Roni pitää huolta Suomen korkeimmasta asuinrakennuksesta

Kiinteistönhoitaja Roni Kanervon työpaikka SOL Kiinteistöpalveluilla on Suomen korkein yksityinen asuintalo, Helsingin Redin Majakassa. Roni pitää huolta, että talon tekniikka toimii ja kiinteistöissä kaikki on kunnossa.

Lue koko Ronin juttu näköislehdestä.

  • Minulla on selkeät rutiinit ja viikkosuunnitelmat, jotta kaikki tulee tehtyä. Mutta työhöni kuuluvat myös yllätykset silloin kun sattuu ja tapahtuu. Silloin pitää juosta. Työssäni on osattava myös joustaa ja laittaa asioita tärkeysjärjestykseen, hän kertoo.

Kiirettä voivat aiheuttaa asukkaiden erilaiset korjauspyynnöt tai talvisin yllättävä lumentulo. Ronin tehtäviin kuuluu talon piha-alueen aurauksen ja hiekoituksen järjestäminen.

Kiirettä voi aiheuttaa myös vesivahinko tai se, että hissi on epäkunnossa.

– Tässä talossa on 35 kerrosta. Hissejä on yhteensä neljä. Mutta jos yksikin niistä on hetken toimimatta, se aiheuttaa muille hisseille ruuhkaa. Vaikka talon hissit ovat Suomen nopeimpia asuintaloon soveltuvia hissejä, niiden pitää kaikki olla toimivia, joten korjaaja pitää saada rivakasti paikalle, Roni selittää.

Koska Majakka on korkea tornitalo, sen turvallisuudesta on pidettävä hyvää huolta. Talon asuinhuoneistoissa on esimerkiksi sprinklerijärjestelmä.

– Turvajärjestelmät on testattava säännöllisesti. Niiden on oltava varmassa toimintakunnossa.

Ronin oma urapolku SOLilla alkoi jo vuonna 2011. Hän tuli ensin ammattikoulun kautta työharjoitteluun ja sai sitten armeijan käytyään vakinaisen työn. Kaikki työkohteet ovat Ronin mukaan olleet mielenkiintoisia ja monipuolisia: Orton, YLE, Keva sekä ennen Majakkaa Helsingin huoltotunneli.

Hän on iloinen siitä, että on saanut työssä nähdä ja oppia erilaisissa kohteissa. Hän kannustaakin alaa harkitsevia nuoria kokeilemaan alaa.

– Ei tämä ala ollut minunkaan ykkösvalinta, kun mietin peruskoulun jälkeen jatko-opintoja. Mutta alan valinta ei ole kaduttanut. Työ on itsenäistä ja monipuolista. Saan itse suunnitella työpäiväni ja päättää aikataulustani, Roni kertoo.

Hän myös muistuttaa, että erilaiset työkohteet opettavat työntekijää kohti uusia haasteita.

– Minulla on pitkä kokemus ja olen oppinut edellisessä kohteissa paljon. Aluksi kuljin tietysti muiden kiinteistöhoitajien kanssa ja opin heiltä, miten työt kannattaa tehdä. Nyt olen valmis tähän itsenäiseen työhön, hän miettii.

– Vaikka työ on itsessään teknistä, ihmisten kanssa tätäkin työtä tehdään. Tämän vuoksi pyrin aina antamaan aurinkoista palvelua, se on osa omaa työtäni.

Lue koko Ronin juttu näköislehdestä.