilaisia. Vaatimustaso on kova. Hitsaajilla on oltava pätevyys ja heidän on suoritettava työkoe ennen kuin työpaikan saa.

Johanna Keski-Petäjän mukaan henkilöstöpalveluyrityksen pitää olla avoin ja rehellinen työntekijöiden suuntaan myös Otanmäen tehtaan sijainnista.

-Otanmäki on Kainuussa eikä suuria kaupunkeja tai palveluja ole lähellä. Tämä pitää työntekijöille kertoa ennen kuin he tulevat tänne. Toisaalta täällä on myös erittäin turvallista ja puhdasta, luonto on lähellä ja esimerkiksi ulkoilumahdollisuudet ovat loistavat.

Monikansallinen, motivoitunut työporukka

Škoda Transtechin Otanmäen tehtaalla työskentelee yli 15 kansallisuuden edustajaa. Johanna Keski-Petäjän mukaan kansallisuus ei työssä ole tärkeää. Työtehtävissä korostuvat osaaminen ja motivaatio.

HR-asiantuntija Johanna Keski-Petäjä

”Monikansallinen työporukka on meillä toiminut hyvin. Työntekijät tulevat hyvin toimeen. Kun kaikki ovat motivoituneita ammattilaisia, he keskittyvät työhön ja haluavat tehdä sitä hyvin. Meidän tehtävä on tarjota heille mahdollisuudet siihen,” hän sanoo.

Škoda Transtechillä esimerkiksi työnjohdossa tarvitaan kielitaitoa. Lisäksi esimerkiksi perehdytys ja työhönopastus hoidetaan huolella. Perehdytys pyritään tekemään työntekijän äidinkielellä, tässä muut pidempään tehtaalla töissä olleet usein auttavat.

Jos ongelmia tulee, nykypäivänä erilaiset applikaatiot auttavat jo pitkälle. Lisäksi voimme tarvittaessa turvautua tulkkien apuun.                                                                              Johanna Keski-Petäjän mukaan erityisen tärkeää perehdyttämisessä on työturvallisuus.

– Suomalainen työturvallisuus saakin usein työntekijöiltämme kiitosta. He ovat erittäin iloisia siitä, että heidän turvallisuudestaan pidetään huolta ja että he saavat työskennellä turvallisessa ympäristössä.

 – Useammin tulee eteen se, että meidän pitää toppuutella työntekijöitä, jotta he saavat myös palauttavaa vapaa-aikaa. Monille tulee yllätyksenä esimerkiksi meidän työaikaa koskeva lainsäädäntö. On työssä jaksamisen kannalta tärkeää, että myös levätään ja palaudutaan.

Työntekijöiden oma kulttuuri ja esimerkiksi kotimaan juhlakaudet pyritään ottamaan myös huomioon.

– Ymmärrämme, että työntekijöille on tärkeää päästä kotimaahan viettämään juhla- tai lomasesonkia. Toivomme aina, että työntekijät viihtyisivät meillä mahdollisimman pitkään. Škoda Transtech on kansainvälinen yhtiö ja meillä on tarjolla runsaasti erilaisia työmahdollisuuksia ja tietysti mahdollisuus myös edetä uralla, jos siihen on intoa.

SOL Henkilöstö- ja Logistiikkapalvelut

Škoda Transtech on SOL Henkilöstö- ja Logistiikkapalveluiden asiakas. SOL Henkilöstö- ja Logistiikkapalveluiden liikevaihto on noin 78,6* miljoonaa euroa ja se työllistää 2755 osaajaa, jotka tekivät lähes 350 000 työvuoroa asiakkaittensa hyväksi vuonna 2022. Yrityksen toimitusjohtaja Juhana Olkkolan mukaan SOL Henkilöstö- ja Logistiikkapalveluiden vahvuus toimialalla on työn merkityksellisyys.

Yritys tarjoaa monille työnhakijoille mahdollisuuden päästä työelämään, tehdä enemmän työtä tai erilaista työtä elämäntilanteen mukaisesti. Tämä ilmenee iloisena työntekemisenä aurinkoisella asenteella.

Henkilöstövuokrauksessa yritys on keskittynyt logistiikan, teollisuuden ja rakentamisen asiakastoimialoihin, ymmärtäen asiakkaiden ja työntekijöiden tarpeet.

SOL Henkilöstö- ja Logistiikkapalveluiden eritysosaamista on kyky lisätä työvoiman tarjontaa asiakasyrityksille kansainvälisen rekrytoinnin keinoin vastuullisesti ja läpinäkyvästi EU-maiden ulkopuolelta.

”Tulevaisuudessa toimiala jatkaa noin 10 prosentin vuosittaista kasvuaan. Kun työtehtävät monipuolistuvat, työ yksilöllistyy ja tarjolla oleva työvoima vähenee, tulee suomalaiselle elinkeinoelämälle tarve turvautua henkilöstöpalveluyrityksiin ja niiden avulla toteuttaa omat liiketoimintastrategiansa.”