Aurinkoisesti kohti tulevaisuutta

Tulevaisuuden työelämä ja siihen liittyvät muutokset mietityttävät meitä kaikkia. Millainen muutos tulee olemaan? Pärjäänkö minä? Millaiseksi oma työni muuttuu?

Kun SOL juhli marraskuussa 30 vuotisjuhlia, pidimme samalla webinaarin, jossa pohdittiin tulevaisuuden työelämää. Webinaarissa aiheesta puhuivat futuristi Elina Hiltunen ja työelämä professori Lauri Järvilehto. Elina kertoi miten megatrendit vaikuttavat työelämäämme ja Lauri puolestaan kertoi millaisilla tavoilla pystymme tulevaisuudessakin jaksamaan työssä ja motivoitumaan uuden oppimiseen.

Vaikka megatrendit saattavat ensi alkuun vaikuttaa siltä, että ne muuttavat maailmaa huonompaan suuntaan ja vaikutukset työhönkin ovat negatiivisia, webinaarin vahva sanoma oli, että kun osaamme valmistautua muutokseen ja kun löydämme oikeat tavat motivoitua työssämme, työelämämme voi muuttua jopa paljon paremmaksi.

Tämä on mielestäni hyvä ja lohdullinen sanoma. SOLilaisena hyvältä tuntuu myös se, että olemme jo ottaneet askelia kohti tulevaisuuden työelämää. Meillä esimerkiksi yhdenvertaisen työelämän tukeminen on pitkään ollut osa arkeamme ja työkulttuuriamme. Uskon, että monikulttuurisena työyhteisönä olemme oppineet suvaitsevuutta ja ymmärrämme miten suvaitsevuutta ja luottamusta työpaikalla pitää rakentaa.

Tulevaisuudessa meidän pitää herkällä korvalla kuunnella työntekijöitä ja löytää potentiaali kaikista. Näin pystymme yhdessä vastaamaan myös tulevaisuuden haasteisiin. Uskon, että nykyiset arvomme ja positiiviseen, aurinkoiseen ihmiskuvaan perustuva johtamisfilosofiamme kantaa meitä myös tulevat 30 vuotta.

Peppi Kaira on SOLEMO Oy:n ja SOL Henkilöstöpalvelut Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja sisarusparin toinen perheyrittäjistä.