Erityisesti villakangas-, untuva-, nahka- ja mokkatakit suositellaan pestä pesulassa, sillä niiden hoito vaatii erityistä tarkkuutta ja osaamista. SOL Pesuloissa pesemme ammattitaidolla kaikenlaiset takit, myös trenssitakit, toppatakit ja tekniset kuoritakit.

Pesutapa materiaalin mukaan

Takkien pesutapa valitaan materiaalien mukaan. Pesuohje löytyy yleensä takin helman sisäsaumasta tai povitaskusta. Useille päällystakeille on ohjeistettu kemiallinen pesu eli ”kuivapesu”, joka onnistuu pesulassa osaavissa käsissä.

Untuvatakin pesu

tulee pestä vähintään kerran vuodessa, jotta se pysyy hyvänä. Jos takki likaantuu tai kerää kosteutta iholta, on se syytä pestä useammin, koska puhdas untuva sitoo paremmin lämpöä kuin likainen. Untuvatakkien pesussa vaaditaan huolellisuutta ja osaamista. Laadukaskin untuva voi paakkuuntua, jos pesuaine on väärin annosteltu tai kuivausaika ei ole sopiva. SOL Pesuloissa käytössämme on untuvalle kehitetyt pesuohjelmat ja -aineet, automaattinen pesuaineen annostelu, sekä ammattitaitoinen henkilöstö. Huollamme osaavissa käsissä myös Canada Goose -merkkiset untuvatakit.

Villakangastakin pesu

oikea pesutapa on kemiallinen pesu. SOL Pesuloissa meillä on käytössä biohajoavat liuottimet ja kehitämme jatkuvasti toimintaamme ympäristöystävällisemmäksi. Käyttökaudella villakangastakkia kannattaa tuulettaa ja poistaa pienet tahrat paikallisesti. Pesu kannattaa tehdä tarvittaessa, esimerkiksi kadulta tulevat roiskeet sisältävät erilaisia kemikaaleja ja ovat sen vuoksi vaativia tahroja. Talvella myös katusuola kuluttaa pitkien villakangastakkien helmoja. Tahra syö kankaan kuitua, jolloin ajan myötä tuotteeseen voi tulla reikä tai väri voi kärsiä. Takkien pesu kannattaa tehdä tarpeen mukaan, mutta aina käyttökauden päätteeksi.

Täältä voit lukea vielä untuvatakin pesusta!

Hinnastoomme pääset tutustumaan tästä

Lisätietoja hinnoistamme saat kysymällä suoraan lähimmästä SOL Pesulastasi tai asiakaspalvelustamme pesulapalvelut@sol.fi / p. 020 570 07200.