Miten pestään untuvatakki?

Näin huollat ja peset untuvatakin

Untuvatakki vaatii huolellista hoitoa, jotta se pysyy hyvänä ja kuohkeana. Tarkista pesuohje untuvatakin pesuohjeesta ja toimi pesuohjeen mukaiseti. Yleensä untuvatakeissa on pesuohjeena vesipesu.

Pesun tulisi tapahtua isorumpuisessa pesukoneessa 30 – 40 asteessa. Untuvatakki vie todella paljon tilaa rummussa, joten muista huomioida tämä. Pesuaineena on suositeltavaa käyttää untuvalle erikseen tarkoitettua pesuainetta. Todella tärkeässä roolissa ovat huolellinen huuhtelu ja kuivaus. Huuhtelu tapahtuu runsaalla vedellä ilman huuhteluainetta ja se tulee tehdä kaksi-kolme kertaa, jotta lopputulos on hyvä.

Untuvatakin huolellinen kuivaus

Kuivaus on työlästä ja se on tehtävä huolella alusta loppuun asti. Kuivauksen olisi hyvä tapahtua kuivausrummussa mahdollisimman alhaisessa lämpötilassa ja pitkällä kuivumisajalla. Märkää untuvatakkia ei koskaan saa laittaa roikkumaan henkariin, vaan sen tulee olla tasaisella pinnalla, jotta ilma pääsee kiertämään hyvin koko tekstiilin ympäri. Kuivumisen aikana takin pöyhiminen ja tasoittelu on erityisen tärkeää. Näin varmistetaan, että untuva jakautuu tasaisesti takin sisällä ja kosteus poistuu tehokkaasti.

Väärällä pesumenetelmällä onnistuu takin pilaamaan valitettavasti hyvinkin helposti. Omaa aikaa ja vaivaa säästyy, kun tuo untuvatakin pestäväksi pesulaan osaaviin käsiin.