Säännöllinen tekstiilien puhdistaminen on tärkeä osa kodinhoitoa, sillä kodintekstiileistä irtoava pöly vaikuttaa merkittävästi huoneilman laatuun. Huoneilmassa oleva pöly voi sisältää allergeeneja, jotka aiheuttavat allergiaoireita. Kodintekstiilien tuulettamisella saadaan pidennettyä pesuvälejä, mutta pesua ei voi unohtaa, koska ajan kanssa pöly ja lika heikentävät tekstiilien kuituja.

Pöytäliinojen pesu

Pöytäliina on usein melko suuri tekstiili ja vaatii pesun omana koneellisenaan ilman muuta pyykkiä. Pesu onnistuu toki kotioloissakin, mutta varsinainen viimeistely silittämällä vie aikaa ja vaatii vaivaa. SOL Pesuloissamme on käytössä menetelmät, joiden avulla suuret pöytäliinat saadaan todella sileiksi. Pellavaliinat vaativat myös mankelointia pellavan luontaisen kiillon ja sileyden aikaan saamiseksi.

Verhojen pesu

on tärkeää pölyjen puhdistamiseksi ja hyvän sisäilman ylläpitämiseksi. Säännöllisen ravistelun ja tuulettamisen lisäksi verhot tulee pestä vähintään vuoden välein. Turvallisin valinta verhojen pesemiselle on kemiallinen pesu. Varsinkin arat materiaalit (esimerkiksi silkki, villa ja pellava) kannattaa pesettää pesulassa, kuten myös vuoritetut verhot. Joidenkin verhojen peseminen onnistuu myös kotioloissa, mutta on huomioitava, että kankaan pesuohje ei välttämättä ole valmiin verhon pesuohje. Verhoja pestessä kannattaa varautua siihen, että varsinkin luonnonkuidut saattavat kutistua pesussa. Pesulassa verhojen pesuun kuuluu aina viimeistely ja ne tulevat ripustusvalmiina takaisin.

Kodintekstiilien pesuhinnat

Kodintekstiilit                                                    euro

Liinavaatteet (min . 3 kg) . . . . . . .. . . . . . . . . . 7,80/kg
Helmalakana . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40,80/kpl
Tyyny. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .13,40–19,70/kpl
Peitto/päiväpeitto . .. . . . . . . . . . . . . 25,50–61,20/kpl
Petauspatja . .. . . . . . . . . . . . . . . . . . .29,90–77,50/kpl
Pöytäliina . .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7,70–10,90/m
Verho . .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7,70–14,10/m²
Sohvanpäällinen. . . . . . . . . . . . . . . .  14,80–92,00/kpl

Liinavaatepesuun kuuluvat lakanat, tyynyliinat ja pyyhkeet pesuineen ja viimeistelyineen. Punnitsemme puhtaat tuotteet ja hinnoittelemme kilohinnalla (minimiveloitus 3kg).

Verhojen pesutapa valitaan materiaalin mukaan ja hintaan sisältyy aina viimeistely, jolloin verhot ovat ripustusvalmiit noutaessa. Verhopesut hinnoittelemme neliöhinnalla.

Peittojen ja tyynyjen pesuhinta sisältää pesun untuva- tai vanumateriaalille sopivalla pesuaineella ja tuotteen mukaan valitun kuivausajan.

Peittojen ja tyynyjen pesu

tulee tehdä säännöllisesti, peitot 1-2 kertaa vuodessa ja tyynyt 3-4 kertaa vuodessa. Pesu pitää petivaatteet raikkaina ja hygieenisinä, sekä parantaa unen laatua.  Lue täältä sänkyjen ruhtinattarista!

Liinavaatteet on hyvä pestä vähintään kahden viikon välein. Mikäli olet herkkäihoinen tai allerginen, hikoilet yöllä paljon, syöt sängyssä tai nukut lemmikki kainalossasi, tarvitsevat liinavaatteet pesua useammin. Puhtaat ja mankeloidut lakanat saat pesuloistamme niin, että voit nostaa ne valmiina siististi viikattuna pinona suoraan kaappiin. Mankelointi tiivistää kankaan pintaa ja vähentää irtoavaa pölyä. Oikeat pesulämpötilat ja -aineet takaavat hygieenisen lopputuloksen.

Vastuullista tekstiilihuoltoa

Kaikille materiaaleille on omat puhdistusmenetelmänsä, joita noudattamalla tekstiilit pysyvät hyvinä ja pitkäikäisinä. Liian kuumat lämpötilat, vääränlaiset pesuaineet tai liian täyteen ahdettu pesukone voivat vahingoittaa tekstiiliä tai heikentää pesun tehokkuutta.

Me SOL Pesuloissa tiedämme ja tunnemme materiaalit, ja opastamme valitsemaan parhaan pesutavan tekstiileillesi. Haluamme, että tuotteesi pysyvät pitkään hyvinä ja voimme yhdessä tukea vastuullista kuluttamista.

Kysy tarvittaessa lisätietoja lähimmästä SOL Pesulastasi tai asiakaspalvelustamme pesulapalvelut@sol.fi / p. 0205700720