SOL Laatupalkintokilpailu on oiva väline toiminnan kehittämiseen

SOL järjestää joka vuosi sisäisen laatupalkintokilpailun. Laatupalkinnon pohjana on Suomen Laatukeskuksen kilpailu, joka on muunnettu SOLin tarpeisiin sopivammaksi. Kilpailussa keskeisimmät kohdat ovat asiakassuuntautuneisuus, henkilöstön hyvinvointi ja taloudelliset tulokset.

Sisäisiä laatupalkintokilpailuja on järjestetty lähes vuotta, siitä lähtien kun SOL voitti Suomen Laatupalkinnon vuonna 1993 palveluyrityssarjassa. Voiton perusteina mainittiin mm. omaleimainen yrityskulttuuri, positiivinen johtamistyyli ja johdon näkyvä tuki sekä tiivis sidosryhmäyhteistyö ja asiakastyytyväisyyden systemaattinen mittaaminen.

Loistava kehitys voi myös olla palkinnon perusteena

SOLin Laatupalkintokilpailussa on sarjat palveluesimiehille, palvelupiireille ja myyjille. Lisäksi jaetaan ympäristö- ja työhyvinvointipalkinnot.

Kilpailuun osallistutaan hakemuksella, jossa analysoidaan edellisen vuoden toimintaa ja kehitystä. Lisäksi hakemuksessa läpikäydään eri osa-alueiden budjettiluvut suhteessa toteutuneisiin tuloksiin.

– Palkintoja ei välttämättä jaeta parhaan tuloksen perusteella, vaan myös loistava kehitys, vanhan parantaminen ja uuden oppiminen voivat olla palkinnon perusteena. Kisalla haluamme nostaa tuloksentekijöitä, ruokkia onnistumisten hyvää kierrettä ja kannustaa toisilta oppimista SOLin liiketoimintajohtaja Jussi Holopainen kertoo kilpailun periaatteista.

Vuoden 2020 voittajat

Tänä vuonna kertaa kisaan tuli noin 70 hakemusta, joista SOLin johto valitsi voittajat. Voittajille ja heidän alaisilleen jaetaan rahapalkinnot. Palveluesimiesten sarjassa voiton veivät Tina Andersson, Sari Heikkilä ja Aino Razumova.

Vuoden 2020 voittajat:

Myynnin Laatupalkinto Pauli Haapalainen ja Jukka-Pekka Lukkarila
Laatupalkinto PE-sarja 1 Tina Andersson
Laatupalkinto PE-sarja 2 Sari Heikkilä
Laatupalkinto PE-sarja 3 Aino Razumova
Piiri Vuoden Laatupalkinto Lea Laakkonen
Vuoden Ympäristöteko Anne-Mari Antila

Tarinoita edellisen vuosien voittajista:

– Haluan kiittää tiimini palveluvastaavia, sillä palkinto on myös heidän ansiotaan, iloitsee palveluesimies Tina Andersson.

Siivouksen palveluesimies Tina Andersson sai Laatupalkinnon kolmatta kertaa.
Juttu luettavissa kokonaisuudessaan tästä >> 

Kisakonkari Pirjo Kleemola vastaa noin nelikymmenpäisen palveluvastaavien joukkonsa kanssa muun muassa kaupan ja elintravikeasiakkuus kohteita.

– Kilpailuhakemus on erittäin hyvä työkalu työssäni, ja sen kautta voin seurata budjetin toteutumista kohteissani, kertoo moninkertainen Laatupalkinnon voittaja Pirjo Kleemola.

Lue lisää Pirjon tarinasta >>