Vastuullisuus nousi SOL Päivien tärkeimmäksi teemaksi

Jokavuotiset SOL Päivät ovat aina solilaisten kulttuurillinen taidonnäyte. Päivien tavoitteena on juhlistaa edellisen vuoden onnistumisia ja jakaa menestyksen eväitä. Ajalle tyypilliseen tapaan, henkilöstön sisäinen koulutuspäivä järjestettiin virtuaalisesti. Onnistumisen reseptit olivat jaossa tänäkin vuonna.

SOL Päivän esiintyjiä oli yli 30, josta osa osallistui pääkonttorin lähetysstudiosta ja osa maakunnan toimitiloista käsin. Kokonaisuudessaan seuraajia oli tapahtumapäivänä lähes 400 solilaista.

SOL Palveluiden toimitusjohtaja Juhapekka Joronen kiitti avajaispuheessaan henkilöstön palvelualttiutta pandemiakriisin aikana. Välitön reagointi ja toiminnan sopeuttaminen asiakkaiden muuttuneisiin tarpeisiin on ollut ratkaiseva tekijä vuoden 2020 menestymisessä.

Työmme tarkoitus ja arvostus ymmärretään nyt entistäkin paremmin ja merkityksemme yhteiskunnassa on kasvanut.  Me olemme tärkeä lenkki viruksen levinneisyyden hillitsemiseksi ja turvallisemman ympäristön takaamiseksi, kiittää Joronen

SOLEMON toimitusjohtaja Peppi Kaira toi esiin menneen koronavuoden positiiviset vaikutukset.

–  Henkilöstö on valmis ottamaan uusia haasteita vastaan ja ylittämään itsensä aivan uudella tavalla. Tilanteisiin heittäytyminen on ollut osaltaan pakonkin sanelemaan, mutta olemme olleet toistemme tukena ja apuna haasteellisissa tilanteissa, iloitsee Kaira.

Vuosi 2021 julistettiin vastuullisuustekojen vuodeksi

Sosiaalinen vastuullisuus on aina korostunut SOLin liiketoiminnassa.

–  Monimuotoisuus on ollut aina rikkautemme. Olemme monelle työntekijälle ensimmäinen työpaikka: työskentely opiskelujen ohessa, kesätyön tai oppisopimuksen kautta on tarjoutunut monenlaisia uramahdollisuuksia. Monelle maahanmuuttajille SOL on toiminut ponnahduslautana Suomalaiseen yhteiskuntaan. Vastaavasti SOL Henkilöstöpalveluiden kansainvälisen rekrytoinnin suosio on kasvanut entisestään. Paikalliset vastuullisuusteot ovat jatkoa hyvälle pohjatyölle, iloitsee SOLin asiakaskokemuksen johtaja Mika Martola.

Vastuullisuustekojen tavoitteena on haastaa alueellisesti toimivia piirejä tekemään yhteiskunnallisesti merkittäviä tekoja, jotka tukevat paikallista yhteisöä.

–  Meistä jokainen voi yhdessä työkavereiden kanssa antaa oman panoksensa omalle yhteisölleen ja olla avuksi. Yhdessä, antamalla pieni panos itsestämme saamme aikaan isoja asioita, hyvää mieltä ja ylpeyttä omasta työpaikasta, kiteyttää Martola.