Kehitämme uutta, ihmiseltä ihmiselle -toimintatapaa kunnioittaen

SOL Kiinteistöpalvelut Oy aloitti toukokuun alussa itsenäisenä toimijana. Kotimaisen perheyrityksen arvopohja kulkee johtoajatuksena myös uudessa yrityksessä: palveluita tuotetaan ihmiseltä ihmiselle.

Neljännessä polvessa toimivan, 170 vuotta vanhan SOL -perheyrityksen palvelut ovat vuosien myötä laajentuneet ja konserni kasvanut tyytyväisten asiakkaiden tarpeiden mukaan. Keltapuna-väristen pesuloiden osuus konsernin kokonaisliikevaihdosta on noin 12 miljoonaa eli vain parisen prosenttia.

Silti moni tuntee meidät edelleen pesulapalveluna
tai siivousyrityksenä, ja harva tietää, että olemme alallamme esimerkiksi
Viron suurin toimija”,  sanoo SOL konsernin  toimitusjohtaja Juhapekka Joronen.

SOL Palveluiden liikevaihto on yli puolet konsernin toiminnasta. Viime vuonna SOL Palvelut tuottama 206 miljoonan liikevaihto koostui siivous-, turvallisuus-, kiinteistö- ja toimitilapalveluista. ”Tästä siivouspalveluiden osuus oli 191 miljoonaa. Kasvua haemme nyt myös kiinteistö- ja turvallisuuspalveluista”, Joronen
selvittää. SOL Kiinteistöpalvelut Oy Tuon kasvutavoitteen saavuttamisen tukemiseksi kiinteistöhoitoon, -tekniikkaan ja turvallisuuteen liittyvät palvelut erotettiin tänä keväänä itsenäiseksi liiketoimintayksiköksi, SOL Kiinteistöpalvelut Oy:ksi. Eriyttäminen on selkeä viesti markkinoille varteenotettavasta toimijasta ja sisäisesti puolestaan auttaa henkilöstöä luomaan ammattiylpeää me-henkeä.
”Tämä selkeyttää sekä sisäistä että ulkoista toimintaa ja korostaa toimintojen merkitystä niin alan ammattilaisillemme, rekrytoitaville kuin asiakkaillemmekin”, Joronen kiteyttää. Tänä keväänä huolellisen siivouksen lisäksi erityisesti toimivan ilmanvaihdon tärkeys on korostunut keskusteltaessa koronaepidemian leviämisestä.

Kosteus- ja lämpötilasäätelyssä puolestaan ennakoiva etähuolto ja reagointi tuovat säästöä myös energialaskuissa.”

Ihmiseltä ihmiselle

Rutiinitietotyön automatisointi vapauttaa aikaa henkilökohtaiselle palvelulle
Digitalisointi ja tekoäly sujuvoittaa päivittäistoimintaa ja laskee kustannuksia.
“Kehitämme tekoälyyn ja robotiikkaan perustuvia toimintoja työtä sujuvoittaviksi
apuvälineiksi. Tekemisemme ydin ei muutu: tuotamme jatkossakin palveluita ihmiseltä ihmiselle. Kun esimerkiksi tietotyörutiinit saadaan mahdollisimman automaattisiksi, liikenee enemmän aikaa asiakkaille ja tärkeään esimiestyöhön. Olemme niin hyviä kuin työntekijämme ovat ja siksi heidän jaksamiseensa
panostaminen on ensiarvoisen tärkeää”, Joronen painottaa.

Verkkokoulutukseen panostetaan

Samasta syystä myös verkkokoulutusta on kehitetty ja lisätty aktiivisesti jo muutaman vuoden ajan. ”Tämä osoittautui tärkeäksi kehityssuunnaksi myös koronaepidemia-aikana. Samalla verkkokoulutus pienentää merkittävästi hiilijalanjälkeämme, mikä on vastuullisuusstrategian painopisteemme”, Joronen lisää. Henkilöstövuokraus myös yksi kasvukohde Kiinteistöpalveluihin panostamisen lisäksi Joronen uskoo, että tulevaisuudessa myös henkilöstövuokraus lisääntyy. ”Osaavia ja motivoituneita extraajia tarvitaan kausityön lisäksi lyhyissä, Black Friday -tyyppisisssä, sesonkipiikeissä”, Joronen konkretisoi.

Hygienian osaaminen korostuu elintarvikealalla

Laajennamme palveluitamme myös elintarviketeollisuudessa. Ostimme puolitoista vuotta sitten Tanskan johtavan elintarvikesiivousyrityksen
ja otamme sieltä oppia myös kotimarkkinoille”, Joronen kertoo.
Puhtaan ja turvallisen toimintaympäristön merkitys on kasvanut erityisesti koettuamme hurjat poikkeusolot.
”Panostamme henkilökohtaisiin palvelusuhteisiin ja kohtaamisiin sekä joustavaan
toimintatapaan, olipa kyseessä poikkeus tai normaaliolot”, Joronen summaa perusarvojen voiman.

Juttu luettavissa kokonaisuudessaan tästä >>