Svetlana, Pesulan myymälänhoitaja

Alun alkaen Svetlana saapui Itä-Euroopasta Suomeen urheilemaan. Vuodet kuluivat ja pesti suomalaisseurassa sai jatkoa kerta toisensa perään. Lopulta Svetlana päätti jäädä perheensä kanssa pysyvästi Suomeen.

Svetlana on työskennellyt SOLin Lippulaivan pesulassa jo 12 vuotta ja on koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri. Entinen huippu-urheilija korostaakin omassa elämäntarinassaan sitä, ettei hänellä ollut mitään pakkoa jäädä Suomeen tai SOLiin työntekijäksi.

”Minulla olisi ollut kotimaassani koulutusta vastaavia töitä, mutta pidin Suomesta ja suomalaisesta yhteiskunnasta. Minua on kohdeltu heti alusta alkaen suomalaisena, ja olen päässyt niin sanotusti piireihin. Töissä en ole ikinä kokenut olevani maahanmuuttaja, vaan tasa-arvoinen työntekijä muiden suomalaisten kanssa”, Svetlana painottaa.

Alun perin kasvatustieteiden maisteri päätyi SOLille, koska halusi päästä työhön, jossa hän pystyisi harjoittamaan suomen kielen taitoaan.

”En halunnut työhön, jossa istuisin vain kopissa enkä pääsisi kommunikoimaan ihmisten kanssa”, kertoo erinomaista suomea puhuva Svetlana.

Hänellä on kokemusta myös SOLin sisäisistä koulutuksista. Svetlana on muun muassa suorittanut muutama vuosi sitten SOLin oppisopimuskoulutuksen. Päivittäisten työtehtävien ja koulutusten ansiosta hän on oppinut entisestään arvostamaan työtänsä ja ympärillään olevia ihmisiä.

”SOLissa huolehditaan erittäin hienosti sisäisestä työilmapiiristä. Minulla on mahtavat työkaverit ja olen nauttinut jokaisesta työpäivästä”, kiteyttää Svetlana.

Haastattelun lopuksi Svetlana haluaa kiittää sydämensä pohjasta SOLia mahdollisuudesta, jonka yritys antoi hänelle.

”Pidän erittäin tärkeänä sitä, että SOL antaa mahdollisuuden ja työpaikan sekä maahanmuuttajalle että syntyperäiselle suomalaisille. SOL on ennen kaikkea tasa-arvoinen työpaikka.”