Toni Raution mielestä on mielenkiintoista tavata ja verkostoitua muiden SOLilaisten kanssa.

“Koulutus on jo avannut uutta perspektiiviä”

Kokkolalainen palveluohjaaja Toni Rautio näki lähiesimieskoulutuksen mahdollisuutena kehittää itseään ja päästä urallaan eteenpäin. Niinpä hän päätti käyttää SOLin ja tarjoaman mahdollisuuden hyväkseen.

Koulutukseen kuuluu lähipäiviä ja niiden välillä tehtäviä tehtäviä, joita tehdään opintopiireissä ja työpaikkaohjaajien tukemana. Näyttöinä suoritettava koulutus työllistää jonkin verran myös vapaa-ajalla, mutta työmäärä on Raution mielestä ollut tähän mennessä sopiva.

– Varmaan saa rutistaa jatkossa, kun rupeaa tulemaan näyttöjä.

Ensimmäiset lähipäivät menivät mukavasti, ja Raution mielestä on mielenkiintoista tavata ja verkostoitua muiden SOLilaisten kanssa. Etenkin opintopiireissä tutustuu muihin ryhmätehtävien parissa, ja oppii myös muilta kurssilaisilta.

Jatkan varmaan opiskelua tämänkin jälkeen.

Aiemmin niin nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajan kuin talonrakentajankin perustutkinnon opiskellut Rautio kertoo koulutuksen avanneen jo perspektiiviä ja uusia näkökulmia omaan toimenkuvaan. Hän uskoo myös jatkavansa opiskeluja, kuten nytkin käytyään ensin SOLin palveluohjaajakoulutuksen.

– Totta kai, avoimin mielin. Jos vain mahdollisuuksia jatko-opiskeluihin aukeaa, niin ilman muuta.

Peruselämään ja arkeen Rautiolla kuuluu vapaa-ajan vietto vaimon ja kolmevuotiaan tyttären kanssa. Hän myös ulkoilee ja soittelee kitaralla kaikkea klassisesta heviin.

– Tykkään monipuolisesti monenlaisesta musiikista. En ole mikään hirveän hyvä soittamaan, mutta kuitenkin tulee rämpyteltyä monenlaista.

Teksti: Teemu Palkki // Kuva: Antero Aaltonen