Maton säännöllisellä imuroinnilla ja tuulettamisella saa helposti ylläpidettyä sen siisteyttä. On hyvä muistaa, että nykyaikaiset matot eivät välttämättä kestä kovinkaan voimakasta ravistelua tai tamppaamista. Matoista löytyy niille tarkoitetut hoito-ohjeet, joita noudattamalla ne pysyvät pitkäikäisinä.

Matosta kannattaa poistaa kaikki tahrat heti niiden ilmestyttyä. Tahrakohta on hyvä imeyttää huokoiseen paperiin tai pyyhkiä ylimääräinen lika pois. Kannattaa muistaa, että vanhoihin tahroihin ei välttämättä tehoa maton pesuvaiheessa mikään tahranpoistoaine. Pikainen tahranpoisto estää lian imeytymisen syvemmälle maton kuituihin ja edesauttaa matonpesua.

Mattolaiturilta maalle

Mattojen pesusta tulee varmasti monelle mieleen mukavat ja aurinkoiset kesäpäivät mattolaiturilla. Harmillista vain, että mattojen pesu vesistön yhteydessä ei ole ympäristöystävällistä. Jos matot haluaa kuitenkin pestä itse, on ympäristön kannalta paras vaihtoehto mennä viemäröidylle matonpesupaikalle. Mikäli viemäröityä pesupaikkaa ei löydy, kannattaa pesuvesi imeyttää maahan. Varsinkin tässä tapauksessa tulee huomioida, että valmistaa pesuliuoksen mahdollisimman ekologisesta pesuaineesta.

Mäntysuopa on varmasti yleisin ja suosituin pesuaine, kun pestään matot itse. Verrattuna moniin muihin kemiallisesti valmistettuihin pesuaineisiin, on mäntysuopa ympäristöystävällisin, sillä sen ainesosat hajoavat nopeasti maaperässä. Kun käyttää mäntysuopaa, on muistettava, että sitä ei saa missään nimessä päästää suoraan vesistöön. Se sisältää hartsihappoja, jotka ovat vaarallisia kaloille ja vahingoittavat niitä. Mäntysuopaa sisältävä pesuvesi on aina ohjattava viemäriin.

Ympäristöystävällisesti pesulaan

Vastuullisinta on tuoda matot pesulaan. Meillä SOL Pesulassa ammattitaitoinen henkilökunta huoltaa matot aina niiden materiaalien vaatimalla tavalla. Käytämme ympäristöystävällisiä ja uusinta teknologiaa olevia koneita ja laitteita pesuissa. Meillä voit pesettää kaiken kokoiset, näköiset ja tuntuiset matot.

Hinnastoomme pääset tutustumaan tästä

Lisätietoja hinnoistamme saat kysymällä suoraan lähimmästä SOL Pesulastasi tai asiakaspalvelustamme pesulapalvelut@sol.fi / p. 020 570 0720.

Täältä pääset kurkkaamaan, miten mattoja pestään pesulassa!