Uusi työ avaa uusia mahdollisuuksia

Varkautelainen Meri Hämäläinen työllistyi heinäkuussa SEPPÄ-hankkeen kautta SOLille. Uudessa työssään Meri tekee Finnforelin tuotantotiloissa siivoustyötä. Vaativa siivoustyö elintarviketeollisuudessa on onnistunut hyvän perehdytyksen ansiosta.

– Varkaudessa on todella vähän töitä tarjolla ja tästä työpaikasta saan olla todella kiitollinen, hän sanoo.

Hän ei aikaisemmin ollut ajatellut siivoustyötä sopivana ammattina itselleen, mutta uusi työ on avannut uusia mahdollisuuksia.

– Hyppäsin tuntemattomaan, mutta hyvän perehdytyksen ansiosta työ on lähtenyt hyvin käyntiin. Työ onkin mielenkiintoista ja opin paljon uutta. Täytyy sanoa, että kannattaa kokeilla uutta. Ei koskaan kokeilematta tiedä, millaisia mahdollisuuksia voi tulla eteen, hän kannustaa.

Merin työ elintarviketeollisuudessa on erityisen vaativaa. Työ on monivaiheista ja raskasta – ja työssä on oltava hyvin tarkka: puhtauden on oltava ensiluokkaista ja täytettävä laatukriteerit. Tämän vuoksi myös Meri on saanut hyvin perusteellisen perehdytyksen uuteen työhönsä.

Uusia urapolkuja työttömille

SEPPÄ-hanke on Varkauden alueella toimivan Tukeva-säätiön hanke. Sen tavoitteena on työllistää työttömiä mukaan työelämään. SOL aloitti keväällä yhteystyön SEPPÄ-työhönvalmennuksen kanssa. Yhteistyössä etsitään valmennettaville uusia urapolkuja. Tätä kautta myös Merin uusi työpaikka tuli mahdolliseksi.

TE-toimisto ehdotti pitkään työttömänä olleelle Merille SEPPÄ-hanketta. Hän lähti siihen mukaan ja teki jo siellä siivoustyötä. Palkkatöihin hän oli heti valmis, kun sitä hänelle tarjottiin

Kyllähän työpaikka on hieno juttu. Toimeentulo on varmempaa eikä tarvitse olla jatkuvasti huolissaan, hän miettii.

Mielenkiintoinen siivoustyö

Meri Hämäläinen kertoo, että siivoustyö elintarveketeollisuudessa yllätti. Oli opeteltavat aivan uudenlaisia siivoustapoja, esimerkiksi pesua alipaineella.

– Työ onkin yllättävän mielenkiintoista. Teemme työkaverin kanssa töitä tuotantolaitoksessa, kun siellä ei tehdä töitä eli ilta-aikaan.

Työpaikka on kävelymatkan päässä Merin kodista, joten iltatyö ei aiheuta ongelmia.

Uuden alan opettelu työssä on avannut myös uusia mahdollisuuksia.

– En sulje mitään mahdollisuuksia pois. Tulevaisuudessa voisi olla ihan kiinnostavaa opiskella siivousalaa pidemmällekin.