Posti luottaa työvaateasioissa SOL Pesulapalveluihin

Sähköpyörällä, skootterilla, autolla tai kävellen liikkuvat oranssiharmaisiin pukeutuneet jakelijat ovat tuttu näky. Postilla on Suomessa yli kolme miljoona jakelupistettä, josta miljoona on kerrostaloissa. Jakelutyötä tehdään kaikissa keleissä ja työvaatteiden on oltava viihtyisiä kaikissa olo- ja säätiloissa. Posti ja SOL Pesulapalvelut aloittivat vuonna 2019 yhteistyön, jonka tavoitteena on ollut sujuvoittaa työvaatteiden hallintaa.

– Kustannuskehityksemme työvaatteissa on ollut suotuisaa. Yhteistyö SOL Pesulapalveluiden kanssa on parantanut käytössä olevien työvaatteiden hallittavuutta ja pidentänyt vaatteiden käyttöikää, mikä on vaikuttanut kustannustehokkuuteen. Myös hävikkiä ja katoamisia on nyt huomattavasti vähemmän, iloitsee Postin asset manager Lasse Mattsson

Postin lajittelukeskuksista lähtee viikoittain runkokuljetuksella pari rullakollista Postin työvaatteita suoraan SOLin Hämeenlinnan yrityspesulaan. Jakelijoilla on myös itse mahdollista viedä omat työvaatteensa suoraa SOLin palvelupesuloihin. Tämä on tuonut joustoa palveluun.

Palveluun tulee joustavuutta, kun jakelijat voivat käyttää pesulapalveluita oman aikataulunsa ja reittinsä mukaan.

Työvaatteiden uushankintaa on myös onnistuttu vähentämään ohjaamalla kierrätettäväksi tarkoitetut työvaatteet sinne, missä niillä on tarvetta. Vaatteet pestään aina ennen käyttöä ja toimitetaan pesulan kuljetusten kautta toivottuun toimipisteeseen.

Ei enää kadonneita työvaatteita

Yhteistyö SOL Pesulapalveluiden kanssa on myös selkeyttänyt työvaatteiden hallintaa.

– Meille on tärkeää, että voimme luottaa palvelun sujuvuuteen. Se tarkoittaa, että vaatteet tulevat ajallaan, ne ovat puhtaita ja pesulassa tehdyn pakkauksen avulla voimme osoittaa oikeat työvaatteet nopeasti uudelle käyttäjälle juuri sinne missä tarvetta on. Turha välivarastointi on poistunut, kertoo Mattsson. Tämä on vähentänyt myös hävikkiä ja katoamisia. Keskitetty pesu ja henkilökohtainen palvelu pesulamyymälöissä on myös vaikuttanut vähäiseen poistumaan. Nämä kaikki vaikuttavat luonnollisesti kustannustehokkuuteemme.

Uuden työvaatemalliston suunnittelu lähtee aina riskienarvioinneista

Posti uudisti työvaatemallistonsa 2018 ja 2020 valikoimaa modernisoitiin vastaamaan tarkoitustaan.   Uusien työvaatteiden suunnittelu lähtee aina riskienarvioinneista. Uusissa työvaatteissa nostettiin nyt keskiöön työturvallisuus. Työvaatemalliston suunnittelussa huomioitiin myös kaikki henkilöstöltä vuosien saatossa saatu palaute.

-Meille on tärkeää, että jakelijat tuntevat työvaatteensa miellyttäviksi ja niissä on mukava tehdä töitä. Meille yhteneväiset työvaatteet ovat tietysti myös brändiasia. Jakelutyötä tehdään vaihtelevissa sääolosuhteissa sähköpyörällä, kärryillä ja autolla. Meille on tärkeää, että työvaatteissa huomioidaan käyttömukavuuden lisäksi työturvallisuus, täsmentää Mattsson.

Lue lisää SOL Pesulan yrityspalveluista.