Aurinkoiset työpaikat

SOL on vastuullinen ja eettisiin arvoihin perustava perheyritys.  Kiinnitämme erityisesti huomiota positiiviseen asenteeseen työtä kohtaan, joka tarkoittaa aurinkoista asiakaspalveluasennetta, luotettavuutta ja vastuullisuutta. Tämän lisäksi kiinnitämme huomiota ammatilliseen osaamiseen sekä motivaatioon hakemaasi työtä kohtaan. Täytäthän hakemuksen huolellisesti ja kerrot meille olennaiset asiat osaamisestasi sekä aikaisemmasta työkokemuksestasi. Kutsumme sopivimmat hakijat haastatteluun hakemuksen perusteella.

Rekrytointijärjestelmään et tarvitse erillisiä käyttäjätunnuksia, vaan voit jättää hakemuksen ilman rekisteröintiä suoraan sinua kiinnostavan työpaikkailmoituksen kautta.

Kuten monen muun, myös Aino Suuniityn ura SOLilla alkoi kesätöiden parissa.
EnsimmäisenKesätyöntekijä ja HR-harjoittelija Aino kesätyösopimuksen hän teki lukion jälkeen vuonna 2015. Sen jälkeen hän on työskennellyt niin siivouspuolen palveluvastaavana kuin SOLin pesulapalveluissa. Kesällä 2021 hän otti uuden askeleen ja siirtyi henkilöstöhallinnon harjoittelijaksi. Ainolla onkin paljon näkemystä sekä kenttätyöstä että nyt hallinnon sisältä katsottuna. Minkälaisena hän näkee matkansa SOLilla?

SOL on opiskelijaystävällinen yritys

Aino pääsi opiskelemaan Helsingin yliopistoon kasvatustieteitä vuonna 2017. Ensimmäisen opiskelusyksyn hän malttoi pitää taukoa työnteosta, mutta ymmärsi nopeasti, että haluaa työskennellä opintojen ohessa osa-aikaisesti. Ennen opintoja Aino oli työskennellyt SOLin siivouspalveluiden puolella, mutta oli kiinnostunut siirtymään pesulapalveluiden puolelle.

–  Itselleni pesulassa oli sekin mukava puoli, että pääkaupunkiseudulla on helppo liikkua yliopiston ja pesulapisteiden välillä ilman autoa. Opintojen aikana kun en pystynyt käyttämään autoa ja liikkumaan samalla tavalla kätevästi kuin siivoushommissa.

Hän kertoo hakeneensa pesulaan nimenomaan osa-aikaisiin töihin ja siksikin opiskelijan tilannetta ymmärrettiin yrityksessä hyvin.

– Tosi hyvin sain ohjaajani kanssa näistä työvuoroista sovittua, kun etukäteen ilmoitin, milloin minulla on opintoja. Tilanteen mukaan aina yritin päästä, kun välillä tuli äkillisiäkin pyyntöjä. Pesulassa työskentely oli kyllä todella opiskelijaystävällistä työtä.

Perheyrityksen arvot puhuttelevat

Kesällä 2021 Aino aloitti uusien haasteiden parissa, sillä yliopisto-opintoihin kuuluva harjoittelu vei hänet SOL:in HR-harjoittelijaksi. Ainolle oli hyvin luontevaa kysyä harjoittelupaikkaa itselleen jo ennestään tutusta yrityksestä. Mutta mitä on kesä henkilöstöhallinnossa Ainolle opettanut?

Täällä huomaan hyvin eri tavalla, miten iso yritys SOL on ja miten monipuolisia tehtävät ovat.

Yliopistolla Aino ymmärsi, että moni kasvatustieteilijä aloittaa uransa HR:n parissa ja mahdollisuuksia on, jos uskaltaa rohkeasti kysyä.

– Ajattelin, että kyllä tämän yrityksen sisältä löytyy varmasti myös kasvatustieteilijälle tehtäviä. Ja kyllähän täältä sitten löytyikin.

