VR kulkee kohti digitaalista ja vastuullista tulevaisuutta

VR :n visio on ”Yhteisellä matkalla maailman parhaaksi”. Miten 160-vuotias yritys kulkee kohti tulevaisuutta? Kysymykseen vastaa VR:n hankintapäällikkö Timo Pölkki.


Liiketoiminnan tulevaisuus

– Digitaalisuus, tiedolla johtaminen ja vastuullisuus. Nämä kolme teemaa VR:n Timo Pölkki nostaa tärkeimmiksi aiheiksi, kun puhutaan VR:n liiketoiminnan tulevaisuudesta. Hän näkee, että jo lähitulevaisuudessa asiakkaiden toiminnasta kerättyä ja analysoitua tietoa käytetään yhä tarkemmin erilaisten palveluiden kohdentamisessa. – Tulevaisuudessa kaikessa toiminnassamme asiat tehdään oikeaan aikaan ja oikeassa mittakaavassa, hän sanoo. Tulevaisuudessa myös robotteja saatetaan käyttää työssä yhä enemmän. – Uskon, että esimerkiksi kiinteistösiivouksessa käytetään tulevaisuudessa yhä enemmän robotteja. Niitä saatetaan ohjata etänä. Vastuullisuudessa tulevaisuudessa nousussa on esimerkiksi kierrätyksen tehostaminen. Lajittelu ja kaatopaikkajätteen vähentäminen tulevat olemaan yhä tarkemmassa fokuksessa. Kaiken kaikkiaan tulevaisuuden työssä nopea reagointikyky ja tiedolla toimintojen johtaminen tulevat olemaan VR:n liiketoiminnan kannalta tärkeimmät menestystekijät.

Tulevaisuus vuonna 2052

30 vuoden päähän on vaikea kuvitella.  – On vaikea nähdä millaisia junat ovat 30 vuoden päästä. Tarvitaanko enää raiteita vai leijuvatko ne jo ilmassa, Timo Pölkki pohtii. Myös siivoustyö voi siirtyä hänen näkemyksensä mukaan yhä enemmän asiakkaiden itsensä hoidettavaksi. – Onko meillä enää roskia vuonna 2052 vai kierrätetäänkö kaikki materiaali todella tarkasti, hän jatkaa. 

SOL ja VR

SOL Palvelut huolehtii tällä hetkellä VR:n kiinteistösiivouksesta. Timo Pölkki muistuttaa, että VR:lle on tärkeää, että heidän yhteistyökumppanit noudattavat samoja vastuullisuuslupauksia kuin VR. – Erilaiset ympäristötavoitteet ovat meille tärkeitä. Sosiaalisen vastuullisuuden puolelta kaikenlainen syrjintä on ehdottomasti kiellettyä. VR on työpaikka, jossa kaikkien on hyvä työskennellä ja kaikenlaiset ihmiset hyväksytään yhteisöön. Tätä edellytämme myös yhteistyökumppaneiltamme.