Koronapyykin ja tekstiilien desinfiointi

Pesulan ammattilaisemme ovat koulutettuja toimimaan myös infektiopyykin käsittelyssä ja tekstiilien desinfioinnissa. Desinfiointipesu tappaa myös koronaviruksen tekstiileistä pesun aikana. Käytössämme on infektiopussit, johon infektoituneet pyykit pakataan asiakkaan toimesta. Infektiopussi on tiivis ja suljettu, joten virukset eivät leviä kuljetuksen aikana eivätkä pesulassa. Pussia ei missään vaiheessa avata, vaan pussi laitetaan suoraan pesukoneeseen. Pussin saumojen kiinnitys aukeaa pesuprosessin aikana ja tuotteet pääsevät desinfioitumaan.

Desinfiointi pesuprosessin aikana

SOL Pesuloissa on vesipesukoneisiin asennettu oma desinfektio-ohjelma, jossa on täysautomaattinen pesukemikaalien annostus ja pesuohjelman pituus on optimoitu. Desinfektio onnistuu 40- ja 60-asteen vesipesussa, sillä pesulan ammattikäyttöön tarkoitetut pesukemikaalien desinfioiva vaikutus toimii jo 40 -asteessa.

Koronapyykin pesu kotona

Kotioloissa korona- ja infektiopyykin pesussa käytä pesuaineena pyykin desinfiointiin tarkoitettua pesuainetta. Muista tarkista tehoaako valitsemasi pesuaine kyseiseen mikrobiin jota tuotteessa on.

Kotioiloissa pyykit tulee pestä 60-asteessa riittävän pitkään jotta desinfektio saavutetaan. Kotikäyttöön tarketuilla pesuaineilla 40-asteen vesipesu ei tule riittämään.

Infektiopussien tilaaminen

Pusseja saa kaikista pesuloistamme ja pääkaupunkiseudulla myös noutopalvelumme kautta 040 779 7285 ma-pe klo 8-15 välisenä aikana.

Asiakas tekee pyykin lajitelmat pusseittain, jossa lajittelussa on huomioitu väri- ja lämpötilalajittelu (40 ja 60 -asteisiin).

Pussia ei missään vaiheessa avata pesulassa, vaan pussi laitetaan suljettuna suoraan koneeseen. Pussin saumojen kiinnitys aukeaa pesuprosessin aikana ja desinfiointi tapahtuu pesun aikana.

Pääkaupunkiseudulla noutopalvelumme palvelee, tilaa >>