– Kiinteistöautomaation osaamisella on merkittävä rooli mahdollisten ongelmien varhaisessa havaitsemisessa, Savonlinna kaupungin kiinteistöjohtaja Timo Konsti kertoo. Taustalla Kerimäen kirkko, joka on maailman suurin puukirkko.

Kumppanuus Savonlinnan kanssa vahvistui entisestään

Ensi vuoden alusta suurin osa Savonlinnan kaupungin kiinteistöistä on SOLin hoidossa. – He ovat aina pitäneet lupauksensa ja olemme olleet erittäin tyytyväisiä heidän osaavaan henkilöstöönsä jo aiemmin, kaupungin kiinteistöjohtaja Timo Konsti kehuu.

Savonlinnan kaupunki kilpailutti kiinteistöjensä huollon viime keväänä. Kilpailutuksessa SOL menestyi erinomaisesti ja vuonna 2014 alkanut kiinteistöhuollon yhteistyö sai jatkoa, ja entuudestaan vahva sopimuskanta vahvistui entisestään.

Vuoden 2019 alusta 80 prosenttia Savonlinnan kaupungin omistamista kiinteistöistä on SOLin hoidossa.

– Uusi sopimus kattaa entisen tavoin kolme piiriä viidestä kantakaupungin kiinteistöistä ja lisäksi uusia kohteita tuli kuntaliitosten myötä Kerimäeltä ja Savonrannasta, Savonlinna kaupungin kiinteistöjohtaja Timo Konsti kertoo.

Samalla luovuttiin sopimuksen määräaikaisuudesta.
– Tämä antaa meille vielä paremmat edellytykset molemmin puolin kehittää toimintoja ja kumppanimme on helppo suunnitella investointeja. Odotamme nyt esimerkiksi SOLin Energiatehokkuusmallin käyttöönoton tuloksia. Rakennusautomaation etäkäytöllä ja hallinnan analyyseillä etsimme yhdessä uusia säästäviä ratkaisumalleja.

Odotamme nyt esimerkiksi SOLin Energiatehokkuusmallin käyttöönoton tuloksia.

Kiinteistöhuollon kilpailutuksen vaatimuslista oli pitkä.

– Tietysti tarvitaan 24/7 päivystys ja sen lisäksi muun muassa sähkötyönjohtajan ja lvi-insinöörin pitää olla arkisin tavoitettavissa. Myös henkilöstölle ja kalustolle asetettiin tiukkoja vaatimuksia.
– Tarjouspyyntöön sisältyi myös erilaisia hinnoiteltavia lisätöitä. Kattava sopimus helpottaa meidän vuosibudjetointiamme ja sopimus on yksiselitteinen myös kumppanimme työnjohdolle eli kaikki sujuu reilun pelin hengessä.

Myös henkilöstölle ja kalustolle asetettiin tiukkoja vaatimuksia.

Konsti painottaa ennakoivan kiinteistöhuollon tärkeyttä.
– Kiinteistöautomaation osaamisella on merkittävä rooli mahdollisten ongelmien varhaisessa havaitsemisessa, ja kun kiinteistöjen laitteet huolletaan ajoissa, säästetään.
Vuoden vaihteessa tapahtuvaa uuden sopimuksen starttia Konsti odottaa luottavaisin mielin.

– Hyvillä mielillä ollaan ja kivaahan tuttujen SOLin ammattityyppien kanssa on tehdä töitä jatkossakin. Jos nyt jotain voi toivoa, niin ehkä emme halua lumimyräkkään uudenvuoden yöksi, vaikka kyllä siitäkin selvittäisiin, Konsti nauraa.