Neuleen hoito ja pesu

Neuleiden hoito ja pesu 

Mukavimmat ja laadukkaimmat materiaalit neuleissa ovat villa, mohair, kashmir ja silkki. Kun näistä materiaaleista valmistettuja neuleita huoltaa ja pesee oikein, pysyvät ne pitkään hyvinä ja säilyttävät kaikki ominaisuutensa. Hoito-ohjeiden tarkistaminen ja noudattaminen on erityisen tärkeää. Pesumenetelmä, pesuaine ja lämpötila valitaan aina neuleen materiaalin mukaan. 

Pesumenetelmät 

SOL Pesuloissa neuleet pestään emulsiopesussa. Se on hellävarainen pesumenetelmä, joka kirkastaa värit ja tekee neuleista erityisen pehmeitä, pöyheitä ja raikkaita. 

Emulsiopesun edut: 

  • säilyttää ja kirkastaa värejä 
  • säilyttää tuotteen muodon 
  • vähentää kutistumista, huopaantumista ja rypistymistä 
  • antaa raikkaan tuoksun 
  • poistaa tahroja 

Neuleiden materiaalit ja kotipesussa huomioitavat seikat 

Villasta valmistettu neule on todella lämmin ja hengittävä päällä. Villaneuletta kannattaa enemmän tuulettaa kuin pestä, sillä villa itsessään ei vaadi pesua usein. Villaneule kannattaa kuitenkin pestä heti kun siihen tulee tahroja, sillä lika haurastuttaa villakuituja. Kun pesu on tarpeen, tulee villaneule pestä ilman linkousta villapesuohjelmalla. 

Mohair- ja kashmirvilla ovat ylellisiä materiaaleja neuleissa. Mohairvillaa saadaan Angora-vuohesta. Sitä käytetään usein sekoitettuna muihin kuituihin ja vähäinenkin määrä mohairia tekee neuleesta ihanan pehmeän ja kuohkean. Kashmirvillaa saadaan nimensä mukaisesti Kashmir-vuohesta. Kashmirvilla on erittäin kevyttä, ylellistä ja ohutta, mutta silti lämpimämpää kuin tavallinen villa. Mohair- ja kashmirneuleet tarvitsevat pesua harvoin. Niille sopii tuuletus ja kevyt harjaaminen kyseiselle materiaalille tarkoitetulla harjalla. Pesutarpeen tullessa, kannattaa kääntyä vaatehuollon ammattilaisen puoleen. 

Silkistä valmistettu neule tuntuu päällä todella kevyeltä ja pehmeältä. Silkki vaatii hellää käsittelyä, ja pesua vain sille tarkoitetulla pesuaineella. Silkkineule pestään matalassa lämpötilassa villa-/silkkipesuohjelmalla ilman linkousta. 

Me SOL Pesuloissa kerromme sinulle mielellämme lisää ja opastamme eri materiaalien huoltamisessa. Ole rohkeasti yhteydessä ja kysy mieltäsi askarruttavista asioista. 

Täältä voit tarkistaa, missä sinun lähin SOL Pesulasi sijaitsee 

Henna T.Markkinoinnin harjoittelija, SOL Pesulapalvelut 

Henna T. Markkinoinnin harjoittelija, SOL Pesulapalvelut