SOLilla tehdään Joutsenmerkin arvoista hotellisiivousta

SOL Palveluissa on tehty alusta lähtien pitkäjänteistä työtä ympäristön hyväksi. Sitoumus 2050 -ympäristöohjelmaan kirjatut lupaukset, joihin Joutsenmerkkikin kuuluu, ovat siitä hyvä esimerkki. ”Toimintamme on aina ollut laadukasta, ja tämä sertifikaatti kirkastaa entisestään hotellien siivouksen lopputulosta”, osaamisen kehittämisestä vastaava johtaja Merja Oljakka iloitsee. Suomen tunnetuimpana ympäristömerkkinä ja viidenneksi arvostetuimpana brändinä (2017) Joutsenmerkin käyttöoikeudella on sen saaneelle yritykselle suuri merkitys: ”Joutsenmerkki on virallinen osoitus asiakkaillemme toimintamme tasokkuudesta”, Sirviö jatkaa.

Joutsenmerkin saamiseksi tiukat kriteerit

Joutsenmerkin saamiseksi siivouspalveluiden on täytettävä hyvin tiukat ehdot koko elinkaaren osalta.  Arvioinnissa huomioidaan muun muassa materiaalien alkuperä, tuotannon ja käytön energiankulutus sekä kemikaalien käyttö ja jätteiden synty koko tuotanto- ja kulutusketjun aikana. Siivouspalvelussa Joutsenmerkki painottaa  ympäristömerkittyjen puhdistusaineiden käyttöä ja kemikaalien rajoittamista, koska  pesuaineet muodostavat suurimman ympäristöä kuormittavan tekijän siivouksen yhteydessä. Muita kriteerejä ovat mm. kuljetusten ympäristövaikutusten minimointi ja henkilökunnan ympäristökoulutus.

Joutsenmerkin asiantuntija Anna Sahlmanin mukaan SOL hoiti hakuprosessin mallikkaasti: ”Siivouspalvelun toiminta on todella järjestelmällistä ja ammattimaista. Myös hakemusmateriaalin dokumentaatio ja tietojen toimittaminen oli todella sujuvaa.” SOLissa ei ympäristömerkin kriteerien täyttymistä jännitetty: ”Normaaliin siivoustoimintaamme ei tarvinnut tehdä juurikaan muutoksia. Olemme aikaisemminkin käyttäneet Joutsenmerkittyjä aineita, välineitä ja menetelmiä. Standardin myötä toiminta on 100 prosenttista”, Oljakka kuvailee.

SOL Palvelut suurin hotellitoimialalla

SOL on suurin yksityinen palveluyritys hotellisiivouksissa. Hotelli- ja ravitsemuspalveluiden toimiala muodostaa yli 35 % SOL Palvelut Oy:n liikevaihdosta. Matala organisaatio ja esimiesten päätösvalta mahdollistavat asiakkaan kuuntelemisen, ketteryyden ja toimintavarmuuden, jotka ovat menestymisen edellytyksiä hotellialalla.

Koulutus vahvistaa osaamista

Johtavana hotellisiivouksen kumppanina SOL kouluttaa parhaat siivouksen osaajat. Executive Housekeepers Academy on hotellisiivouksen esimiehille järjestettävä koulutus johon osallistuu SOLissa vuosittain n. 30 hotellisiivouksen ohjaaja. Koulutuksessa vahvistetaan heidän osaamistaan ja laadunvalvontaa sekä kiinnitetään huomiota ympäristövastuullisuuteen.