Tarkastelemme kiinteistötekniikkaa ja kiinteistön kulutusta pidempänä elinkaaritarkasteluna kiinteistöjohtamisen näkökulmasta. Näin kiinteistön korjausvelka ja energiankulutus saadaan hallintaan ja talotekniikka pidetään pitkäjänteisesti kunnossa. Kyseessä ei ole pelkkä energiansäästö, vaan olennaista on myös se, että kiinteistöön saadaan käyttäjille optimaaliset olosuhteet. Optimaalisen lämpötilan, hyvän sisäilman ja valaistuksen tuoma tuottavuuden nousu voi olla energiansäästöäkin merkittävämpi tekijä asiakkaalle.

Virittämällä ja viimeistelemällä rakennuksen automaatiojärjestelmän toiminta yhdessä muun kiinteistötekniikan kanssa oikein toimivaksi, energiataloudelliseksi kokonaisuudeksi, rakennetaan samalla pohja tulevien vuosien energiankulutuksen hallinnalle.

Energiatehokkuushankkeen säästöt maksavat investoinnit takaisin

Energiatehokkuushanke on tehokas tapa nostaa kiinteistöjen tuottoja ja varautua kasvavien energiakustannusten aiheuttamaan kustannustason nousuun. Mikäli investointeja ei tehdä, energiakustannusten nousu voi aiheuttaa kiinteistöjen määrästä ja koosta riippuen jopa miljoonien eurojen lisäkustannukset. Energiatehokkuushankkeen seurauksena syntyvät energiasäästöt maksavat investoinnit takaisin ilman että kiinteistöjen käyttökustannukset kasvavat — ja säästötakuumme ansiosta investointi energiatehokkuuteen ei ole ainoastaan tuottoisa, vaan myös 100% riskitön. Lisäksi ELY-keskus tukee energiankäyttöä tehostavia hankkeita 20 % energiainvestoinneista!

Yksi kasvava alue ovat kiinteistöjen talotekniset etähallintatehtävät ja niihin liittyvät toimenpiteet, muun muassa energianhallinta. Tällä alueella teemme yhteistyötä Assemblin kanssa. Nyt pystymme haastamaan talotekniikan huoltoyritykset kokonaisvaltaisella palvelutarjonnallamme. Ratkaisemme yhteisvoimin asiakkaan ongelmia. Lue lisää  esimerkkejä Assmeblin energiatehokkusratkaisuista >>

Asiakkaallamme Koilismaan Osuuskaupassa tehdään selvää energiasäästöä

Koillismaan Osuuskaupassa on paneuduttu yhteistyössä SOLin palveluammattilaisten kanssa energiansäästöön, ympäristöasioihin ja asiakasviihtyvyyteen. Tulokset ovat olleet erinomaisia.

– Olemme seuranneet viiden kuluneen vuoden, 2009-2014, ajalta energiankulutustamme, ja sen mukaan olemme pystyneet säästämään näiden vuosien aikana yhteensä noin 600 000 euroa lämpö-, sähkö- ja vesikustannusten osalta, kertoo Osuuskaupan varatoimitusjohtaja Esa Niinisalo. Lue koko juttu tästä.

Lue lisää Etähallinnan mahdollisuuksista energiatehokkuuden tehostamisena.

Lisää Kiinteistöhuollosta >>