Rakennusten supernanny Julia taitaa kaiken

SOL Palveluiden kiinteistönhoitaja Julia Hakkaraisen takataskusta löytyvät muun muassa kylmä- ja lämmityslaiteasentajan pätevyydet sekä S3-sähköluvat.

SOL Palveluiden kiinteistönhoitaja Julia Hakkarainen on varsinainen rakennusten supernanny! Nuori lahjakkuus on hankkinut kiinteistöpalvelualan perustutkinnon lisäksi myös kiinteistönhoidossa arvostettuja erikoistaitoja.

Julia on edennyt opinnoissaan päättäväisesti. Ammatillisten opintojensa aikana hän oli ainoa tyttö luokalla. Tästä huolimatta – tai tästä syystä – Julia menestyi opinnoissaan erinomaisesti, sai stipendinkin. Opettajat arvostivat Julian huolellisuutta ja tarkkaa silmää asennuksissa ja erityisesti miehisestä alasta poikkeavaa ajattelua.

Kiinteistöpalvelualan opinnoissa Juliasta kiinnostavinta olivat käytännön työt teoriaopintojen jälkeen. Teoria on yleensä vain ihannetilanteen kuvausta. Työmaalla tulee eteen ne muuttuvat olosuhteet, joista oppii enemmän. Lisäksi pääsee tapaamaan erilaisia ihmisiä, Julia kertoo.

Julia kertoo hakeneensa töihin SOLille hyvän kaverinsa suositusten perusteella.

Kaverini työ oli aina kuulostanut kivalta, ja olin myös kuullut muualtakin hyvää SOLista. – Työssäni itsenäisyys ja liikkuvuus ovat parasta. Saan joka päivä paljon mahdollisuuksia tehdä ihan kaikkea, eikä päivistä tule koskaan tylsiä. Voin suunnitella tekemiseni itse, kunhan hoidan duunit heti ja hyvin. Töitä ei saa jättää kasaantumaan, sillä silloin homma ei toimi.

Julia pitää tärkeänä, että nykypäivänä opiskelee mahdollisimman paljon. Edellinen tutkinto jouduttaa aina seuraavaa ja vaikuttaa positiivisesti myös palkkaukseen.

Jos tulee jotakin isompaa putki- tai sähköhommaa, osaan aina tilata näiden vaatiman erityisammattilaisen. Kun on tutkintoja alla, jatkopalveluja on helppo tilata täsmällisesti. Oma osuus tuottavuudesta on aina sitä suurempi, mitä enemmän on osaamista.