Otsonointia Alppiharjun SOL Pesulassa

Otsonointia ja hajunpoistoa tehdään vaihtoehtoisena puhdistuksena niille tuotteille, joita ei voida pestä vesi-, emulsio- tai kemiallisessa pesussa. Otsonoinnilla tuote saadaan desinfioitua ja epämiellyttävät hajut poistettua. Otsonointi on paras keino esimerkiksi homeitiöiden kuolettamiseen.

Otsonointia tehdään Alppiharjun, Porvoonkatu 3, SOL Pesulassa, minne kaikki otsonointia tarvitsevat tuotteet lähetetään. Voit siis tuoda tuotteesi mihin tahansa SOL Pesulaan, kun tarvitset sille otsonointia/hajunpoistoa.

Alppiharjun SOL Pesulan otsonointikaappi näyttää tältä:

– Käyttövaatteita, työkenkiä, jääkiekkovarusteita sekä vintage- ja merkkilaukkuja tulee paljon otsonointiin. Suurimpia tuotteita, kuten esimerkiksi mattoja, emme voi pesulassamme otsonoida, sillä ne eivät mahdu otsonointikaappiin. Tällaiset tekstiilit lähetetään yhteistyökumppanillemme, joka tekee otsonoinnin suuremmilla otsonointikaapeilla puolestamme, Alppiharjun pesulasta kerrotaan.

Otsonointikaapissa voidaan otsonoida monista eri materiaaleista valmistettuja tuotteita ja suurin osa niistä kestää hyvin otsonointia. On kuitenkin joitakin metalleja (esim. kupari ja kupariseokset, suojaamaton rauta), muoveja (esim. ABS, nylon, polyamidit) sekä kumeja (esim. luonnon kumi), jotka ovat kestävyydeltään heikkoja otsonoinnille.

Koska otsonoinnilla saadaan desinfioitua tuotteita tehokkaasti, tulee myös lastenvaunuja otsonointiin jonkun verran. Osat irrotetaan toisistaan ja asetellaan kaappiin otsonoitavaksi.

Yksi asia, josta Alppiharjun pesulassa ollaan kieltäydytty otsonoinnista, ovat olleet kirjat. Otsonointikaappia täyttäessä on nimittäin muistettava väljyys, jotta tuotteilla on tilaa desinfioitua ja raikastua.

– Kirjoja on vaikea otsonoida, sillä ilman pitää päästä kiertämään väljästi. Sivut pitäisi siis saada pysymään irti toisistaan, joka veisi tolkuttoman paljon aikaa, eikä välttämättä onnistuisi, pesulasta kerrotaan.

Kysyin vielä lopuksi Alppiharjun SOL Pesulan ammattilaisilta, mikä on ollut mieleenpainuvin otsonointiin tullut tuote ja sain vastaukseksi maskottiasut.

– Onhan se ollut hauska, kun otsonointikaappiin on laitettu Muumipeikon tai Paula-lehmän maskottiasun pää, pesulasta kerrotaan.

Henna T. Markkinoinnin harjoittelija, SOL Pesulapalvelut

Henna T. Markkinoinnin harjoittelija, SOL Pesulapalvelut