Liinavaatteet tulee pestä kahden viikon välein. Mikäli olet herkkäihoinen tai allerginen, hikoilet yöllä paljon, syöt sängyssä tai nukut lemmikki kainalossasi, vaativat liinavaatteet pesua useamminkin.

Liinavaatteissa kannattaa panostaa niiden materiaalin laadukkuuteen. Kannattaa suosia sellaisia liinavaatteita, jotka voidaan niiden hoito-ohjeen mukaisesti pestä vähintään 60 asteessa. Vaikka kävisi suihkussa ennen nukkumaanmenoa, irtoaa ihosta yön aikana rasvaa ja hilsettä liinavaatteisin, jotka eivät puhdistu kunnolla 40 asteen pesussa. On hyvä myös muistaa, etteivät varsinkaan pölypunkit kuole alle 60 asteen lämpötilassa.

Vaikka liinavaatteiden pesu onnistuu kotioloissa, vie niiden kuivattaminen paljon tilaa ja viimeistely aikaa. Liinavaatteet tarvitsevat runsaasti tilaa kuivuakseen ja varsinkin pienissä asunnoissa kuivattaminen tehdään usein ovien päällä. Se ei kuitenkaan ole hyväksi ovien maalipinnoille.

Pesulassa liinavaatteiden pesettäminen on vaivatonta. Takaisin saa puhtaat, mankeloidut ja siististi viikatut liinavaatteet.

Mankeloinnin tärkeys

Tiesitkö muuten, että mankelointi on tärkeä osa liinavaatteiden viimeistelyä. Mankeloinnilla saadaan liinavaatteeseen tiivis pinta, joka hylkii likaa, vähentää irtoavaa pölyä ja pitää näin huoneilman raikkaampana. Mankelointi tekee liinavaatteista myös todella sileät, joka on mukava lisä. Mikä onkaan parempi tunne, kuin päästä sukeltamaan puhtaiden ja pehmeiden lakanoiden väliin!

Hinnastoomme pääset tutustumaan tästä

Lisätietoja hinnoistamme saat kysymällä suoraan lähimmästä SOL Pesulastasi tai asiakaspalvelustamme pesulapalvelut@sol.fi / p. 020 570 0720.