Suomen tasavallan presidentti myönsi hengenpelastusmitalin SOL Palveluiden Srisuda Kiviselle

Srisuda työskentelee SOL Palveluilla metroasemien siivouksessa ja oli tavalliseen tapaansa siivoamassa Helsingin Yliopiston metroasemalla, kun hän havaitsi henkilön metron raiteilla.

– Riensin laiturin reunalle, päässäni vain ajatus, että hänet täytyy pelastaa. Samalla kun soitin valvomoon, hyppäsin raiteille ja tartuin henkilöä kainaloista. Sain apua muutamalta metroa odottavalta matkustajalta ja saimme viime tingassa henkilön nostettua pois raiteilta, kertaa Srisuda vuoden takaisia tapahtumia.

– Kyllä minua pelotti, sillä en tiennyt milloin seuraava metro on tulossa. Onneksi sain apua ja metron kuljettaja ehti vetää hätäjarrusta ennen saapumista asemalle.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi Srisudalle hengenpelastusmitalin rohkeasta toiminnasta, joka pelasti ihmishengen. Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Merja Ekqvist luovitti Srisudalle mitalin 9.6.2022 kahvitustilaisuudessa.

– Olen kiitollinen tunnustuksesta ja tyytyväinen, että tilanne ratkesi hyvin ja pystyin auttamaan.

SOL Palvelut Oy kiittää Srisuda Kivistä ansiokkaasta ja urheasta toiminnasta ihmishengen pelastamiseksi. Myös HKL kiittää Srisudaa rohkeasta toiminnasta.

Tasavallan presidentti voi myöntää hengenpelastusmitalin tunnustukseksi erittäin rohkeasta tai erittäin neuvokkaasta taikka oman hengenvaaran uhalla suoritetusta teosta, jolla toisen ihmisen henki on pelastettu uhkaavasta vaarasta. Hengenpelastusmitalin antamista koskevat ehdotukset käsittelee hengenpelastusmitalilautakunta.