SOLin varautuminen koronavirustilanteeseen

Näinä poikkeuksellisina aikoina henkilökuntamme ja asiakkaidemme terveys ja turvallisuus ovat nyt ensisijaisen tärkeitä. Taataksemme henkilöstömme terveyden ja turvataksemme asiakkaiden tärkeät toiminnat ja minimoidaksemme liiketoiminnalle aiheutuvat haitat olemme laatineet varautumissuunnitelman.

Varautumissuunnitelmassa olemme nostaneet henkilökuntamme suojauksen tasoa ja tehostaneet ohjeistuksia. Riskienhallinta ja varautuminen sekä selkeä toimintaohjeistus ovat näissä tilanteissa erityisen tärkeää niin, että myös asiakaskohteissamme työskentelevät kaikki työntekijämme ovat tietoisia koronavirukseen liittyvistä toimintaohjeista. Esimies on avainasemassa oikean tiedon välittämisessä. Kaikessa toiminnassa toimimme Suomen viranomaisten (Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Työterveyslaitoksen ja Ulkoministeriön) antamien ohjeistusten mukaan ja noudatamme asiakaskohteissamme asiakkaan antamia ohjeita.

Suomen SOL-toimintoihin on nimitetty valmiusryhmä seuraa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistusta päivittäin ja toimii sen mukaisesti. Teemme tiivistä yhteistyötä kumppaniverkostomme kanssa. Lisäksi hankimme ajantasaista tietoa viranomaisilta ja terveydenhuollon vastuuhenkilöiltä. Olemme antaneet työterveyshuoltomme ohjeistuksen koko henkilöstöllemme suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Ryhmä pitää varautumissuunnitelman ajan tasalla ja antaa ohjeita tarvittaessa liittyen esimerkiksi siivoukseen, sairaustapauksiin, tartuntatautilain tarkoittamaan eristämiseen tai karanteeniin. Ryhmä arvioi myös erilaisten skenaarioiden, esimerkiksi mahdollisten karanteenien vaikutusta toimintaan.

Tilojen puhtaudella ja hygieenisyydellä on nyt suuri merkitys virusten leviämisen ehkäisemisessä. Tehostamalla pintojen pyyhintää vähennämme koronan ja muiden tartuntatautien leviämisen. Vahvaa osaamistamme ovat oikeanlainen desinfioiva siivous, jolla varmistetaan tilojen käyttö koronavirus epäilyissä tai todetuissa tapauksissa.

Meille jatkuva vuorovaikutus asiakkaidemme kanssa on nyt erityisen tärkeää ja haluamme taata palveluidemme jatkuvuuden poikkeustilanteissakin sopimusten mukaisesti ja huomioida asiakkaiden muuttuneet tarpeet. Kaikissa tilanteissa voitte olla yhteydessä yhteyshenkilöömme tai asiakaspalvelukeskukseemme, joka palvelee
24/7 puh. 020 570 020, sähköpostilla asiakaspalvelu@sol.fi

Pidetään huolta itsestämme ja läheisistä