SOL Kiinteistöpalveluissa kesätyöntekijät pääsevät heti tositoimiin

Kevät ja kesä ovat kiinteistöhuollossa kiireistä aikaa. SOL Kiinteistöpalveluissa kesätyöntekijät pääsevätkin tekemään samoja tehtäviä, kuin mitä vakituiset kiinteistöhuoltajat. Kesätyöntekijä Ville Metsälän mielestä parasta SOL Kiinteistöpalveluissa työskentelyssä on se, että kesätyöntekijät pääsevät tositoimiin ja saavat vastuuta siinä missä vakituisetkin työntekijät.

 Täällä Savonlinnassa on hyvä porukka. Hyvä yhteistyö ruokkii positiivista ilmapiiriä työpaikalla. Kesätyöt ovat tuoneet mukavaa vaihtelua arkeen, taas maistuu opiskelut, kertoo viimeistä vuotta Savonlinnan lyseon lukiossa aloitteleva Ville.

Villen työtehtäviin kuului ruohonleikkuuta ja pieniä huoltotöitä kuten lamppujen vaihtaminen ja muita pieniä asiakkailta tulleita palvelupyyntöjä.  Taidot ovat kasvaneet myös auton ja peräkärryn käsittelyssä. Perehdytys alkaa heti verkkoperehdytyksenä työsopimuksen allekirjoittamisen jälkeen. Perehdytys jatkuu oikeastaan koko kesän, sillä kesätyöntekijöiden mukana on useimmiten vakituinen työntekijä, joka perehdyttää uusiin tehtäviin.

– Jos oli epävarma tai tulee kysyttävää, apua saa aina.

Vastuullisuus työssä on Villelle myös tärkeä asia.

– Pitää tehdä hommat hyvin ja olla ylpeä omasta osaamisesta. On kehdattava sanoa: Tuon nurmikon olen leikannut.

Vapaa-aikanaan maastopyöräilyä harrastava Ville suosittelee kiinteistöpalvelutyötä liikunnallisille ja ahkerille nuorille.

– Rohkeasti vain soittelemaan ja laittamaan hakemusta. Ole oma rohkea itsesi. Aikaisempaa osaamista ei tarvita, positiivinen ja reipas asenne riittää.