Aino kokee SOLin kirjaimellisesti perheyrityksenä, sillä myös hänen perheenjäseniään on työskennellyt SOLin palveluksessa. Tärkeäksi hän kokee myös samojen arvojen jakamisen yrityksen kanssa, jossa työskentelee. SOLilla niistä korostuu Ainon mukaan erityisesti monimuotoisuus ja ihmislähtöisyys.

– Jos vain töitä riittää, niin kyllä mielelläni olisin jatkossakin kuvioissa mukana, muodossa tai toisessa, Aino päättää hymyillen.

Kiinnostaako sinua työt opiskelujen ohessa? Katso avoimet keikkapaikkamme kautta Suomen >

Diplomi-insinööriopinnot Aalto-yliopistossa aloittanut Venla Kekkinen työskenteli siivousalan kesätöissä SOL Palveluissa. Työtehtäviin kuului ison teknologiayrityksen yleisten- ja toimistotilojen ylläpitosiivous. Tarkkuutta ja huolellisuutta vaativa siivoustyö kansainvälisessä työyhteisössä oli mielekästä.

– Parasta kesätyössä on kokemuksen lisäksi ollut mielenkiintoiset työtehtävät, työkaverit ja se kun työpäivä loppui aikaisin. Työpäiväni alkoivat aina aamukuudelta ja loppuivat iltapäivällä kahdelta. Työn mielekkyyttä lisäsi, kun työn konkreettisen jäljen näki päivittäisessä tekemisessä.

Yhdenvertaista ja vastuullista toimintaa

Venlan mukaan SOL:lla kaikkia työntekijöitä kohdellaan yhdenvertaisesti. SOL:lla on paljon erilaisia siivouskohteita ja esimiehen kanssa voidaan yhdessä pohtia sopivan asiakaskohteen löytymistä. Työnantajan vastuullisuus näkyy esimerkiksi siinä, kuinka kaikille annetaan kattava perehdytys ja työturvallisuuteen panostetaan heti työsuhteen alusta alkaen. Teknologia-alalla varsinaisten puhdastilojen siivous vaatii erityistä tarkkuutta ja huolellisuutta. Sovittuja ohjeita ja siivousmenetelmiä tulee noudattaa tarkasti. Ergonomiaan panostaminen ja työkavereiden tuki saakin Venlalta täyden kympin!

Ole oma itsesi!

Tulevia kesätyöntekijöitä Venla neuvoo luottamaan itseensä.

– Mitään erityistaitoja ei tarvitse osata ennalta, vaan avoin mieli sekä olemaan oma itsesi vievät pitkälle. Tulevia kesätyöntekijöitä Venla opastaa myös olemaan ajoissa liikenteessä ja panostamaan hakukirjeeseen, sillä laatu korvaa määrän.

– Kannattaa hakea vain muutamaan harkittuun kohteeseen ja panostaa hakukirjeeseen, sen sijaan että hakisi kymmeniin hutiloiden. Tämä säästää aikaa ja usein hakemuksesta huomaa, jos se on puolihuolimattomasti tehty.

Hyvä työilmapiiri ja mielenkiintoinen kohde saa Venlaa suosittelemaan siivousalan työpaikkoja myös muille kesätyötä hakeville.

Hyväksythän statistics evästeet katsoaksesi videon

Vantaalla on TEPPOiltu jo useamman vuoden ajan: Kolme vuotta sitten toimintamallia kokeiltiin Ruusuvuoren ja Lehtikuusen kouluissa, vuonna 2019 toiminta laajeni kahdeksaan kouluun, ja nyt TEPPOilu on mahdollista neljässätoista Vantaan ylä- tai yhtenäiskoulussa.

