Elinkaarensa aikana kiinteistö vaatii kunnossapitoa, oikeita toimenpiteitä ja kiinteistöhuoltoa, jotta sen arvo ja tuottavuus pysyvät toivotulla tasolla. Oikea-aikaiset ja oikein mitoitetut kiinteistöhuollon toimenpiteet takaavat sen, että kiinteistöistä on saatavissa maksimaalinen tuotto — nyt ja tulevaisuudessa. Tarjoamme asiantuntemusta rakennuksen elinkaaren eri vaiheisiin aina uudisrakennuksista haastaviin saneerauskohteisiin.

Hämeenlinnan Nummikeskuksessa katsotaan vuosien päähän

SOL toimii Caverionin kumppanina Hämeenlinnan Nummikeskuksen elinkaarihankkeessa.

– Pystymme näissä kohteissa suunnittelemaan ja kehittämään palveluja hyvin pitkäjänteisesti. Asioita ei katsota vain muutama vuosi eteenpäin vaan tähtäimeksi voidaan ottaa kymmenenkin vuotta. Ja kun olemme mukana alusta alkaen, voimme konsultoida jopa pintamateriaalien valintoja. Samalla koko hoito- ja rakennuksen huoltohistoria on tiedossamme, mikä helpottaa tulevan suunnittelua ja ennakointia. Pystymme myös ennakoimaan pitkälle tulevaisuuteen materiaalien käyttöiän, esimerkiksi kuinka monta vuotta ja miten hoidettuna tietynlainen muovimatto pysyy hyvässä kunnossa, SOLin asiakkuusjohtaja Kari Haahtela kertoo.

– SOLin kanssa on tehty jo pitkään yhteistyötä. Yhteistyö alkoi tässäkin kohteessa jo suunnitteluvaiheessa ja tästä oli helppo jatkaa palvelujaksolle, koska kumpikin osapuoli oli jo tutustunut rakennukseen ja toimintamalleja oli suunniteltu yhdessä jo hyvä tovi, Caverionin projektipäällikkö Manu Veuro sanoo ja lisää, että elinkaarihankkeisiin kumppaniksi haetaan uskottavia toimijoita, joiden kykyyn hoitaa oma vastuualue voidaan varmasti luottaa.

– Elinkaarihankkeissa on se mahtava puoli, että kaikki suunnittelu voidaan oikeasti tehdä käytettävyys ja käyttö edellä. Kun suunnitteluratkaisuja peilataan noin parinkymmenen vuoden ajanjaksolle, saadaan aikaiseksi oikeasti kestäviä ratkaisuja, Veuro sanoo.

SOL on tähän mennessä toteuttanut elinkaarihankkeissa siivousta, ulko­alueiden hoitoa, toimitilapalveluja ja kiinteistönhoitoa.

Kysy meiltä lisää