Mankeloitujen petivaatteiden ihanuus

Tiedätkö tunteen, kun hotellissa pujahtaa puhtaisiin, sileisiin lakanoihin nukkumaan. Iso osa tuosta vaikutelmasta on sileä lakanan pinta, joka tuntuu hylkivän pölyä ja likaa. Jos haluat saavuttaa saman fiiliksen kotona ja saada samalla helpotusta ja ajansäästöä arkeen, apu löytyy pesulasta ja mankeloiduista lakanoista. Saatat vielä miettiä, että pyykin kuljettaminen kodin ulkopuolelle voisi helpottaa arkea. Pesulassa pestyt, mankeloidut lakanat ovat arjen ylellisyyttä, mutta vuodevaatteiden pesettäminen ammattilaisella on myös järkevää.

Mankeloinnin hyödyt

Mankelointi on viimeistelytapa, jolla kankaan pinta saadaan sileäksi. Mankelointi tiivistää kankaan pintaa ja vähentää irtoavaa pölyä, jolloin huoneilma pysyy raikkaampana. Pesulassa pesu ja mankelointi tehdään ammattikoneilla. Mankelointi vähentää tekstiilipölyn määrää materiaalista riippuen jopa 10–60-kertaisesti.

Puhtaat ja mankeloidut lakanat saa pesulasta viikattuna pinossa, jolloin ne ovat valmiina kaappiin nostettavaksi tai vaikka suoraan sänkyyn pedattavaksi. Liinavaatteet näyttävät siistiltä ja tuntuvat mukavilta, sekä vievät vähemmän tilaa kaapissa. Mankeloidut lakanat pitävät paremmin muotonsa, jolloin petaaminen on helpompaa ja käyttömukavuutta lisää myös se, että peitto pysyy paremmin paikallaan mankeloidun pussilakanan sisällä.

Lakanahuoltoon helppoutta

Liinavaatteet tulee pestä säännöllisesti, lakanat vähintään kahden viikon välein ja tyynyliinat viikoittain. Herkkäihoisen, allergisen tai paljon hikoilevan voi olla tarve vaihtaa liinavaatteet useammin. Säännöllinen pesu estää lakanoita harmaantumasta ja pitää huoneilman raikkaana. On hyvä muistaa, että lakanat tulee pestä erillään muusta pyykistä, jottei esimerkiksi froteepyyhkeistä irtoa nukkaa lakanoihin.

Pestävillä tuotteilla on oltava tarpeeksi tilaa liikkua koneessa, koska muutoin lika ei lähde eikä pyykki huuhtoudu pesuaineesta puhtaaksi. Isompien tuotteiden, kuten peittojen kohdalla tulee kotikoneen tilavuus usein vastaan. Pesukoneesta tulisikin täyttää vain kaksi kolmasosaa, jotta pyykki pääsee puhdistumaan kunnolla. Pesulaa käyttämällä ei tarvitse miettiä, kuinka paljon pesukoneeseen mahtuu pyykkiä ja kerralla voi tuoda niin paljon pestävää, kuin vain jaksaa kantaa. Useilla pesulapaikkakunnillamme onnistuu myös kotinouto.

Pyykin puhdistumisen kannalta oleellista on pyykkikoneen täyttömäärän lisäksi oikeanlainen pesulämpötila, käytössä oleva pesuaine ja valittu pesuohjelma. Liika pesuaine ei ole ekologista tai tee hyvää pesujäljelle, mutta jos pesuainetta on liian vähän, pyykki ei tule puhtaaksi. SOL Pesuloissa käytössä on uusimmat koneet ja tekniikat, jotka punnitsevat pyykin ja annostelevat pesuaineen automaattisesti pyykin määrän ja tekstiililaadun mukaan. Virheannosteluilta vältytään, eikä pyykkiin jää pesuainejäämiä. Oikeat pesulämpötilat ja -aineet takaavat hygieenisen lopputuloksen.

Kotimaista työtä

SOL Pesuloissa liinavaatteet hinnoitellaan kilohinnalla, liinavaatepesuun kuuluvat lakanat, pussilakanat, tyynyliinat, froteepyyhkeet, keittiöpyyhkeet ja laudeliinat. Muutaman kerran vuodessa suosittelemme tuomaan lakanoiden kanssa pesuun myös peiton ja tyynyn. Lue täältä lisää peittojen ja tyynyjen pesusta. 

Pesulasta saa helpotusta arjen pyykkirumbaan ja samalla tulee käytettyä kotimaista palvelua, sillä SOL Pesuloissa kaikki tekstiilit pestään ammattitaidolla Suomessa. Tästä tunnustuksena SOL Pesulapalveluille onkin myönnetty Avainlippu -merkki. Mankeloitu lakana miellyttää sekä silmää että ihoa, ja oikeanlainen pesu pitää petivaatteet pitkäikäisinä. Tuomalla liinavaatteet pesulaan, saattaa huomata kuinka raikkaissa ja sileissä lakanoissa nukkuu paremmin. Hyvät yöunet lataavat kehon ja mielen ja myös arki sujuu rennommin ilman pyykkihuolia.

Kaikissa SOL Pesuloissa on heinäkuun 1.-31.7.2021 ajan tarjouksessa liinavaatepesut, kurkkaa lisätiedot täältä.

Elisa K. Tekstiilialan koulutuksen saanut pesula-alan moniosaaja: työkokemusta reilun 8 vuoden aikana kertynyt erilaisissa työtehtävissä myymälänhoitajasta palvelupäällikköön. Parasta SOLilla on mahdollisuus kehittyä ja päästä oppimaan uutta.