Tiina Kuisma voitti laatupalkinnon jo toistamiseen

Avaimet loistavaan laatuun: luottamus, avoimuus ja toimintajärjestelmä

SOLin palveluesimies Tiina Kuisma on harvinainen tapaus. Nainen on nimittäin voittanut SOLin sisäisen laatupalkinnon jo kahtena vuonna peräkkäin. Selvitimme, mitä aamupuuroa Kuisma tiimiensä kanssa aamuisin oikein syö.

Kuisman alaisuudessa työskentelee SOLissa kaksi palveluohjaajaa ja noin 40 palveluvastaavaa useammassa tiimissä.
– Käytännössä tiimini tekevät ylläpitosiivousta eli siivoamme kouluissa, palvelutaloissa ja ostoskeskuksissa. Muutamassa paikassa tarjoamme myös kokouspalveluita. Ajallisesti työskentelemme aamukuudesta ilta yhteentoista asti seitsemänä päivänä viikossa, Kuisma tarkentaa kokonaisuutta.

Toinen laatupalkinto putkeen

Kymmenen vuotta sitten SOLiin suoraan palveluesimieheksi päätynyt Kuisma myöntää tavoitelleensa laatupalkintoa jo useamman vuoden. Laatupalkinto on vuosittain jaettava ja merkittävä tunnustus onnistumisesta esimies- ja asiakastyössä sekä taloudellisessa tuloksessa.

Nyt saatu palkinto on Kuismalle toinen peräkkäinen, eikä ”pokaali” ole naisen silmissä edellisvuodesta himmentynyt yhtään.
– Tämäkin palkinto on minulle henkilökohtaisesti todella tärkeä. Ja samalla se kertoo minulle sen, että homma tiimien kanssa toimii. Toivottavasti palkinto viestii samaa tiimeissäni työskenteleville, Kuisma hengähtää.

”Kaikki kiteytyy henkilöstöön”

Kuismasta vaikea ajatella, että palkinto olisi koskaan vain yhden henkilön aikaansaannosta.
– Kyllä se on kokonaisuus, mikä ratkaisee. Hyvä tulos tietysti vaikuttaa, mutta tuloksen takana on oltava henkilöstöasiat kunnossa. Kaikkein tärkeintä on se, että työntekijät ovat ammattitaitoisia ja osaavat hommansa. Jokaisen työntekijän paikka tiimissä on tärkeä ja vaikuttaa kokonaisuuteen. Siinä mielessä kaikki kiteytyy aina henkilöstöön.

Omasta panoksestaan Kuisman on vaikea ottaa kunniaa, mutta lopulta avaimet loistavaan laatuun löytyvät omastakin työstä.

Tiimini tekevät työtä aina toimintajärjestelmän mukaisesti. Noudatan itse sääntöjä, ja pyrin kaikin keinoin olemaan esimerkkinä muille. Organisointikykyni on hyvä, ja kykenen helposti siirtämään vastuuta palveluohjaajille.

Kuisman tiimeissä vaalitaan erityisesti myös avoimuuden ja luottamuksen ilmapiiriä.
– Luotamme puolin ja toisin, että kaikki tiimissä haluavat tehdä työnsä hyvin ja välitämme oman työmme laadusta. Lisäksi annamme palautetta toinen toisillemme, ja jos emme osaa jotain, kysymme tai pyydämme apua.

 SOLissa ”avunantoketju” toimii Kuisman mukaan erinomaisesti, ja kynnys pyytää apua on matalalla. Omakin esimies on välittömästi apuna ja tukena aina kun siihen on tarvetta.

Viihtyminen työssä tuo myös tulosta

Kuisman mielestä onnistumiseen vaikuttaa merkittävästi myös se, että kaikki viihtyvät työssään ja kokevat tekevänsä tärkeitä asioita. Sama pätee häneen itseensä. Sekin on yksi syy, miksi henkilöstö voi hyvin Kuisman alaisuudessa.

– Pidän omasta työstäni ja SOLista aivan valtavasti. Minulla on hyvät esimiehet ja SOLin matalassa organisaatiossa kaikkia on helppoa lähestyä. Työn tekeminen on vaivatonta ja minulla on aina tunne, että työtäni arvostetaan ja minuun luotetaan, Kuisma selventää ja jatkaa:

Toivon myös, että olen itsekin esimiehenä helposti lähestyttävä ja tiimeissäni työskentelevät pystyvät puhumaan minulle kaikista työhönsä liittyvistä asioista.

Laatupalkinnosta saamansa summan Kuisma on jakanut tiimiensä kesken.