Erilaisten neulemateriaalien huoltaminen

Mukavimmat ja laadukkaimmat materiaalit neuleissa ovat puuvilla, silkki, villa, mohair ja kashmir. Kun näistä materiaaleista valmistettuja neuleita huoltaa oikein, pysyvät ne pitkään hyvinä ja säilyttävät kaikki ominaisuutensa. Hoito-ohjeiden tarkistaminen ja noudattaminen on erityisen tärkeää.

Puuvilla on yksi tunnetuimmista materiaaleista, jota käytetään neuleissa. Se on hengittävä ja mukavan tuntuinen ihoa vasten. Puuvillaneuleet ovat helppohoitoisia. Puuvilla itsessään voi kestää jopa 60 asteen pesun, mutta neuleissa usein käytetään matalampaa pesulämpötilaa.

Silkistä valmistettu neule tuntuu päällä todella kevyeltä ja pehmeältä. Silkki vaatii hellää käsittelyä, ja pesua vain sille tarkoitetulla pesuaineella. Silkkineule pestään matalassa lämpötilassa villa-/silkkipesuohjelmalla ilman linkousta.

Villasta valmistettu neule on todella lämmin ja hengittävä päällä. Villaneuletta kannattaa enemmän tuulettaa kuin pestä, sillä villa itsessään ei vaadi pesua usein. Villaneule kannattaa kuitenkin pestä heti kun siihen tulee tahroja, sillä lika haurastuttaa villakuituja. Kun pesu on tarpeen, tulee villaneule pestä ilman linkousta villapesuohjelmalla.

Mohair- ja kashmirvilla ovat ylellisiä materiaaleja neuleissa. Mohairvillaa saadaan Angora-vuohesta. Sitä käytetään usein sekoitettuna muihin kuituihin ja vähäinenkin määrä mohairia tekee neuleesta ihanan pehmeän ja kuohkean. Kashmirvillaa saadaan nimensä mukaisesti Kashmir-vuohesta. Kashmirvilla on erittäin kevyttä, ylellistä ja ohutta, mutta silti lämpimämpää kuin tavallinen villa. Mohair- ja kashmirneuleet tarvitsevat pesua harvoin. Niille sopii tuuletus ja kevyt harjaaminen kyseiselle materiaalille tarkoitetulla harjalla. Pesutarpeen tullessa, kannattaa kääntyä vaatehuollon ammattilaisen puoleen.

Me SOL Pesuloissa kerromme sinulle mielellämme lisää ja opastamme eri materiaalien huoltamisessa. Ole rohkeasti yhteydessä ja kysy mieltäsi askarruttavista asioista.

Täältä voit tarkistaa, missä sinun lähin SOL Pesulasi sijaitsee

Henna T. Markkinoinnin harjoittelija, SOL Pesulapalvelut