Robert, Hotelli Långvikin palveluohjaaja

Robert on Can-do-mies

Robert Tedre muutti Virosta Suomeen viisi vuotta sitten ja meni saman tien töihin SOL Palveluihin. Hänen työpaikkansa on kokoushotelli Långvik Kirkkonummella. Robert kouluttautuu jatkuvasti työn ohessa.

1. Mikä mahdollisti nopean etenemisesi kerroshoitajasta palveluohjaajaksi?

Paikka vapautui ja esimies näki, että minulla voisi olla mahdollisuuksia onnistua tehtävässä. Olin alusta asti kiinnostunut asioiden hoitumisesta työpaikalla laajemmin kuin oman työni näkökulmasta ja seurasin paljon sivusta esimieheni toimintaa. Motivaatio ja kiinnostus näkyivät ulospäin. Olen tällainen can-do-mies.

2. Millaista oli opiskella Keudassa työn ohessa kiinteistöpalvelujen perustutkintoon?

Sekä työnantaja SOL että Keuda olivat erittäin joustavia. Pystyin vaikuttamaan esimerkiksi näyttöjen aikatauluun ja tarvittaessa siirtämään niitä, jos töissä oli kovin kiireistä. Myös yhteistyö Långvikin kanssa sujui hyvin näyttöjen järjestymisessä. Kiitän Keudan hyviä kouluttajia!

3. Miten eri kieli- ja kulttuuritaustat oli otettu huomioon opiskelussa?

En itse osannut suomea juuri ollenkaan tänne muuttaessani, mutta olen oppinut kielen jo aika hyvin. Kävin Keudassa kielikoulutuksessa, mutta enemmän olen kuitenkin oppinut kieltä työpaikalla kun olen vain sitkeästi opetellut. Mielestäni eri taustat oli hyvin otettu huomioon koulutuksessa. SOL:ssa on paljon maahanmuuttajia töissä, minun tiimissäni kaikki ovat tällä hetkellä virolaisia.

4. Millaista on palveluohjaajan työ hotellissa?

Ohjaan tiimiä hyvin itsenäisesti. Annan työohjeet ja olen sähköpostitse yhteydessä eri puolille, teen työvuorolistat. Päivät ovat erilaisia ja olen itse aina ehtiessäni mukana käytännön työssä. Tärkeä osa työtäni on asiakastyytyväisyyden mittaaminen ja sen ylläpito sekä laadun varmistaminen. Työ on tosi hauskaa ja motivoivaa, vaikka ei aina helppoa.

5. Millaiset tulevaisuudensuunnitelmat sinulla on?

Kouluttaudun koko ajan, juuri aloitin opiskelun lähiesimiestyön ammattitutkintoon. Olen myös käynyt paljon SOL:n omia koulutuksia. Minulle jo tarjottiinkin esimiehen paikkaa, mutta en vielä halunnut ottaa sitä vastaan, koska haluan kouluttautua vielä eteenpäin ja oppia suomen kielen vielä paremmin. Sitten odotan tarjousta, josta en voi kieltäytyä!

Teksti: Heli Vastamäki
Kuvat: Sini Pennanen/Sininen Kuva