– TEPPOilussa on kysymys ennen kaikkea siitä, että yläkouluikäisiä valmistetaan tekemään itsenäisiä päätöksiä, kun yhteishaun aika koittaa yhdeksännellä luokalla. TEPPOilu on hyödyllistä kaikille nuorille, olipa nuori sitten hakemassa lukioon, ammatilliseen koulutukseen tai hän on maahanmuuttaja, kertoo TEPPO-opo Mari Nilsen Lehtikuusen koulusta.

Käytännössä TEPPO-oppilaat opiskelevat omissa yläkoululuokissaan, ja suorittavat vuoden aikana 5–7 viikkoa työharjoittelua 1–2 viikon jaksoissa. Lisäksi heidän opintojaan ohjaa TEPPO-opo, jonka johdolla valmistaudutaan tuleviin työharjoittelujaksoihin ja pohditaan omia kiinnostuksen kohteita.

Tarkoituksena on tuoda nuorille työelämätaitoja, selkeyttää omaa elämänpolkua ja tukea nuorta löytämään omat unelmansa. TEPPOilusta on hyötyä myös niille, joille ei koulunkäynti murrosiän myrskyissä maita, sillä he saavat samalla myös erityistä tukea opintoihinsa, Nilsen kertoo.

Opastamiseen ja perehdyttämiseen riittävästi aikaa

SOLin palveluesimies Katja Tuominen on ottanut hyvillä mielin vastaan TEPPO-oppilaita harjoittelujaksoille Vantaan Flamingoon. Lisäksi TEPPO-oppilaita on ollut työharjoittelussa SOL Cityssä.
– Meillä on hyvät kokemukset TEPPO-oppilaista. Viime syksynä harjoittelujaksolla oli viisi oppilasta, ja otamme mielellämme yläkoululaisia työharjoitteluun myös tänä vuonna.

Tuominen pitää tärkeänä, että työnantajalla on riittävästi aikaa harjoittelijan opastamiseen ja perehdyttämiseen.
– Kaikki stepit kannattaa käydä nuoren kanssa läpi riittävän tarkasti ja selvästi. Kun ohjaajalla on riittävästi aikaa, voidaan myös työkokonaisuuksia suunnitella niin, että nuori saa kokeilla mahdollisimman paljon erilaisia työtehtäviä, Tuominen sanoo.

Tuominen kannustaakin esimiehiä laittamaan itsensä likoon harjoittelijoita perehdyttäessään:

Jos siinä vaiheessa käyttää aikaa, myös nuoret avautuvat asioista helpommin ja uskaltavat kyseenalaistaa, miksi asioita pitää tehdä näin. Ajankäyttö alussa poikii myöhemmin hyvää sekä harjoittelijalle että työnantajalle.

Flamingossa työskennelleet nuoret ovatkin saaneet Tuomisen opastuksessa uusia näkökulmia työelämään ja realistisen kuvan arjen työstä SOLissa.
– On ollut itsellekin valtavan palkitsevaa huomata nuorten innostus, kun olemme yhdessä käyneet onnistumisia läpi. Ja samalla tavalla myös hankalammat asiat opettavat, kun niistä yhdessä jutellaan. Uskon, että kaikille meillä TEPPO-harjoittelussa olleille on syttynyt joku uusi lamppu harjoittelun aikana. Olisiko tämä sopiva urapolku minulle vai haluanko jotain ihan muuta?

Myös Nilsen peräänkuuluttaa työnantajilta aikaa kuunnella nuoria ja ohjata heitä.
–  Me tietysti koulussa kannustamme nuoria olemaan oma-aloitteisia ja annamme jo valmiiksi eväitä työelämään. Nuoret ovat todella idearikkaita, kun heille vain antaa mahdollisuuden. Parhaassa tapauksessa työnantaja saa harjoittelijasta valmiiksi koulutetun kesätyöläisen seuraavaksi kesäksi tai pidemmäksi aikaa, Nilsen kannustaa.

