Mirja, pitkän linjan pesula-ammattilainen

Jo peräti viisitoista vuotta samassa pesulassa työskentelevä Mirja on sonnustautunut keltapunaiseen työpukuun ja silittää vaatetta. Hän kertoo, että työssä motivoivat erityisesti mukavat asiakkaat ja työ on mielenkiintoista.

Maalla asuva Mirja on tehnyt jo kunnioitettavat vuodet ahkeraa työtä SOLin Pesulapalveluissa. Vuonna 2002 hän haki työttömänä töitä läheltä Porvoota, ja törmäsikin vapaaseen työpaikkaan pesulapalveluissa. Hän kävi Helsingissä asti työhaastattelussa ja sai paikan, ja sillä tiellä onkin pysytty. Mirja luonnehtii itseään perusrauhalliseksi eikä kärsivällinen, mikä on tärkeä ominaisuus vaatepesuja tehdessä.

Hän kertoo, että nauttii työssään ihanista asiakkaista ja haasteista. Asiakkaiden ehdottomat lempivaatteet on aina mukava ja hymyä tuottava asia saada puhtaaksi ja nähdä asiakkaiden kiitollisuus ja onni puhtaasta vaatteesta. Välillä tahrat ovat kuitenkin niin hankalia, ettei pesulassakaan niitä saa lähtemään, se aina välillä harmittaa. Tahranpoistosta pitää tietää tarkkaan, miten se tehdään, että asiakkaan vaate tulee puhtaaksi. Mirja on käynyt SOLilla tahranpoistokoulutuksissa, ja on oppinut niistä paljon ja pitää niitä hyödyllisinä.

Asiakaspalvelussa on tärkeä käydä asiakkaan kanssa vaateet läpi. Tahranpoistossa auttaa kun tietää mistä tahra on tullut. Asiakkaat kysyvät myös paljon neuvoja vaatehuoltoon. Pesumenetelmät ovat kehittyneet vuosien saatossa. Kemiallinen pesu on edelleen pukujen ykköspaikka, mutta vesipesut yleistyvät hurjaa vauhtia. Käytössämme oleva emulsiopesu on aivan loistava. Vaatteet saavat pesussa kuin uuden elämän.

Silitys antaa vaatteelle aina viimeistellyn jäljen. Meillä kaikki vaatteet aina höyrytetään ja silitetään käsin. Samalla varmistetaan lopputulos.

”Välillä asiakas kertoo, ettei halua tuoda muualle vaatteitaan kuin tänne. Se on aina iso kohteliaisuus, ja ainahan sitä sitten tulee hyvä mieli, että luotetaan työhön ja tulokseen” Mirja kertoo.

Mirja kuvailee työkavereitaan mukaviksi ja kertoo, ettei koskaan työvuosien aikana ole sattunut mitään ja kaikkien kanssa on tullut toimeen paremmin kuin hyvin.

Vapaa-aikanaan Mirja hoitaa pihaansa, oleskelee lapsenlapsiensa kanssa ja tekee kotitöitä. Hän kuvailee SOLia hyväksi työnantajaksi ja iloitsee, että saa tehdä työssään niin paljon itsenäistä työtä. Vaikka on tietyt periaatteet, on työ todella itsenäistä.