Kiinteistöhuolto

Kiinteistöhuollossa huomioimme kiinteistösi pienimmätkin yksityiskohdat ja pidetään myös huolta, että sen kokonaiskuva pysyy siistinä ja järjestyksessä.

Kiinteistöhuolto Kauppakeskus Porin Puuvillaassa

– Kauppakeskuksen tilojen hoitoon haettiin  uudenlaisia ratkaisuja, kertoo kauppakeskuksen suunnittelussa alusta asti mukana ollut Juha Veistonen.  - Hinta oli liki sama kaikilla toimijoilla eli kilpailu käytiin ratkaisujen toimivuudesta. –SOL hoitaa meillä nyt siivousta, kiinteistöpalveluja ja infoa. Yhteyshenkilöllä on tällaisessa työssä merkittävä rooli ja SOLin palveluesimies Satu Koivusen kanssa arki sujuu. Hän on ollut mukana alusta asti ja voi tarjota meille myös erilaisia lisäpalveluja. Tällä hetkellä hänellä on esimerkiksi työn alla kauppakeskuksen mattoasioiden kilpailutus.

– SOLilaiset myös avustavat tapahtumissa esimerkiksi kokoamalla esiintymislavan sekä antamalla tapahtumajärjestäjille pöytiä ja tuoleja Infolasta. Lisäksi saatan tarvita käsiä hyvin monenlaiseen hommaan, vaikka Puuvilla-lehtien jakamiseen myymälöihin, markkinointikoordinaattori Sanna Lamminpää lisää.

Veistonen ja Lamminpää puhuvat molemmat ”Puuvillan hengestä”. – Arvostamme ystävällisyyttä, joustavuutta ja reipasta asennetta, ja siinä SOLilaiset ovat onnistuneet. 

– Asiakkaiden neuvonnan lisäksi infopisteestä löytyvät SOL pesulan palvelupiste, pakettiautomaatti, suutarin noutopiste ja siellä hoituvat myös muun muassa pysäköintiasiat, palveluesimies Satu Koivunen kertoo.

Hän on paikalla kohteessa päivittäin ja tekee tiivistä yhteistyötä kauppakeskuksen oman henkilökunnan kanssa.

– Minulla on toimisto Puuvillassa eli pystymme vastaamaan asiakkaan pikaisiinkin pyyntöihin nopeasti.

– Hoidamme myös kiinteistöhuollon päivystyksen ympäri vuorokauden ja esimerkiksi sprinklerijärjestelmän hälytykset menevät sekä Aurinkovoimalaan että päivystäjämme puhelimeen. Kolmen eri palvelualan toimintoja on Puuvillassa yhdistetty tehokkaasti.

– Ne tukevat toinen toisiaan ja työntekijöistämme useimmat hallitsevat useita tehtäviä. Olemme näin pystyneet vähentämään osa-aikaisuutta ja toimimaan samalla hyvin kustannustehokkaasti.

– Olemme myös käyttäneet LEANkävelyjä toimintojen tehostamiseen. Satu Koivunen on toiminut palvelupäällikkönä Puuvillassa sen koko toiminnan ajan ja on ammatiltaan laitoshuoltaja.

– Lisäksi olen osallistunut erilaisiin SOLin koulutuksiin ja tammikuussa aloitan kiinteistöpalveluiden erikoisammattitutkinnon suorittamisen.

Kiinteistöhuolto ja kiinteistön elinkaaripalvelut

 Elinkaarensa aikana kiinteistö vaatii kunnossapitoa, oikeita toimenpiteitä ja kiinteistöhuoltoa, jotta sen arvo ja tuottavuus pysyvät toivotulla tasolla. Oikea-aikaiset ja oikein mitoitetut kiinteistöhuollon toimenpiteet takaavat sen, että kiinteistöistä on saatavissa maksimaalinen tuotto — nyt ja tulevaisuudessa. Tarjoamme asiantuntemusta rakennuksen elinkaaren eri vaiheisiin aina uudisrakennuksista haastaviin saneerauskohteisiin.

Kokenut arvioija havaitsee helposti kiinteistöhuoltoon vaikuttavat riskitekijät, joihin reagoiminen voi säästää merkittäviltä korjaus- ja ylläpitokustannuksilta
Tarvittavat kiinteistöhuollontoimenpiteet pystytään toteuttamaan kustannustehokkaasti ja oikea-aikaisesti, kun ne on havaittu kuntoarviossa riittävän ajoissa.

Sisäilman laatuun vaikuttavat haitalliset tekijät on mahdollista havaita normaalin kiinteistöhuoltokierroksen yhteydessä, jolloin niihin pystytään myös vaikuttamaan ajoissa. Kuntoarvioon sisältyy ajantasaista tietoa kiinteistöhuollon kannalta merkittävistä osa-alueista ja ehdotus alkavien vaurioiden seurannasta ja jatkotoimenpiteistä.
Kiinteistötarkastuksissa kiinnitetään erityistä huomiota mahdollisiin turvallisuuspuutteisiin ja riskeihin.

Savonlinnan kiinteistöjen kiinteistöhuolto SOLilla

Savonlinnan kaupungin kiinteistötyönjohtaja Timo Konsti kertoo olevansa tyytyväinen SOLin kiinteistöhuoltoon – SOLilaiset ovat erittäin päteviä ammattilaisia, jotka tuntevat hyvin kiinteistöt. Olen ollut itse suoraan yhteydessä kiinteistöhuollon palveluvastaaviin ja hekin ovat aika paljon yhteydessä suoraan minuun. – SOLin kohteet ovat haastavia, pääasiassa kouluja ja päiväkoteja, kirjasto, uimahalli sekä terveyskeskus. 

Savonlinnassa kiinteistöhuollon tehtäviin kuuluvat ulkoalueet, joitakin sisätöitä, lämmitykset, ilmastoinnit sekä päivystys. 
Juttu on luettavissa kokonaisuudessaan tästä >>

Kiinteistöhuollon eri tehtävät

  • kiinteistön yleishuolto kuten pienet korjaukset, vikailmoitusten käsittely ja raportointi,
  • kulutuslukemien seuranta ja raportointi
  • ulkotyöt kuten pihatyöt vuodenajan mukaisesti, vihertyöt, kalusteiden ja varusteiden huolto ja korjaus
  • energiapalvelut, kiinteistön teknisen kunnon, energian hankintasopimusten analysointi ja energiatehokkuuden katselmuksen teko
  • tekninen huolto ja erikoistyöt, lvi, sähkö, iv-koneiden huollot
  • kiinteistöjohtaminen, kiinteistön huollon ja toimintojen kokonaisvaltainen hallinta

Lue laajemmin Kiinteistöpalveluistamme

SOL huolehtii Savonlinnassa monen koulun ja päiväkodin kiinteistöhuollosta.

- Ammattitaitoinen kumppani tuo toimintaan kustannustehokkuutta, Kiinteistötyönjohtaja Timo Konsti, toteaa.

Hälytyskeskus on palvelun sydän

Lue lisää millainen on tehokas Hälytyskeskus