Koronapyykin ja tekstiilien desinfiointi

Pesulan ammattilaisemme ovat koulutettuja toimimaan infektiopyykin käsittelyssä ja tekstiilien desinfioinnissa. Desinfiointipesu tappaa myös koronaviruksen tekstiileistä pesun aikana. Käytössämme on infektiopussit, johon infektoituneet pyykit pakataan asiakkaan toimesta. Infektiopussi on tiivis ja suljettu, joten virukset eivät leviä kuljetuksen aikana eivätkä pesulassa. Pussia ei missään vaiheessa avata, vaan pussi laitetaan suoraan pesukoneeseen. Pussin saumojen kiinnitys aukeaa pesuprosessin aikana ja tuotteet pääsevät desinfioitumaan.

Desinfiointi pesuprosessin aikana

SOL Pesuloissa on vesipesukoneisiin asennettu oma desinfektio-ohjelma, jossa on täysautomaattinen pesukemikaalien annostus ja pesuohjelman pituus on optimoitu. Desinfektio onnistuu 40- ja 60-asteen vesipesussa, sillä pesulan ammattikäyttöön tarkoitetut pesukemikaalien desinfioiva vaikutus toimii jo 40-asteessa. Mittaamme pesuohjelmien lämpötilojen toteutumista säännöllisiesti ja tämän lisäksi varmennamme Hygicult näyttein tekstiilien puhtauden ja hygieenisyyden. Mikäli tuotteet vaativat pesun matalissa lämpötiloissa, käytämme kemiallista desinfektiota.

Hygikult laadunvarmennus

Korkean hygienian tuotteet pesemme keskitetysti Hämeenlinnan yrityspesulassa, jossa mittaamme tekstiilien mikrobiologista arvoa hygicult mittauksella. Mittaukset tehdään heti desinfiointipesun jälkeen puhtaalle tekstiilipinnalle. Käytämme hygicult mittausta osana omavalvontaa ja sovituille yritysasiakkaiden tekstiileille. Lämpökaapin ansiosta tulokset saamme nopeasti vuorokaudessa.

Koronapyykin pesu kotona

Kotioloissa korona- ja infektiopyykin pesussa tulee käyttää pesuaineena pyykin desinfiointiin tarkoitettua pesuainetta. On erittäin tärkeää varmistaa, että käytettävä pesuaine tehoaa mikrobiin.

Kotioloissa pyykit tulee pestä 60-asteessa kymmenen minuuttia, jotta desinfektio saavutetaan. Kotikäyttöön tarketuilla pesuaineilla 40-asteen vesipesu ei riitä. On tärkeää varmistaa, että kotipesussa pesulämpötila on valitussa ohjelmassa riittävän pitkä desinfiointiin.

Infektiopussien tilaaminen

Pusseja saa kaikista pesuloistamme ja noutopalvelumme kautta 040 779 7285 ma-pe klo. 8–15 välisenä aikana.

Asiakas tekee pyykin lajitelmat pusseittain, jossa lajittelussa on huomioitu väri- ja lämpötilalajittelu (40 ja 60-asteisiin).

Pussia ei missään vaiheessa avata pesulassa, vaan pussi laitetaan suljettuna suoraan koneeseen. Pussin saumojen kiinnitys aukeaa pesuprosessin aikana ja desinfiointi tapahtuu pesun aikana.

dulla noutopalvelumme palvelee, tilaa >>