Tärkeää on yrityksen yhteinen päämäärä

Consultorin myynti- ja markkinointikoordinaattori Matilda Salolle työn merkitys on tärkeää. Työssä häntä kannustaa se, että Consultor auttaa merkittäviä suomalaisia yrityksiä parantamaan prosessejaan. Hän uskoo, että yritys on omalta osaltaan luomassa positiivista vaikutusta koko yhteiskuntaan. 

Lue koko Maltindan juttu näköislehdestä.

Matilda Salo on toiminut  Consultorissa myynti- ja markkinointikoordinaattorina pian kolme vuotta. Hänen vastuulleen kuuluu markkinointi sekä myyntiin liittyvät hallinnolliset tukitoiminnot. Käytännössä Matilda esimerkiksi avustaa tarjousten tekemisessä, hoitaa konsulttien tuntikirjauksiin sekä sopimuksiin liittyviä asioita sekä auttaa myös taloushallin-toa hoitamalla muun muassa laskutusasioita.

– Toimenkuvani on laaja, ja mielestäni se on hyvä asia. Eläväinen tehtäväkenttä lisää omaa työssä viihtymistäni, enkä pääse kyllästymään.

Työn monipuolisuus lisää myös ammatillista kasvua. Vaikka erilaisia töitä on paljon, jaksan työssäni, koska työ on kiinnostavaa ja pääsen vaikuttamaan asioihin.

Consultorin asiantuntijat ovat mukana suurissa it-projekteissa. Vaikka Matildan omat tehtävät ovat lähinnä tukitoimia, hän kokee, että it-ala on kiehtova toimiala.

– Digitalisaatio ja it-kehitys ovat keskeisessä roolissa modernissa ja kehittyvässä yhteiskunnassa. On hienoa olla työssä tällaisessa firmassa, joka auttaa merkittäviä suomalaisia yrityksiä parantamaan prosessejaan. Koen, että ala on merkityksellinen ja sillä on iso vaikutus myös siihen kuinka merkitykselliseksi koen oman työni. Oma tehtäväkenttäni ei ole it-painotteinen, mutta yrityksen yhteinen päämäärä on minulle tärkeä ja haluan ajatella, että olemme osaltamme luomassa positiivista vaikutusta yhteiskuntaan.

Modulaarinen työ vaatii Matildan mukaan hyvää oman työn hallintaa. Työt eivät koskaan lopu kesken, joten on itse päätettävä mitkä työt pitää priorisoida ja missä järjestyksessä työkuormaa purkaa.

– Olen kova laatimaan tehtävälistoja. Se auttaa minua työni hallinnassa. Omassa työssäni pitää myös ymmärtää, että kaikki tehtävät eivät ole kiireellisiä. Omasta jaksamisesta pitää pitää huolta.

Hän pohtii myös, että itselle on aina välillä hyvä muistuttaa, mitä kaikkea on saanut aikaan eikä tuijottaa vain päivittäisiin työtehtäviin.

– Välillä on hyvä katsoa kokonaiskuvaa ja ymmärtää, miten työt ovat edenneet. Ja myös itseään on hyvä palkita ja kokea onnistumisen tunnetta valmistuneista projekteista. Se auttaa jaksamaan.

Lue koko Maltindan juttu näköislehdestä.