Evely tekee työtä, joka on lähellä hänen sydäntä

Virolainen Evely Gorobinski toimii SOL Baltian henkilöstöpäällikkönä. Kokemusta HR-alalta häneltä löytyy 13 vuoden ajalta. Tänä vuonna Evely sai tunnustusta työstään ja loistavista johtamistaidoistaan, kun hänet palkittiin Viron HR-johtajana Viron johtavan HR-järjestön, Paren, toimesta. Jututimme Evelyä SOL Päivillä Vierumäellä ja kyselimme hänen mietteitään tunnustuksesta sekä työstään.

Evely, onneksi olkoon. Miltä nyt tuntuu?
”Olen todella iloinen saamastani tunnustuksesta. Minut palkittiin tekemäni kehittämistyön ansiosta ja se tuntuu hyvältä, sillä saan tehdä juuri sitä työtä, joka on lähellä sydäntäni. Työskentelen alalla, jossa voin jakaa osaamistani, kehittää organisaation toimintaa sekä koko HR-alaa. Minulla on mahdollisuus vaikuttaa tulevaisuuden johtajiin.”
Mikä johtamistyössä on tärkeintä?
”Johtamistyössä on tärkeintä kasvu ja osallistaminen. Työntekijät tulee osallistaa mukaan toimintaan niin, että jokainen organisaatiossa kantaa yhdessä vastuun toiminnasta ja sen tuloksista. Jokaisen johtajan tärkein päämäärä on työntekijöidensä kehittäminen, kasvattaminen ja tukeminen. Työntekijän tulee tietää oma roolinsa organisaatiossa ja siinä, kuinka yksilötasolla voi vaikuttaa koko toiminnan tuloksiin.”
Miten viestinnässä tulee huomioida eri kulttuurit ja ikäryhmät?
”Työmarkkinoilla on tämä päivä useita eri ikäryhmiä sekä erilaisia taustoja omaavia työntekijöitä. Jokaisella työntekijällä tulee olla mahdollisuus olla osana organisaation viestintää ja tätä silmällä pitäen työnantajan on huomioitava esimerkiksi eri viestintäkanavat yhteydenpidossa.”
Mikä on parasta työssäsi?

Parasta työssäni on kehittää johtajia heidän taidoissaan, jotta he voivat tarjota parastaan työntekijöilleen.

Haastattelun Evelyn päättää sanoihin: ”This development work makes me shine.”