Tampereen yliopistollisen sairaalan SOLilaisia. Vasemmalta oikealle kohdevastaava Johanna Lindström, palveluvastaava Dicky Ditomene ja palveluvastaava Raija Lyytikäinen.

SOL Laatupalkintokilpailu on oiva väline toiminnan kehittämiseen

SOL järjestää joka vuosi sisäisen laatupalkintokilpailun. Laatupalkinnon pohjana on Suomen Laatukeskuksen kilpailu, joka on muunnettu SOLin tarpeisiin sopivammaksi. Kilpailussa keskeisimmät kohdat ovat asiakassuuntautuneisuus, henkilöstön hyvinvointi ja taloudelliset tulokset.

Sisäisiä laatupalkintokilpailuja on järjestetty 25 vuotta, siitä lähtien kun SOL voitti Suomen Laatupalkinnon vuonna 1993 palveluyrityssarjassa. Voiton perusteina mainittiin mm. omaleimainen yrityskulttuuri, positiivinen johtamistyyli ja johdon näkyvä tuki sekä tiivis sidosryhmäyhteistyö ja asiakastyytyväisyyden systemaattinen mittaaminen.

Loistava kehitys voi myös olla palkinnon perusteena

SOLin Laatupalkintokilpailussa on sarjat palveluesimiehille, palvelupiireille ja myyjille. Lisäksi jaetaan ympäristö- ja työhyvinvointipalkinnot. Kilpailuun osallistutaan hakemuksella, jossa näkyvät eri osa-alueiden budjetit, tulokset ja edellisen vuoden luvut.

– Palkintoja ei välttämättä jaeta parhaan tuloksen perusteella, vaan myös loistava kehitys ja vanhan parantaminen voivat olla palkinnon perusteena. Kisalla haluamme nostaa tuloksentekijöitä ja ruokkia onnistumisten hyvää kierrettä, SOLin kehityspäällikkö Riitta Sirviö kertoo kilpailun periaatteista.

Vuoden 2019 voittajat

Tänä vuonna kertaa kisaan tuli noin 70 hakemusta, joista SOLin johto valitsi voittajat. Voittajille ja heidän alaisilleen jaetaan rahapalkinnot. Palveluesimiesten sarjassa voiton veivät Vladlen Melechko, Tina Andersson, Kadri Sörmus ja Johanna Flinkman.

Vuoden 2019 voittajat:

Sarja 1 Tina Andersson Voittaja
Tiina Kuisma Voittaja
Sarja 2 Robert Tedre Voittaja
Anne-Mari Antila 1. Tunnustuspalkinto
Heidy Leitaru 2. Tunnustuspalkinto
Sarja 3 Aino Razunova Voittaja
Piiri Satu Mähönen Voittaja
Myyjä Kati Varin Voittaja
Myyjä Jukka-Pekka Lukkarila 1. Tunnustuspalkinto