Aurinkoiset työpaikat

SOL on vastuullinen ja eettisiin arvoihin perustava perheyritys.  Kiinnitämme erityisesti huomiota positiiviseen asenteeseen työtä kohtaan, joka tarkoittaa aurinkoista asiakaspalveluasennetta, luotettavuutta ja vastuullisuutta. Tämän lisäksi kiinnitämme huomiota ammatilliseen osaamiseen sekä motivaatioon hakemaasi työtä kohtaan. Täytäthän hakemuksen huolellisesti ja kerrot meille olennaiset asiat osaamisestasi sekä aikaisemmasta työkokemuksestasi. Kutsumme sopivimmat hakijat haastatteluun hakemuksen perusteella.

Rekrytointijärjestelmään et tarvitse erillisiä käyttäjätunnuksia, vaan voit jättää hakemuksen ilman rekisteröintiä suoraan sinua kiinnostavan työpaikkailmoituksen kautta.

Kuten monen muun, myös Aino Suuniityn ura SOLilla alkoi kesätöiden parissa.
EnsimmäisenKesätyöntekijä ja HR-harjoittelija Aino kesätyösopimuksen hän teki lukion jälkeen vuonna 2015. Sen jälkeen hän on työskennellyt niin siivouspuolen palveluvastaavana kuin SOLin pesulapalveluissa. Kesällä 2021 hän otti uuden askeleen ja siirtyi henkilöstöhallinnon harjoittelijaksi. Ainolla onkin paljon näkemystä sekä kenttätyöstä että nyt hallinnon sisältä katsottuna. Minkälaisena hän näkee matkansa SOLilla?

SOL on opiskelijaystävällinen yritys

Aino pääsi opiskelemaan Helsingin yliopistoon kasvatustieteitä vuonna 2017. Ensimmäisen opiskelusyksyn hän malttoi pitää taukoa työnteosta, mutta ymmärsi nopeasti, että haluaa työskennellä opintojen ohessa osa-aikaisesti. Ennen opintoja Aino oli työskennellyt SOLin siivouspalveluiden puolella, mutta oli kiinnostunut siirtymään pesulapalveluiden puolelle.

–  Itselleni pesulassa oli sekin mukava puoli, että pääkaupunkiseudulla on helppo liikkua yliopiston ja pesulapisteiden välillä ilman autoa. Opintojen aikana kun en pystynyt käyttämään autoa ja liikkumaan samalla tavalla kätevästi kuin siivoushommissa.

Hän kertoo hakeneensa pesulaan nimenomaan osa-aikaisiin töihin ja siksikin opiskelijan tilannetta ymmärrettiin yrityksessä hyvin.

– Tosi hyvin sain ohjaajani kanssa näistä työvuoroista sovittua, kun etukäteen ilmoitin, milloin minulla on opintoja. Tilanteen mukaan aina yritin päästä, kun välillä tuli äkillisiäkin pyyntöjä. Pesulassa työskentely oli kyllä todella opiskelijaystävällistä työtä.

Perheyrityksen arvot puhuttelevat

Kesällä 2021 Aino aloitti uusien haasteiden parissa, sillä yliopisto-opintoihin kuuluva harjoittelu vei hänet SOL:in HR-harjoittelijaksi. Ainolle oli hyvin luontevaa kysyä harjoittelupaikkaa itselleen jo ennestään tutusta yrityksestä. Mutta mitä on kesä henkilöstöhallinnossa Ainolle opettanut?

Täällä huomaan hyvin eri tavalla, miten iso yritys SOL on ja miten monipuolisia tehtävät ovat.

Yliopistolla Aino ymmärsi, että moni kasvatustieteilijä aloittaa uransa HR:n parissa ja mahdollisuuksia on, jos uskaltaa rohkeasti kysyä.

– Ajattelin, että kyllä tämän yrityksen sisältä löytyy varmasti myös kasvatustieteilijälle tehtäviä. Ja kyllähän täältä sitten löytyikin.

Aino kokee SOLin kirjaimellisesti perheyrityksenä, sillä myös hänen perheenjäseniään on työskennellyt SOLin palveluksessa. Tärkeäksi hän kokee myös samojen arvojen jakamisen yrityksen kanssa, jossa työskentelee. SOLilla niistä korostuu Ainon mukaan erityisesti monimuotoisuus ja ihmislähtöisyys.

– Jos vain töitä riittää, niin kyllä mielelläni olisin jatkossakin kuvioissa mukana, muodossa tai toisessa, Aino päättää hymyillen.

Kiinnostaako sinua työt opiskelujen ohessa? Katso avoimet keikkapaikkamme kautta Suomen >

Diplomi-insinööriopinnot Aalto-yliopistossa aloittanut Venla Kekkinen työskenteli siivousalan kesätöissä SOL Palveluissa. Työtehtäviin kuului ison teknologiayrityksen yleisten- ja toimistotilojen ylläpitosiivous. Tarkkuutta ja huolellisuutta vaativa siivoustyö kansainvälisessä työyhteisössä oli mielekästä.

– Parasta kesätyössä on kokemuksen lisäksi ollut mielenkiintoiset työtehtävät, työkaverit ja se kun työpäivä loppui aikaisin. Työpäiväni alkoivat aina aamukuudelta ja loppuivat iltapäivällä kahdelta. Työn mielekkyyttä lisäsi, kun työn konkreettisen jäljen näki päivittäisessä tekemisessä.

