SOLilla tehdään Joutsenmerkin arvoista hotellisiivousta

SOL Palveluille on myönnetty Joutsenmerkki hotellisiivouksen toimialalla ensimmäisenä Suomessa. Arvostetun Pohjoismaisen ympäristömerkin saaminen oli yksi SOL:n ympäristöohjelman, ”Sitoumus 2050”, lupauksista.

SOL Palveluissa on tehty alusta lähtien pitkäjänteistä työtä ympäristön hyväksi. Sitoumus 2050 -ympäristöohjelmaan kirjatut lupaukset, joihin Joutsenmerkkikin kuuluu, ovat siitä hyvä esimerkki. ”Toimintamme on aina ollut laadukasta, ja tämä sertifikaatti kirkastaa entisestään lopputulosta”, kehitysjohtaja Riitta Sirviö iloitsee. Suomen tunnetuimpana ympäristömerkkinä ja viidenneksi arvostetuimpana brändinä (2017) Joutsenmerkin käyttöoikeudella on sen saaneelle yritykselle suuri merkitys: ”Joutsenmerkki on virallinen osoitus asiakkaillemme toimintamme tasokkuudesta”, Sirviö jatkaa.

Joutsenmerkin saamiseksi tuotteen tai palvelun on täytettävä hyvin tiukat ehdot koko elinkaaren osalta.  Arvioinnissa huomioidaan muun muassa materiaalien alkuperä, tuotannon ja käytön energiankulutus sekä kemikaalien käyttö ja jätteiden synty koko tuotanto- ja kulutusketjun aikana. Siivouspalvelussa Joutsenmerkki painottaa  ympäristömerkittyjen puhdistusaineiden käyttöä ja kemikaalien rajoittamista, koska  pesuaineet muodostavat suurimman ympäristöä kuormittavan tekijän siivouksen yhteydessä. Muita kriteerejä ovat mm. kuljetusten ympäristövaikutusten minimointi ja henkilökunnan ympäristökoulutus.

Joutsenmerkin asiantuntija Anna Sahlmanin mukaan SOL hoiti hakuprosessin mallikkaasti: ”Siivouspalvelun toiminta on todella järjestelmällistä ja ammattimaista. Myös hakemusmateriaalin dokumentaatio ja tietojen toimittaminen oli todella sujuvaa.” SOLissa ei ympäristömerkin kriteerien täyttymistä jännitetty: ”Normaaliin siivoustoimintaamme ei tarvinnut tehdä juurikaan muutoksia. Olemme aikaisemminkin käyttäneet Joutsenmerkittyjä aineita, välineitä ja menetelmiä. Standardin myötä toiminta on 100 prosenttista”, Sirviö kuvailee.

SOL Palvelut hotellitoimialalla

SOL on suurin yksityinen palveluyritys hotellisiivouksissa. Hotelli- ja ravitsemuspalveluiden toimiala muodostaa yli 35 % SOL Palvelut Oy:n liikevaihdosta. Matala organisaatio ja esimiesten päätösvalta mahdollistavat asiakkaan kuuntelemisen, ketteryyden ja toimintavarmuuden, jotka ovat menestymisen edellytyksiä hotellialalla.

Lisätietoja:
SOL Palvelut Oy
Riitta Sirviö, kehitysjohtaja, puh. 040 060 0470, riitta.sirvio@sol.fi

Motiva Service Oy
Joutsenmerkin asiantuntija Anna Sahlman, anna.sahlman@ecolabel.fi, p. 040 669 4807

Hotellisiivouksen Joutsenmerkki-sertifikaatti tullaan luovuttamaan tiistaina 29.5. Kestävänkehityksen – tilaisuudessa. Tilaisuus lähetetään livelähetyksenä osoitteessa:

www.facebook.com/solpalvelut