SOL Henkilöstöpalvelut Oy tuplasi liikevaihdon kahdessa vuodessa

SOL Henkilöstöpalvelut Oy saavutti 52,1 Milj. liikevaihdon vuonna 2017. Yritys on noussut alan kymmenen suurimman joukkoon ollen tällä hetkellä 8. suurin.

SOL Henkilöstöpalvelut välitti viime vuonna uuden työpaikan 4500 työntekijälle ja kuukausittain työllistyy n. 2500 työntekijää. Suurimmat kasvualueet ovat olleet logistiikka-, teollisuus- ja rakennustoimialat.

Toimitusjohtaja Niilo Kemppe kertoo kasvun tulleen systemaattisella palvelutyöllä, missä ihminen on keskiössä. Ihminen ihmiselle, oli hän sitten yrityksen työntekijä tai asiakkaan edustaja, on toiminnan johtoajatus.

– Näin nopean kasvun haltuun ottaminen on vaatinut henkilöstöltämme huippusuorittamista. Palveluprosessimme on hiottu kuntoon ja niitä noudatetaan systemaattisesti. Alalla on nyt meneillään kasvun aika, koko alan kasvuluku vuonna 2017 oli n. 18 %, SOL on kasvanut huomattavasti tätä nopeammin.

– Yksityisissä yrityksissä vuokratyövoiman käyttö on vakiintunut tapa, mutta nyt myös julkinen sektori on alkanut käyttää vuokratyövoimaa mm. sairastuneiden tilalle ja erilaisten ruuhkahuippujen ajaksi. Sote ja maakuntauudistukset tuovat alan palvelujen käytölle uusia mahdollisuuksia palvelujen tarjoamiseen. Tulevaisuutemme näyttää edelleen hyvältä ja mahdollisuudet voimakkaaseen kasvuun ovat olemassa. Tavoitteemme on tuplata nykyinen liikevaihtomme kolmessa vuodessa eli 2020 liikevaihtomme olisi 100 Milj., näkee Kemppe tulevaisuuden.

Menestystekijänä ihmisläheinen johtamiskulttuuri

– Johtamisemme lähtökohtana on SOL -ihmiskäsitys. Uskomme, että jokainen ihminen haluaa onnistua ja tehdä työnsä hyvin. Tekijämme ovat alansa ammattilaisia ja saadessaan valtuuksia, he kantavat työstään myös vastuun, uskoo Niilo Kemppe. Tämä näkyy myös organisaatiossamme, emme tarvitse moniportaista organisaatiohierarkiaa. Annamme ammattilaisille valtuuksia tehdä työnsä, ei siinä tarvitse kenenkään ”pomottaa”. Jos joku ei jostakin syystä onnistu eikä osaa, niin esimiehen tehtävä on opastaa, auttaa ja kannustaa, summaa Kemppe menestyksen saloja.

SOL -johtamisfilosofia mukaan sisälogistiikkayritys Flexoon

SOLin toiminta ja saavutukset on huomattu, siitä osoituksena on viime vuonna Postin kanssa perustettu sisälogistiikkaan keskittyvä yhteisyritys Flexo. Logistiikan asiantuntija Posti halusi kehittää kasvavan nettikaupan tarpeisiin uuden asiakasystävällisemmän palvelumallin. SOL valikoitui kumppaniksi ansiokkaan johtamiskulttuurinsa ansiosta.

– On hienoa, että muutkin ovat huomanneet toimintatapamme. Ketteryytemme, palvelualttiutemme ja tehokkuutemme ansiosta Posti pyysi meitä mukaan uuteen perustettavaan sisälogistiikan yritykseen Flexoon. Flexon pääfocus jatkossa on hakea kasvua uusista sisälogistiikka-asiakkuuksista. Siinä kasvun aikaansaamisessa voimme olla mukana auttamassa, vakuuttaa Kemppe.

Lisätietoja:

Niilo Kemppe, SOL Henkilöstöpalvelut Oy, puh. 040 721 0714, sähköposti: niilo.kemppe@sol.fi