TEPPOilu hyödyttää kaikkia

Se, että TEPPO-toiminta on laajentunut muutamassa vuodessa koko Vantaalle, viestii lyhyessä ajassa saaduista positiivisista kokemuksista.

TEPPO-toiminnasta on ollut hyötyä kaikille: oppilaalle, koko perheelle, koululle ja työnantajille. Nuoret ovat saaneet lisää varmuutta, vastuuntuntoa ja motivaatiota sekä oppineet hakemaan työtä, Nilsen luettelee.

Parhaimmillaan TEPPO-jakso on tuonut koko perheelle apua, kun nuori on sen myötä löytänyt oman kiinnostuksen kohteensa.
– TEPPOilu on koettu kodeissa positiivisena vaihtoehtona ja kouluissa toimintaan taas on tullut rauhaa, kun oppilaat keskittyvät siihen, mikä kiinnostaa. Ja toisaalta ne niin sanotut kympin oppilaat ovat saaneet rentoutta opintoihinsa. Elämässä kun on paljon muutakin kuin kokeet, Nilsen huomauttaa.

”Harjoittelupaikka on myös mahdollisuus kesätyöhön”

Vaikka Vantaan TEPPO-toiminta ei ainakaan samalla nimellä ole laajenemassa muualle Suomeen, aloitellaan muissa kaupungeissa kuitenkin vastaavaa toimintaa. Nilsen kertoo, että Vantaa jakaa mielellään kokemuksia ja kehittää nuorten urapolkuja yhdessä muiden kaupunkien sekä yritysten kanssa.

Myös SOL haluaa tehdä tiiviistä yhteistyötä yläkoulujen kanssa jatkossa, ja olla mukana rakentamassa nuorille sopivia urapolkuja.

– Haluamme antaa harjoittelijoille monipuolisia työtehtäviä, kuunnella heitä ja huomioida heidän mielipiteensä arjen työssä. Kaipaamme myös ideoita ja ajatuksia harjoittelijoilta, miten voisimme helpottaa sitä, että nuoret voisivat kohdata työelämän aiempaa helpommin. Suosittelen lämpimästi hakemaan harjoittelupaikkaa SOLista, harjoittelujakso on aina samalla mahdollisuus myös kesätyöhön. Ovet aukeavat aina helpommin, jos on ehtinyt kannuksia ansaita jo aiemmin, Tuominen vinkkaa.

Lisätietoja: Merja Oljakka, johtaja, henkilöstön kehitys, SOL Palvelut Oy, p. 0400 178 550, merja.oljakka@sol.fi

SOLilla on tarjolla monipuolisia kesätyökohteita ympäri Suomea. SIIVOUSPALVELUIDEN
puolella pääset työskentelemään yleisimmin moppi ja imuri aseinasi, mutta voit valloittaa koko tilan itsellesi myös siivouskoneen päällä tyylikkäästi liukuen.

Mitä kaikkiruokaisempi olet, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on työllistyä!

Työvuorot määräytyvät kohteiden mukaan aamuvuorosta iltaan, arkeen ja viikonloppuun. Tarjolla on niin kokoaikaisia pestejä kuin osa-aikaisia hommia, joten kerrothan hakemuksessasi mahdollisimman tarkasti, milloin sinulle sopisi parhaiten työskennellä ja mille ajanjaksolle kesällä olet kesätöitä etsimässä.

Tärkeintä meille on reipas ja positiivinen asenteesi, etkä kaihda nopeatempoista fyysistä työtä. Osassa tehtävistä tarvitaan tiettyä osaamista ja arvostetaan aikaisempaa työkokemusta, mutta perehdytämme sinut aina huolella tehtäviisi. Sinä siis voit hyvinkin löytää SOLilta myös sen ensimmäisen kesätyöpaikkasi.

