Morsiuspuku, smokki, frakki, iltapuku… Kaikille näille suositellaan ammattilaisen tekemää pesua ja puhdistusta. Kemiallinen pesu on hellävarainen ja oikea pesutapa esimerkiksi useimmille puvuille, pikkutakeille, solmioille ja silkkimekoille.

Morsiuspukujen ja juhlamekkojen

pesutavan valinnassa on huomioitava vaatteen materiaali. Silkki- ja villakangasmekoille oikea pesutapa on useimmiten kemiallinen pesu, kun taas morsiuspuvut ja vanhojentassimekot pestään pääsääntöisesti emulsiopesussa. Emulsiopesu on vesipesua hellävaraisempi pesu, jolla hääpuvun pitsit, helmet ja paljetit on mahdollista puhdistaa turvallisesti. SOL Pesuloissa pesemme tuotteet paikan päällä ja osaamme neuvoa aina parhaan pesu- ja viimeistelytavan juhlavaatteillesi.

Puku ja pikkutakki

tulee pestä kemiallisessa pesussa. Puku kannattaa huoltaa aina heti juhlien jälkeen, jotta se on käyttövalmiina seuraavaa kertaa varten. Myös tekstiilituholaiset, joiden herkkua villa on, ovat kiinnostuneempia likaisesta vaatteesta. Arkikäytössä oleva puku tulee pesettää tarpeen mukaan. Housut ja pikkutakki suositellaan pesetettävän samaan aikaan, jotta kankaat säilyvät saman näköisinä ja tuntuisina. Yksi vääränlainen pesu voi pilata puvun kokonaan, kun taas oikeanlainen, säännöllinen huolto ja pesu pidentävät käyttöikää.

Lisää käyttöikää juhlavaatteillesi

Juhli juhlat – ja vie juhlapuku pesuun juhlien jälkeen. Näin se on valmiina seuraavaa kertaa varten. Tahrat lähtevät varmimmin, kun vaate pestään heti käytön jälkeen eivätkä tahrat pääse pinttymään kiinni. Vaatteet tulee säilyttää puhtaana, jotta käyttöikä on mahdollisimman pitkä – ja myös mahdollinen jälleenmyyntiarvo pysyy parempana.

Kaikille juhlavaatteille on suositeltavaa tehdä pesun yhteydessä SOL suojakäsittely, joka auttaa vaatetta pysymään puhtaana pidempään. Suojakäsittely tekee kosteutta ja likaa hylkivän pinnan, mutta ei muuta kankaan ominaisuuksia. SOL Pesuloissamme suojakäsittely tehdään koneellisesti, jolloin aine levittyy tasaisesti ja saa samalla tarvittavan lämpökäsittelyn. Uudelle vaatteelle kannattaa tehdä suojakäsittely aina ennen käyttöönottoa.

Pesuhintamme sisältävät tahrakäsittelyn, pesun ja viimeistelyn käsin silittämällä. Juhlavaate kannattaa tuoda aina näytille pesulaamme ja kysyä hintaa paikan päällä.

Juhlissa sattuu ja tapahtuu – ja niin kuuluukin!

Tässä viisi vinkkiä, joiden avulla voit juhlia huoletta!

Hinnastoomme pääset tutustumaan tästä

Lisätietoja hinnoistamme saat kysymällä suoraan lähimmästä SOL Pesulastasi tai asiakaspalvelustamme pesulapalvelut@sol.fi / p. 020 570 0720.