Posti kasvaa sisälogistiikkaan yhteisyrityksellä SOLin kanssa – Flexo tuo 300 uutta työpaikkaa

Posti ja SOL ovat perustaneet yhteisen sisälogistiikkapalveluja tarjoavan yrityksen, Flexo Palvelut Oy:n. Kilpailu- ja kuluttajavirasto on antanut hyväksynnän yhteisyritykselle, jolla Posti tavoittelee strategista kasvua sisälogistiikassa. Posti arvioi Flexon tuovan 300 uutta työpaikkaa tänä vuonna.

Posti Group Oyj ja Solemo Oy (SOL) allekirjoittivat huhtikuussa sopimuksen yhteisyrityksen perustamisesta. Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi yritysjärjestelyn 25.4.2017.

– Flexo tähtää johtavaan markkina-asemaan sisälogistiikkamarkkinassa. Kaksi suomalaista oman alansa huippuosaajaa yhdistävät nyt voimansa. Postilla on vahva ammattiosaaminen logistiikassa sekä kyvyssä yhdistää tieto- ja materiaalivirtoja. SOL puolestaan on arvostettu perheyritys, joka on menestynyt ansiokkaasti henkilöstöhallinnassa ja palvelujohtamisessa, korostaa Postin Paketti- ja logistiikkapalveluiden johtaja Jukka Rosenberg.

Sisälogistiikka tarkoittaa logistiikkapalvelujen tekemistä alihankintana asiakkaan omissa tiloissa, hyödyntäen asiakkaan prosesseja ja järjestelmiä. Tyypillisiä toimintoja ovat esimerkiksi varastoissa ja terminaaleissa tavaran vastaanotto ja keräily sekä tavaroiden käsittely ja yhdistely. Teollisuuden tuotannon sisälogistiikkaa ovat pakkaaminen ja lähetys.

–  Olemme palvelujohtamisen ammattilaisia ja on hienoa olla mukana kehittämässä sisälogistiikan toimintamalleja uudessa yhteistyöyrityksessä. Jatkunut yhteistyömme saa nyt aivan uuden ulottuvuuden. Rekrytoinnin ammattilaisina varmistamme yhteisyrityksellemme parhaat ammattiosaajat, toteaa toimitusjohtaja Juhapekka Joronen SOL Palveluista.

Rosenbergin mukaan Postille on luontevaa kasvaa sisälogistiikan markkinassa. Euroopassa yritysten logistiikan ulkoistusaste on noin 40 %, mutta Suomessa se on vain noin 12 %. Logistiikan ulkoistusaste on nousussa. Yritysten kokonaislogistiikan kustannuksista tyypillisesti 30 % tulee varastoinnista, 30 % kuljetuksista ja 30 % sisälogistiikasta eli käsittelystä toimitusketjun eri vaiheissa.

Posti arvioi Suomen sisälogistiikkamarkkinan olevan kooltaan noin 350 miljoonaa euroa ja kasvavan jopa 30 % vuosivauhdilla.

Flexo tarjoaa 300 uutta työpaikkaa tänä vuonna

Flexosta tulee sisälogistiikan valtakunnallinen palveluntarjoaja, joka on myös iso työllistäjä. Tavoitteena on, että vuoden loppuun mennessä uuteen yhtiöön tulee 300 uutta työpaikka.

Postin omissa varastoissa tehtävä käsittelytyö on Suomen suurimpia sisälogistiikkakokonaisuuksia. Flexon myötä Posti purkaa tätä nyt osittain alihankinta teetettyä työtä.

Rosenbergin mukaan kasvuodotuksia kasvattaa kaupan rakennemuutos, joka vaatii logistiikalta uudenlaisia järjestelyjä. Verkkokaupan kasvu ja siihen kuuluvat volyymivaihtelut vaativat joustavia resursseja. Rosenberg kertoo, että useat Postin nykyisistä asiakkaista ovat kysyneet Postilta mahdollisuutta tarjota myös sisälogistiikkapalveluja.

– Meillä on erinomaisen osaava ja ammattitaitoinen henkilöstö palvelemassa asiakkaitamme logistiikkapalveluissa Postin tiloissa. Henkilöstömme on ammattitaidollaan vakuuttanut asiakkaamme kerta toisen jälkeen ja olemme ylpeitä, että voimme nyt yhteisyrityksellä laajentaa palvelumme myös asiakkaan omiin tiloihin.

Lisätiedot medialle:

MediaDesk: puh. 020 452 3366
(ma-pe klo 9.00-16.30)

Lisätiedot Flexosta ja sen palveluista:

Harri Kämppä, harri.kamppa@posti.com (Postin toimitusketjuratkaisut liiketoiminnan johtaja)

Juhapekka Joronen, juhapekka.joronen@sol.fi (SOL Palveluiden toimitusjohtaja)

Posti Group on ensisijainen valintasi postin, logistiikan ja verkkokaupan palveluissa. Huolehdimme kaupankäynnin ja arjen sujuvuudesta kymmenessä maassa. Liikevaihtomme vuonna 2016 oli 1 608 miljoonaa euroa. Palvelemme asiakkaitamme Suomessa Posti-nimellä ja muissa maissa Itella-nimellä noin 20 500 ammattilaisen voimin. Kaikki palvelumme Suomessa ovat hiilineutraaleja. www.posti.com.

SOL on suuri suomalainen, kansainvälinen palvelualan perheyritys. Tuotamme monipuolisia siivous-, toimitila-, kiinteistönhoito- ja turvallisuuspalveluita. Pesulapalvelumme helpottavat kuluttajien arkea ja henkilöstöpalvelumme tarjoavat joustavasti palveluosaajia yrityksille. Aurinkovoimalamme yhdistää asiakaspalvelun sekä hälytys- ja etähallintapalvelut yhdeksi kokonaisuudeksi. Toimimme Suomessa, Ruotsissa, Baltiassa ja Venäjällä, työllistäen yli 13 000 henkilöä.

Flexo on valtakunnallinen, nopeasti kasvava ja kehittyvä sisälogistiikan palveluyritys. Palvelemme yritysasiakkaitamme logistiikkapalveluissa asiakkaan omissa tiloissa niin arjessa kuin sesongissa. Flexossa yhdistyy omistajiensa vahva osaaminen: Postin logistiikkaosaaminen ja SOLin henkilöstöhallinto-osaaminen. Kattava ammattiosaajien henkilöstöpooli palvelee yrityksiä niin arjessa kuin sesongissa. Olemme reilu työnantaja. Tarjoamme henkilöstöllemme heidän elämäänsä sopivaa työtä. www.flexo.fi.