Liinavaatteet on hyvä pestä kahden viikon välein. Mikäli olet herkkäihoinen tai allerginen, hikoilet yöllä paljon, syöt sängyssä tai nukut lemmikki kainalossasi, tarvitsevat liinavaatteet pesua vieläkin useammin.

Liinavaatteissa kannattaa panostaa niiden materiaalin laadukkuuteen ja suosia sellaisia liinavaatteita, jotka voidaan niiden hoito-ohjeen mukaisesti pestä vähintään 60 asteessa. Vaikka suihkussa kävisi aina ennen nukkumaanmenoa, irtoaa ihosta yön aikana rasvaa ja hilsettä liinavaatteisin, jotka eivät puhdistu kunnolla 40 asteen pesussa. On hyvä myös muistaa, että varsinkaan pölypunkit eivät kuole alle 60 asteen lämpötilassa.

Vaikka liinavaatteiden pesu onnistuu kotioloissa, vie niiden kuivattaminen paljon tilaa ja viimeistely aikaa. Liinavaatteet tarvitsevat runsaasti tilaa kuivuakseen ja varsinkin pienissä asunnoissa kuivattaminen tehdään usein ovien päällä. Se ei kuitenkaan ole hyväksi ovien maalipinnoille.

Pesulassa liinavaatteiden pesettäminen on vaivatonta. Takaisin saa puhtaat, mankeloidut ja siististi viikatut liinavaatteet.

Mankeloinnin tärkeys

Tiesitkö muuten, että mankelointi on tärkeä osa liinavaatteiden viimeistelyä. Mankeloinnilla saadaan liinavaatteelle tiivis pinta, joka hylkii likaa ja vähentää irtoavaa pölyä. Näin huoneilmakin pysyy raikkaampana. Mankelointi tekee liinavaatteista myös todella sileät, joka on mukava lisä. Mikä onkaan ihanampi tunne, kuin päästä sukeltamaan puhtaiden ja pehmeiden lakanoiden väliin!

Hinnastoomme pääset tutustumaan tästä

Lisätietoja hinnoistamme saat kysymällä suoraan lähimmästä SOL Pesulastasi tai asiakaspalvelustamme pesulapalvelut@sol.fi / p. 020 570 0720.