Kesätyö on loistava mahdollisuus hankkia yleistä ja alakohtaista työkokemusta, jonka todistat tuleville työnantajillesi työtodistuksella ja hyvillä suosituksilla. Onnistumisessasi tuemme me ja monesti meillä on mahdollisuus tarjota alasta kiinnostuneille työtä myös kesän jälkeen omaan elämäntilanteeseesi sopivalla tavalla.

Hyvin tehty työ ja halu menestyä kanssamme avaa hyvät mahdollisuudet pidemmällekin urapolulle SOLilla. Liity osaksi isoa ja aurinkoista SOL – perhettämme!

Jätä ilmoitus jo tänään! Huomaathan, että hakemukset kesätöihin on avattu alueittain. Täytämme paikat heti sopivan hakijan löydyttyä.

Olemme myös VKD-jäsen.

Hank­keen tar­koi­tuk­se­na on tu­kea ja kan­nus­taa nuo­ria työ­e­lä­mään ja le­vit­tää po­si­tii­vis­ta asen­net­ta työ­e­lä­mää koh­taan. Yksi palkituista kesätyöntekijöistä oli 15-vuotias Iida Halme, joka oli kesätöissä SOL Henkilöstöpalveluilla.

Millaisia kesätyökokemuksia sinulla on?

Kesänä olin töissä kaupassa makeisten hyllyttäjänä SOL Henkilöstöpalvelujen kautta. Olen tehnyt aikaisemmin töitä siivouspuolella keikkaluontoisesti sekä vanhusyksikössä, jossa hoidin vanhuksia ja laitoin ruokaa. Hampurilaisbaarissa olin kassalla ja tein hampurilaisia.

Mukavampia työpaikkoja on ollut työ hampurilaisbaarissa ja makeishyllyttäjänä, mutta kaikki työ on yhtä arvokasta.

Millaisen perehdytyksen sait?

SOLilla minut otettiin erittäin hyvin vastaan nuoresta iästä huolimatta. Kaikkiin töihin olen saanut hyvän perehdytyksen, joten uuden työn aloittaminen on ollut helppoa. Makeishyllytykseen sain myös selkeät kirjalliset ohjeet, josta oli helppo tarkistaa, jos joku ongelma tuli eteen.

Työporukka on ollut mukava ja jos joku asia oli epäselvä, heiltä oli helppo kysyä asioista lisää. Ehdottomasti haluan tehdä myös jatkossa töitä SOLin kautta. Tarkoituksena on tehdä pientä keikkaa ympärivuoden minkä koulultani ja harrastuksilta joudan.

Mitkä ovat sinun vahvuutesi?

Oma vahvuuteni on sosiaalisuus, teen aina työni loppuun saakka enkä luovuta helposti. Positiivinen asenne työhön kuin työhön auttaa paljon ja helpottaa työpäivää.

Kesätyö ei sekoittanut unirytmiäni vaan heräsin aikaisin aamulla ja nukkumaan menin hyvissä ajoin. Sain myös hyvää kokemusta erilaisista työtehtävistä.

Mitä olet oppinut kesätöissä?

Kesätöissä olen saanut hyvän opin erilaisten työkavereiden kanssa toimimisesta ja olen oppinut työskentelemään myös itsenäisesti.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Harrastuksiini kuuluu lentopallo. Olen ollut lajin parissa 3-vuotiaasta lähtien ja nyt itse valmennan 1.-2. luokkalaisia reippaita lentopalloharrastajia. Kaikista mukavinta on rakkaus lajiin ja pelaaminen. Pelikaverit ovat tärkeitä ja yhdessä vietetään paljon aikaa.

Millaisia vinkkejä haluat antaa muille kesätyötä hakeville?

