Emulsiopesu_SOL

Emulsiopesu hellii vaatteitasi

Juhlamekoissa löytyy usein monenlaisia hienoja yksityiskohtia, kuten paljetteja, pitsiä, helmiä, korunappeja ja muita koristeita. Viimeistään juhlien jälkeen tulee ajankohtaiseksi miettiä, miten vaate pestään. Pesulassa tehtävä emulsiopesu on hellävaraisin pesutapa, jota pääasiassa suosittelemme herkille tuotteille. Emulsiopesu sopii aroille materiaaleille ja edesauttaa vaatteen pitkää käyttöikää. Esimerkiksi mustien farkkujen väri kestää pidempään, kun ne pesettää emulsiopesussa.

Käsinpesuakin hellävaraisempaa

Pesuohjeesta löytyvä W-merkki tarkoittaa emulsiopesua eli kemiallista vesipesua, englanniksi Wet Cleaning. Varsinkin juhlavaatteissa saattaa olla myös kaikki pesut kielletty tai pelkkä käsinpesumerkki. Käsin pestäviä tuotteita voidaan pestä kotonakin, mutta aina aika tai taito ei anna mahdollisuuksia tähän.

Käsin pestävää vaatetta ei saa hangata tai vääntää ja pesulämpötilan tulee olla tasainen, jotten herkkä materiaali veny, vanu tai vaurioidu. Pesulassa tehtävä emulsiopesu on hellävarainen pesu, jota voisi kuvailla käsinpesua vastaavaksi hellävaraiseksi vesipesuksi. Siinä käytetään ympäristöystävällistä, biologisesti hajoavaa pesuainetta sekä emulsiopesuun ohjelmoitua ammattilaispesukonetta. Emulsiopesu on perinteistä vesipesua hellävaraisempi pesumenetelmä, jossa on huomattavasti vähemmän mekaniikkaa kuin tavallisessa vesipesussa.

Emulsiopesun edut

Emulsiopesu puhdistaa hajuja ja nestetahroja paremmin kuin kemiallinen pesu, sekä säästää värejä paremmin kuin vesipesu. Emulsioaine suojaa vaatetta normaalin vesipesun vaikutuksilta kuten kutistumiselta, värien haalistumiselta ja huopumiselta. Emulsiopesussa juhlavaatteiden kauniit yksityiskohdat säilyvät parhaiten ehjinä ja vaate puhdistuu turvallisesti.

Emulsiopesu on pesumenetelmä, joka kirkastaa värit ja tekee esimerkiksi neuleista erityisen pehmeitä, kuohkeita ja raikkaita, myös mustat farkut pysyvät pidempään mustina. Emulsiopesu sopiikin erityisesti puuvilla- ja villavaatteille, neuleille, farkuille, paljetti- ja koristeosia sisältäville vaatteille, sekä juhla-asuille pitkine helmoineen ja pitseineen.


Tuo vaatteesi ammattilaisten käsittelyyn

Juhlavaatteiden huolto on tarkkaa käsillä tekemistä ja hyvä lopputulos vaatii ammattitaitoa ja osaamista. Pesulassa pesuhintaan kuuluu myös viimeistely, joka tehdään pääasiassa käsin silittämällä. SOL Pesuloissa pesemme vaatteet paikan päällä myymälöissämme, joten käyttämällä pesulaa tuet samalla kotimaista työtä ja osaamista. Sinun ei tarvitse etukäteen tietää, millä menetelmällä vaate pestään. Ota vaatteesi mukaan ja tule palveltavaksi myymäläämme! Katso tästä lähin SOL Pesulasi.

Elisa K. Tekstiilialan koulutuksen saanut pesula-alan moniosaaja: työkokemusta reilun 8 vuoden aikana kertynyt erilaisissa työtehtävissä myymälänhoitajasta palvelupäällikköön. Parasta SOLilla on mahdollisuus kehittyä ja päästä oppimaan uutta.