Yuki löysi oman paikkansa SOLin työyhteisöstä

Olen onnekas, että saan tehdä tätä työtä. Fyysinen työ sopii minulle. Työporukka on minulle läheinen, vähän kuin perhe. Olen innostunut työstäni ja haluan kehittyä siinä. Näin kertoo omasta työstään SOL  Logistiikkapalveluiden työntekijä Yuki Tsugaya.

Lue koko Yukin juttu näköislehdestä.

Hän tekee töitä  Postin logistiikkakeskuksessa. Yukilla on tärkeä viesti, jonka hän haluaa kertoa: – Etsi työpaikka, jossa viihdyt ja joka sopii juuri sinulle. Älä usko ennakkoluuloihin. Suosittelen kokeilemaan avoimin mielin sellaista työtä, jota ei välttämättä moni ihaile tai hehkuta. On hyvä tehdä sitä, mitä itselle sopii.

Yuki tietää mistä puhuu, sillä hän itse opiskeli it-alaa ja sai työpaikankin alalta. Se ei kuitenkaan tuntunut hyvältä.

Nyt asiat ovat toisin. SOLin työnte-kijänä Postilla hän kokee olevansa osa porukkaa.

– Meitä on kaikenlaisia: on maahanmuuttajia, nuoria, vanhoja, kotiäitejä, sinkkuja… Meidät kaikki otetaan vastaan sellaisina kuin olemme.

Yuki muutti Suomeen 17 vuotta sitten Japanista. Hän on tehnyt erilaisia töitä vuosien varrella, mutta tuntee nyt olevansa ihannetyössään. Tällä hetkellä Yuki työskentelee lajittelukoneella, jonne hän yhden työvuoron aikana syöttää sisään noin 1000–2000 pakettia. Hän tekee töitä myös lajitte-lupuolella, missä hän pakkaa paketteja rullakoihin ja pakettihäkkiin yhdessä työkavereidensa kanssa.

Yki kertoo innolla työstään ja siitä, miten hän haluaa olla järjestelmällinen ja pitää huolta siitä, että asiakkaiden tavarat kulkeutuvat turvallisesti ja ehjinä perille.

Fyysinen työ kasvattaa kuntoa, sen Yuki on huomannut. Hän näyttää hauistaan, josta moni olisi kateellinen.

– Ystäväni ovat huomanneet, että kuntoni on kasvanut ja olen lihaksikkaampi. Minulta onkin kysytty käynkö salilla. Olen vastannut heille, että käyn SOLIlla, hän nauraa.

Yuki tekee työtä yövuorossa. Hänen mielestään yötyö ei ole ongelma. Säännöllinen päivänrytmin pitäminen on kaikki kaikessa.

Itse työn lisäksi Yuki kiittelee myös omaa työyhteisöään. Työyhteisössä vallitsee erinomainen ryhmähenki, työssä autetaan ja kannustetaan toisia. Hyvästä ilmapiiristä kertoo myös se, että uudet työntekijät otetaan iloisesti vastaan eikä erilaisia kuppikuntia ole.

– Pienet asiat ovat ilmapiirin luomisessa tärkeitä. Jo se, että sanoo ihmisille huomenta, kun tulee töihin, luo työpaikalle mukavaa tunnelmaa.

Yuki uskoo, että esihenkilö Jesse Rantasen toiminnalla on suuri vaikutus hyvään työssäviihtymiseen.

– Hyvä esihenkilö on rauhallinen ja kiinnostunut työntekijöistä ja heidän hyvinvoinnistaan. On tärkeää, että esi-henkilö tulee kysymään miten ihmisillä menee ja kuuntelee meidän mielipi-teitämme. Silloin tuntuu siltä, että voi itsekin vaikuttaa omaan työhönsä, mikä on tärkeää.

Logistiikkakeskuksessa tehdään monenlaisia työtehtäviä, ja Yuki arvostaa, että esihenkilö ymmärtää, millainen työ sopii kullekin työntekijälle.

– Olen päässyt kokeilemaan myös vuorojen vetovastuuta, ja se on ollut mielenkiintoista ja hauskaa. Kun tulin tähän työhön, ajattelin tekeväni tätä vain palkan vuoksi. Työ onkin osoittautunut ihan toisenlaiseksi kuin luulin. Olen tyytyväinen, että saan tehdä fyysistä työtä, jossa voin oppia jatkuvasti uusia asioita.  Olenkin hakenut lähiesimiestyön ammattitutkinnon koulutukseen, jonka voisin tehdä oppisopimuksella. Näillä näkymin koulutus alkaa keväällä ja koulutuksen päätteeksi saisin siis ammatillisen tutkinnon.

Lue koko Yukin juttu näköislehdestä.