Tehostettua siivousta Laurean pääsykokeissa

Hyvä siivous ja hygienia tuo mielenrauhan Laurean pääsykokeisiin

Kun 5000 Laurea-ammattikorkeakouluun pyrkivälle järjestetään touko-kesäkuussa valintakokeet, on tehostettu siivous ja huolellinen hygienia korona-aikana erittäin tärkeää. Laurean pääsykokeet järjestetään Messukeskuksessa, jonka siivouksesta vastaa SOL. Syksyinen pääsykoetilaisuus onnistui hyvin ja hyvästä palvelusta on saatu kiitosta.

Ammattikorkeakoulu Laurea on joutunut järjestämään jo kolme kertaa pääsykokeensa poikkeusoloissa. Vielä vuoden 2020 keväällä pääsykokeet järjestettiin omalla kampuksella, mutta sen jälkeen päädyttiin ratkaisuun, missä useiden ammattikorkeakoulujen pääsykokeet järjestetään Helsingin Messukeskuksessa.

– Tähän vaihtoehtoon päädyttiin terveys-turvallisuusnäkökohtien vuoksi. Omilla kampuksillamme suurten väkimäärien turvavälien järjestäminen ei ollut helppoa. Sen sijaan Messukeskuksen olosuhteet ovat todella väljät ja pystymme helposti toimimaan viranomaisohjeiden mukaan, Laurean Tero Lääkkö sanoo. Hän toimii Laurean hakijapalveluiden päällikkönä.

Tiukka aikataulu, ja kaikki toimii

Tehostettu siivous ja huolellinen hygienia on yksi tärkeimmistä lähtökohdista turvallisen koeympäristön luomisessa. Laurean sopimuksen mukaisesti pääsykoepäivinä Messukeskuksessa on tehty tehostettua siivousta, johon lukeutuu muun muassa ilta-aikaan tehtävä desinfiointi. Koepäivät on lisäksi porrastettu niin, että kokeisiin osallistujat saapuvat eri aikoihin. Kokeiden välisenä aikana koepaikka on siivottu tehostetusti.

– Aikataulu näiden koekertojen välillä on ollut melko tiukka, mutta hienosti siivous on ennätetty tehdä. Olen ollut oikein tyytyväinen, miten hyvin homma on toiminut. Olemme aina ilmoittaneet, kun halli on tyhjä, ja siivoojat ovat tulleet heti paikalle ja tehneet työn ripeästi ja tehokkaasti, Tero Lääkkö kiittää.

Siivoukseen ollaan oltu tyytyväisiä Laurealla eikä pääsykokeisiin osallistujiltakaan ole kuulunut moitteen sanaa.

– Olemme informoineet osallistujille, että siivouksesta ja hygieniasta pidetään hyvin huolta. Pääsykokeisiin on voinut osallistua ilman ylimääräistä stressiä. Lisäksi jokaiselle osallistujalle on tilattu koepaikalle pieni käsidesipullo ja he ovat saaneet kasvomaskin, Tero Lääkkö kertoo.

– Kun kaikki on toiminut hyvin, on sekä meillä Laurean puolesta että osallistujilla ollut mielenrauha ja olemme voineet keskittyä itse asiaan eli pääsykokeisiin.