Yhdenvertaista ja vastuullista toimintaa

Venlan mukaan SOL:lla kaikkia työntekijöitä kohdellaan yhdenvertaisesti. SOL:lla on paljon erilaisia siivouskohteita ja esimiehen kanssa voidaan yhdessä pohtia sopivan asiakaskohteen löytymistä. Työnantajan vastuullisuus näkyy esimerkiksi siinä, kuinka kaikille annetaan kattava perehdytys ja työturvallisuuteen panostetaan heti työsuhteen alusta alkaen. Teknologia-alalla varsinaisten puhdastilojen siivous vaatii erityistä tarkkuutta ja huolellisuutta. Sovittuja ohjeita ja siivousmenetelmiä tulee noudattaa tarkasti. Ergonomiaan panostaminen ja työkavereiden tuki saakin Venlalta täyden kympin!

Ole oma itsesi!

Tulevia kesätyöntekijöitä Venla neuvoo luottamaan itseensä.

– Mitään erityistaitoja ei tarvitse osata ennalta, vaan avoin mieli sekä olemaan oma itsesi vievät pitkälle. Tulevia kesätyöntekijöitä Venla opastaa myös olemaan ajoissa liikenteessä ja panostamaan hakukirjeeseen, sillä laatu korvaa määrän.

– Kannattaa hakea vain muutamaan harkittuun kohteeseen ja panostaa hakukirjeeseen, sen sijaan että hakisi kymmeniin hutiloiden. Tämä säästää aikaa ja usein hakemuksesta huomaa, jos se on puolihuolimattomasti tehty.

Hyvä työilmapiiri ja mielenkiintoinen kohde saa Venlaa suosittelemaan siivousalan työpaikkoja myös muille kesätyötä hakeville.

SOLilla on tarjolla monipuolisia kesätyökohteita ympäri Suomea. SIIVOUSPALVELUIDEN
puolella pääset työskentelemään yleisimmin moppi ja imuri aseinasi, mutta voit valloittaa koko tilan itsellesi myös siivouskoneen päällä tyylikkäästi liukuen.

Mitä kaikkiruokaisempi olet, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on työllistyä!

Työvuorot määräytyvät kohteiden mukaan aamuvuorosta iltaan, arkeen ja viikonloppuun. Tarjolla on niin kokoaikaisia pestejä kuin osa-aikaisia hommia, joten kerrothan hakemuksessasi mahdollisimman tarkasti, milloin sinulle sopisi parhaiten työskennellä ja mille ajanjaksolle kesällä olet kesätöitä etsimässä.

Tärkeintä meille on reipas ja positiivinen asenteesi, etkä kaihda nopeatempoista fyysistä työtä. Osassa tehtävistä tarvitaan tiettyä osaamista ja arvostetaan aikaisempaa työkokemusta, mutta perehdytämme sinut aina huolella tehtäviisi. Sinä siis voit hyvinkin löytää SOLilta myös sen ensimmäisen kesätyöpaikkasi.

Kesätyö on loistava mahdollisuus hankkia yleistä ja alakohtaista työkokemusta, jonka todistat tuleville työnantajillesi työtodistuksella ja hyvillä suosituksilla. Onnistumisessasi tuemme me ja monesti meillä on mahdollisuus tarjota alasta kiinnostuneille työtä myös kesän jälkeen omaan elämäntilanteeseesi sopivalla tavalla.

Hyvin tehty työ ja halu menestyä kanssamme avaa hyvät mahdollisuudet pidemmällekin urapolulle SOLilla. Liity osaksi isoa ja aurinkoista SOL – perhettämme!

Jätä ilmoitus jo tänään! Huomaathan, että hakemukset kesätöihin on avattu alueittain. Täytämme paikat heti sopivan hakijan löydyttyä.

Olemme myös VKD-jäsen.

Turvallisuuspalveluissa on tarjolla työtä motivoituneille ja huolellisille persoonille. Vaihtelevat ja vaativatkin tilanteet kysyvät ennen kaikkea empaattisuutta, rauhallisuutta ja loistavia asiakaspalvelutaitoja. Turvallisuusalaa voit oppia vain käytännön töissä, joten tartu tilaisuuteen, jos sinulla on jo:

  • vartijakortti (tai halu kouluttautua väliaikaiseksi vartijaksi)
  • 18 vuoden ikä
  • riittävä suomen kielen taito asiakaspalvelutilanteiden sujuvaksi hoitamiseksi

Avoinna on monia mahdollisuuksia niin piirivartioinnin, myymälävartioinnin kuin myös aula/vahtimestarin tehtävissä. Työvuorot määräytyvät asiakaskohteen tarpeen mukaan ja työajat vaihtelevat aamuvuorosta iltaan sekä arkipäivistä viikonloppuun.

SOL Palvelut on suuri suomalainen, palvelualan perheyritys. Tuotamme monipuolisia siivous-, toimitila-, kiinteistönhoito- ja turvallisuuspalveluita. Aurinkovoimalamme yhdistää asiakaspalvelun sekä hälytys- ja etähallintapalvelut yhdeksi kokonaisuudeksi. Toimimme kansainvälisesti Suomen lisäksi Ruotsissa, Tanskassa, Baltiassa ja Venäjällä, työllistäen kansainvälisesti yli 14 000 henkilöä. Jokainen SOLilainen on tärkeässä tehtävässä toteuttamassa palvelujamme. Aurinkoinen palvelu merkitsee sitä, että meidän kanssamme asioidessaan asiakas tuntee olevansa tekemisissä iloisen ja osaavan ammattilaisen kanssa. Haluamme, että työntekijämme onnistuvat työssään, kehittyvät ja laajentavat osaamista.

Katso myös muut avoimet työpaikkamme »

Jätä turva-alan avoin hakemus »