Kansainvälinen juhla-almanakka

Tiesitkö, että maaliskuussa on Holi-juhlapäivä, jolloin Hindut juhlistavat kevään alkamista ja hyvän voittoa pahasta tai että thaimaalaiset juhlivat uutta vuotta huhtikuussa?

Meillä jokaisella on uskontoon ja kansallisuuteen liittyviä tärkeitä juhlia, joita haluamme juhlistaa. Kansainväliseen juhla-almanakka toimii SOLissa hyvänä apuna muistaessamme työntekijöitämme heille tärkeinä juhlapyhinä.

Monet eri maailman uskontojen juhlapäivät määrittyvät kuunkiertoon perustuvaan kalenteriin. Tämän takia juhlapäivät vaihtelevat kalenterissa eri vuosina. Lisäksi esimerkiksi muslimien juhlat alkavat perinteisesti edellisen päivän auringon laskusta alkaen. Tarkkojen päivämäärien merkitseminen on myös usein hankalaa, koska juhlapäivät ja niiden viettäminen ovat monesti paikallisesti perinteeseen ja traditioon sidottuja tapahtumia.

Tämä kalenteri on vahvasti yksinkertaistettu versio uskonnollisista tärkeistä juhlista, eikä pidä sisällään kaikkia maailman eri kulttuurisia juhlia. Kalenterin ulkopuolelle on jätetty mm. erilliset kansalliset ja valtiolliset juhlat, kuten itsenäisyys- ja kansallisuuspäivät.

Monikulttuurisen kalenterin on tänä vuonna laatinut luottamusmiehemme Janne Forsman.