Miten pestään untuvatakki?

Untuvatakki on arvokas hankinta, joten sen huoltamiseen kannattaa kiinnittää huomiota, jotta takille saadaan mahdollisimman pitkä käyttöikä. Untuvatakki tulee pestä vähintään kerran vuodessa, jotta se pysyy hyvänä. Jos takki likaantuu tai kerää kosteutta iholta, on se syytä pestä useammin, koska puhdas untuva sitoo lämpöä paremmin kuin likainen. SOL Pesuloissa untuvatakkien pesu tehdään paikan päällä, ammattitaidolla  ja asiakkaan toiveita kuunnellen.

Untuvatakin pesussa huomioitavia asioita

Untuvatakin pesussa vaaditaan huolellisuutta ja osaamista. Oikea pesutapa on useimmiten vesipesu ja pesulämpötila valitaan hoito-ohjeen mukaan 30–40 astetta. Pesukoneen tulee olla tarpeeksi suuri, jotta untuvatakilla on tarpeeksi tilaa pyöriä rummussa ja valitussa pesuohjelmassa pitää olla tarpeeksi pitkä huuhteluaika. Pesuun käytetään untuvalle tarkoitettua pesuainetta, enintään 1/3 normaalista määrästä. Annostelussa kannattaa olla tarkkana, sillä liika pesuaine voi jäädä untuvaan eikä se huuhtoudu, liian vähän pesuainetta ei puhdista kunnolla. Huuhteluainetta ei käytetä lainkaan. Laadukaskin untuva voi paakkuuntua, jos pesuaine on väärin annosteltu tai kuivausaika ei ole sopiva. 

Jos takissa on kiinni aitoja turkis- tai nahkaosia, tulee se pestä kemiallisessa pesussa. 

Untuvatakin huolellinen kuivaus  

Untuvan kuivaukseen tarvitaan kärsivällisyyttä ja kuivausrumpua. Kuivausaika tulee olla pitkä ja lämpötilan sopivan alhainen: takki ei saa kuumentua kuivausvaiheessa liikaa, ettei tule lämpövaurioita, mutta liian hitaasti kuivattuna untuva voi alkaa haista ja siihen voi jäädä kuivausrajoja.  

Takki käännetään ja pöyhitään kuivauksen aikana, jotta kuivuminen tapahtuu tasaisesti ja kosteus poistuu kaikkialta. Untuvatakeissa on ommeltuna kauttaaltaan kennomainen rakenne, jossa täytteet pysyvät omissa lokeroissaan. Viimeistely tehdään käsin pöyhimällä, jolloin untuvat asettuvat tasaisesti ja kuohkeasti niille varattuihin paikkoihin. Untuvatakit tulee säilyttää aina puhtaana ja ilmavasti, ja untuvan tulee olla täysin kuiva ennen säilytykseen laittamista. Puhdas untuvatuote on ihanan kevyt ja lämmin. 

Untuvapesut ammattitaidolla 

Omaa aikaa ja vaivaa säästyy, kun tuo tekstiilit ja vaatteet pesulaan. SOL Pesuloissa käytössämme on untuvalle kehitetyt pesuohjelmat ja -aineet, automaattinen pesuaineen annostelu, sekä ammattitaitoinen henkilöstö. Huollamme osaavissa käsissä myös Canada Goose untuvatakit.  

Tervetuloa palveltavaksi! Löydä lähin SOL Pesulasi täältä.