Total Kiinteistöpalveluiden omistus siirtyy SOL Palveluille

Jyväskylän kaupunki on päättänyt myydä tytäryhtiönsä Total Kiinteistöpalvelut Oy:n SOL Palvelut Oy:lle. Kaupunginhallitus päätti asiasta 21.1.2019 ja sopimus on allekirjoitettu tiistaina 22.1.2019. Osakekaupan kauppasumma on 430 000 euroa.

Osakekaupan myötä Total Kiinteistöpalvelut Oy siirtyy uudelle omistajalle siten, että yhtiön koko henkilöstö, toimitilat, laitteet ja kalusto sekä asiakkuudet siirtyvät sellaisenaan SOL Palvelut Oy:lle helmikuun 2019 loppuun mennessä.

Total Kiinteistöpalvelut Oy tuottaa siivous- ja kiinteistönhoitopalveluja. Yhtiön liikevaihto on noin 7,5 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 200 alan ammattilaista. Total Kiinteistöpalvelut Oy perustettiin vuonna 2007.

Jyväskylän kaupunki päätti vetäytyä siivous- ja kiinteistönhoidon toimialalta, koska toimialan kilpailutilanne erityisesti suurissa kaupungeissa on viime vuosina merkittävästi kiristynyt. Kilpailussa menestyminen edellyttää jatkossa sellaista toimialan erityisasiantuntemusta ja toiminnan laajuutta, jota SOL Palvelut Oy pystyy tarjoamaan.

Totalissa on erityisesti viime vuosina toteutettu merkittäviä tuotannon tehokkuutta ja toiminnan kannattavuutta parantaneita toimenpiteitä, joiden ansiosta yhtiö on pystynyt pärjäämään kilpailussa alan kärkiyritysten kanssa. Jatkossa menestyminen edellyttäisi toiminnan kehittämistä ja laajentamista. Tähän kaupungin omistajuus ei anna parasta mahdollisuutta. Nyt tehty ratkaisu mahdollistaa asiakkaiden palvelujen ja yhtiön henkilöstön kehittymisen osana vahvaa valtakunnallista konsernia, sanoo Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto.

SOL Palvelut Oy on suomalainen perheyritys, joka tarjoaa siivous-, toimitila-, kiinteistö-, turvallisuus-, pesula- ja henkilöstöpalveluja. Suomessa SOL työllistää noin 9000 henkilöä. SOLEMO-konsernin liikevaihto vuonna 2017 oli noin 312 milj. euroa ja SOL Palvelut Oy:n noin 182 milj. euroa. SOL työllistää Jyväkylän seudulla lähes 500 työntekijää. Jyväskylän alueella SOLilla on vahva jalansija palvellen hotelleja, oppilaitoksia ja kaupan toimijoita.

Suomalaisena palvelualan perheyrityksenä arvostamme Total Kiinteistöpalveluiden henkilökunnan koulutusta ja ammattitaitoa. Tähtäimessämme on palvella kunta- ja julkista sektoria laajemmin ja arvostamme tässä henkilökunnan ammatillista osaamista ja tietotaitoa. Strategianamme on tarjota osaavaa, kannattavaa ja asiakaslähtöistä palvelua, kertoo SOL Palveluiden toimitusjohtaja Juhapekka Joronen.

Erityisen iloisia olemme voidessamme tarjota yrityskaupan myötä alueellisesti kattavammin kiinteistöhuoltoa ja kiinteistöteknisiä ratkaisuja. Tulemme jatkossakin keskittymään siirtyvän henkilöstön kouluttamiseen ja tarjoamaan erilaisia urapolkumahdollisuuksia. Vuosittain henkilöstöstämme n. 300 henkilöä valmistuu perus- tai jatkotutkintoihin, jatkaa Joronen.

Lisätietoja:

Timo Koivisto, kaupunginjohtaja, Jyväskylän kaupunki, puh. 014 266 1501

Juhapekka Joronen, toimitusjohtaja, SOL Palvelut Oy, puh. 040 073 3916