Vinkiksi nuorille haluan antaa, ettei kannata luovuttaa, jos ei löydy töitä heti. Pitää vain ahkerasti kysellä monesta paikasta. Kaverilta voi myös kysyä mistä he ovat töitä löytäneet. Pitää myös lähteä ennakkoluulottomasti kokeilemaan uusia juttuja. On erittäin tärkeää, ettei luo itselleen sellaista mielikuvaa, että jotkut työt olisivat huonompia, vaan kaikenlainen työkokemus ja työ on arvokasta. Rohkeasti kokeilemaan monenlaisia aloja. Hyvällä asenteella pärjää pitkälle.

Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?

Tällä hetkellä käyn peruskoulun 9. luokkaa. Peruskoulun jälkeen suunnitelmissa on lähteä opiskelemaan lähihoitajaksi ja sen jälkeen jatkaa ammattikorkeakouluun ehkä sosionomiopiskelujen pariin. Mutta sitä sitten katsotaan myöhemmin mihin elämä kuljettaa.

Lue lisää Koillisanomista 

Perehdytyksemme on intensiivistä ja käytännönläheistä. Matalan organisaatiomme myötä nuori saa vastuullista työtä ja pääsee osaksi tiimiä. SOLissa kesätöihin on mahdollista hakeutua myös alle 18 -vuotiaat. Aikaisempaa kokemusta alalta ei aina tarvita, kertoo henkilöstö- ja lakiasioiden johtaja Timo Sairanen.

SOL on mukana yhteistyökumppanina Vastuullinen kesäduuni kampanjassa, jonka tavoitteena on tarjota nuorille töitä sitoutumalla hyvän kesätyön periaatteisiin. Tänä vuonna SOL Palkkaa arviolta 1000 kesätyöntekijää valtakunnallisesti eri asiakasyrityskohteisiin.

SOL on monelle nuorelle ensikosketus työelämään

 SOL tarjoaa nuorille mahdollisuuden kesätyöhön, työskennellä opiskelujen ohessa tai välivuoden ajan tai jopa luoda ura palvelualalla. Alan oppisopimuskoulutukset tai tutkintoon johtavat koulutukset ovat hyvä vaihtoehto uraansa miettivälle nuorelle. Kesätyö saattaa olla ponnahduslauta elämän mittaiselle työuralle.

Meillä on myös mahdollisuus tehdä töitä välivuoden ajan tai kouluttautua työnteolla tutkintoon, kertoo SOLin koulutuksesta ja kehityksestä vastaava johtaja Merja Oljakka. Alalle jääneet nuoret kiittelevät työn monipuolisuutta ja joustavuutta sekä mahdollisuutta kouluttautua tutkintoon työnteon ohessa.

Ammatillisen koulutuksen uudistuessa tänä vuonna olemme SOLissa tehneet entistä tiiviimpää yhteistyötä alan eri ammatillisten oppilaitosten kanssa. Olemme räätälöineet koulutussopimustoiminnan osaksi arkeamme ja sovittua yhteistyön ja roolit oppijan ohjauksessa erilaisissa työympäristöissämme. Teemme todella tiivistä oppilaitosyhteistyötä ja rakennamme selkeitä toimintamalleja koulutus- ja oppisopimusten toteuttamiseksi ja kehittämiseksi. On kaikkien etu, että luomme toimivia prosesseja reformin hengessä SOLille ja alalle, jatkaa Oljakka.

Uratarina:

Olivia on työskennellyt parina kesänä SOLissa kesätyöntekijänä siivoamassa ja työhönotossa tuuraamassa. Lisäksi hän on tehnyt erilaisia tuurauksia monissa eri toimipisteissä.

https://www.youtube.com/watch?v=bL7Ldoo0DGg

 Lisätietoja:

Timo Sairanen, johtaja, henkilöstö- ja lakiasiat, timo.sairanen@sol.fi, Puh. 045 6700 368

Merja Oljakka, johtaja, koulutus ja kehitys, merja.oljakka@sol.fi puh. 040 017 8550

Hyväksythän statistics evästeet katsoaksesi videon

Hyväksythän statistics evästeet katsoaksesi videon